News , Guide

Αυτές τις γιορτές οι Κύπριοι θα κάνουν διακοπές στο βουνό

Σχεδόν γεμάτα τα ορεινά ξενοδοχεία

Δημοσιεύτηκε στις 24 Δεκεμβρίου 2020

Ευχάριστα είναι τα νέα που έρχονται από τα ορεινά καταλύματα, καθώς φαίνεται να έχουν την τιμητική τους ενόψει των γιορτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive είναι σχεδόν γεμάτα για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, χαροποιώντας τους ξενοδόχους των εν λόγω καταλυμάτων, καθώς η χρονιά ήταν καταστροφική για τις ξενοδοχειακές μονάδες.

Αυτό μπορεί εύκολα να το διαπιστώσει κάποιος μέσα από μια έρευνα για κράτηση δωματίου σε ορεινά καταλύματα.

Για τη διαθεσιμότητα των υπόλοιπων ξενοδοχειακών μονάδων της Κύπρου εν μέσω πανδημίας μίλησε στο SigmaLive ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ, Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, ο οποίος επεκτάθηκε και σε προβλέψεις για το νέο χρόνο.

Αρχικά εξήγησε ότι υπάρχουν ξενοδοχειακές μονάδες οι οποίες είναι ενταγμένες στα σχέδια στήριξης με μέγιστη τιμή τα 60 ευρώ για δύο βράδια και το σχέδιο θα ισχύει μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Τόνισε ότι μετά τις ανακοινώσεις όπου επιβλήθηκαν σκληρά μέτρα σε όλη την Κύπρο, με κλείσιμο των χώρων εστίασης και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9:00 το βράδυ, είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση αρκετών κρατήσεων που αφορούσαν κυρίως την περίοδο των γιορτών.

Συμπλήρωσε ότι με τις χθεσινές ανακοινώσεις αναζωπυρώθηκε το ενδιαφέρον των πολιτών και υπάρχει μια καλύτερη κινητικότητα, ενώ τη δεδομένη στιγμή υπάρχουν 70 με 80 ξενοδοχειακές μονάδες οι οποίες παραμένουν ανοικτές και μπορεί το κοινό να πραγματοποιήσει τις ολιγοήμερες διακοπές του.

«Διαχρονικά υπήρχε μια αυξητική ζήτηση για διακοπές τους χειμερινούς μήνες, αλλά λόγω πανδημίας η ζήτηση κινείται σε πολύ χαμηλούς ρυθμούς», ανέφερε ο κύριος Ρουσουνίδης.

Όσον αφορά το μέλλον ανέφερε ότι ευχή όλων είναι να είναι καλύτερο τα 2021 από το 2020. Εξήγησε ότι είναι σοφότερη από πέρσι, ενώ υπάρχει ήδη ο οδικός χάρτης με την κατηγοριοποίηση χωρών, ξέροντας περίπου σε ποιες αγορές θα κινηθούν.

«Είναι δύσκολο να υπάρξουν ασφαλείς εκτιμήσεις και ο εμβολιασμός αναμένεται να βοηθήσει», ανέφερε καταληκτικά.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close