Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Οι κανόνες για ρεβεγιόν με... ασφάλεια - Πώς θα γίνει το τραπέζι των Χριστουγέννων

Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι πολύ διαφορετικά από κάθε άλλη χρονιά, καθώς ο κορωνοϊός έχει φέρει τα πάνω-κάτω. Αναλυτικά τα μέτρα προστασίας.

Δημοσιεύτηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2020

Αλλιώτικο ήταν το Πάσχα, αλλιώτικα κι αυτά τα Χριστούγεννα. Τραπέζια χωρίς όλο το σόι και τους φίλους και βράδια με τη στενή οικογένεια και χωρίς ξενύχτια με φίλους. Αυτό επιβάλλουν οι επιδημιολογικοί δείκτες τους οποίους παρακολουθούμε καθημερινά να είναι σε οριακά αυξημένα επίπεδα.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε μικρές χαλαρώσεις ενόψει των Γιορτών δίνοντας την ευκαιρία σε οικογένειες και φίλους να σμίξουν έστω και για λίγες ώρες παραπάνω, το βράδυ της Παραμονής Χριστουγέννων (επιτρέπεται η διακίνηση μέχρι τις 23.00) και το βράδυ της Παραμονής Πρωτοχρονιάς (επιτρέπεται η διακίνηση μέχρι τις 01.00). Εξαίρεση δόθηκε επίσης και στους εκκλησιασμούς, οι οποίοι θα επιτραπούν με παρουσία κόσμου (75 άτομα) ανήμερα των Χριστουγέννων και των Φώτων.

Διάβασε ακόμαΈτσι θα κάνουμε γιορτές (αυτές θα είναι οι χαλαρώσεις)

Τα φετινά χριστουγεννιάτικα τραπέζια εκ των πραγμάτων δεν θα είναι βραδινά αλλά μεσημεριανά. Για ασφαλείς συνάξεις λοιπόν αυτό που συστήνουν οι επιδημιολόγοι αλλά και η κοινή λογική είναι να αποφύγουμε να παραστούμε σε μια συνάθροιση αν έχουμε συμπτώματα ενώ καλό θα ήταν αν σκοπεύουμε να παραστούμε κάπου όπου υπάρχουν άτομα τα οποία ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να κάνουμε ένα rapid τεστ.

Σε επίπεδο ελέγχων τώρα η Αστυνομία θα είναι σε επιφυλακή ολόκληρη την εορταστική περίοδο με κύριο στόχο την αποφυγή θανατηφόρων συγκρούσεων. Τώρα σε ότι αφορά την τήρηση των διαταγμάτων εντός των οικιών, αυτό που σίγουρα δεν αναμένει κανείς είναι αντί τον Άη Βασίλη, να συναντήσει έναν αστυνομικό στο κατώφλι του σπιτιού του.

Η Δύναμη πάντως έχει μεριμνήσει και γι’ αυτό όπως ανέφερε στο SigmaLive ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας και έτσι θα κινηθεί είτε στη βάση πληροφοριών για παραβιάσεις, είτε μέσω τηλεφωνικών καταγγελιών στις ειδικές γραμμές που υπάρχουν για τέτοιες καταγγελίες.

 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close