News , Guide

Οι 11 χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις που πρέπει να δεις φέτος

Οι σημαντικότερες διαφημιστικές ταινίες των μεγαλύτερων εμπορικών

Δημοσιεύτηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2020

Μα τι χρονιά και αυτή! Μια αναπάντεχη πανδημία μας έφερε τα πάνω-κάτω. Κανείς δεν την περίμενε, κανείς δεν ήξερε πώς να τη χειριστεί και η επίδραση της δεν αφορά μόνο στην υγεία των ανθρώπων, αλλά παράλληλα επηρέασε ανεπιστρεπτί το εμπόριο, την εφοδιαστική αλυσίδα και την κατανάλωση. Σίγουρα καθιέρωσε όσο ποτέ άλλοτε τις ηλεκτρονικές αγορές, τις ανέπαφες συναλλαγές, την τηλεργασία, κοκ και ανάγκασε όλον τον πλανήτη να προσαρμοστεί σε αυτή την συγκυρία.

Κάθε χρόνο οι μεγαλύτερες εταιρείες λιανεμπορίου στη Βρετανία έχουν μια άτυπη «μάχη» για το ποιος θα κλέψει τις εντυπώσεις, ποιος θα κατακτήσει τις καρδιές του κοινού με την πιο συναισθηματική, γλυκιά και δυνατή χριστουγεννιάτικη καμπάνια. JohnLewis, TKMaxx, Boots, Amazon, Tesco, Sainsbury's και Argos βάζουν τα δυνατά τους και οι διαφημιστικές ξημερώνονται 6 μήνες πριν για να βρούμε την πιο εύστοχη και πρωτότυπη ιστορία να αφηγηθούν τα μεγάλα αυτά εμπορικά brands.

 

 

Amazon, «The Show Must Go On», Lucky Generals
Μια γοητευτική και βαθιά συγκινητική ιστορία με μια νεαρή χορεύτρια που το όνειρο της να χορέψει στη σκηνή του αγαπημένου της show αναβάλετε λόγω πανδημίας. Οικογένεια και φίλοι επιφυλάσσουνε μια έκπληξη στη νεαρή πρωταγωνίστρια, ένα θέαμα μοναδικό!Μια υπέροχη instrumental διασκευή τουTheShowMustGoOn των Queenπροσθέτει στη μαγεία της ταινίας στην οποία φιγουράρει η 17χρονη Γαλλίδα μπαλαρίνα TaïsVinolo η οποία πραγματικά έχει επηρεαστεί από τον κορωνοϊό, αλλά συνεχίζει να χορεύει και να κυνηγάει το όνειρο της. 

 

 

Asda, «That's an Asda Price Christmas», AMV BBDO
Όχι τόσο μαγική και παραμυθένια ταινία μας βάζει στην προετοιμασία μιας οικογένειας για τα μεγάλα τραπέζια που ακολουθούν. Φαίνεται σαφώς πως η εν λόγω καμπάνια αφουγκράζεται το πνεύμα των Βρετανών και υπογράφει «Τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά αυτή τη χρονιά, ας τα χαρούμε όσο και όπως μπορούμε».

 

 

 

Argos, «An Evening with Abracadaisy & The Incredible Lucy», The &Partnership
47 χρόνια παράδοσης στους καταλόγους της η Argos έχει κάθε καλό λόγο να το γιορτάζει. Βασισμένο στην περσινή ιστορία με το «Book of Dreams» δύο μικρές αδερφές γίνονται ταχυδακτυλουργοί και μετατρέπουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σε ένα ξεχωριστό θέαμα γεμάτο μαγεία και δώρα.

 

 

Boots, «What The World Needs Now», Emma Parkinson, Solomon Bednall-Greaves, Nicola Wood και Andy Forrest
Το τραγούδι του βετεράνου Burt Bacharach «What the World Needs Now is Love» διασκευασμένο από την βρετανίδα Rachel Chinouriri μας προϊδεάζει για το περιεχόμενο της καμπάνιας. Αναγνωρίζοντας τις προκλήσεις της συγκυρίας και την αδυναμία πολλών για πρόσβαση στα αγαθά υγιεινής, τα Boots δωρίζουν προϊόντα αξίας 1 εκατ. λιρών στην τράπεζα «The Hygiene Bank» για να προσφέρουν φροντίδα στους συνανθρώπους τους.

 

 

Marks & Spencer, «This is M&S Christmas Food», Grey London
Το απόλυτα χριστουγεννιάτικο foodporn από τηνM&S με λαχταριστές λιχουδιές να παρελάσουν στην οθόνη. Η γνωστή πια σε όλους μας από το ρόλο της Βασίλισσας στο Στέμμα του Netflix, Olivia Coleman, εκφωνεί το σποτ. Αυτό είναι ένα από τα εννιά σποτ στα οποία δίνουν τις φωνές επώνυμοι Βρετανοί για το γιορτινό γαστρονομικό ταξίδι που τους περιμένει στα ράφια των M&S. Αντί για αμοιβή οι επώνυμοι που συμμετάσχουν επιλέγουν να στηρίξουν οικονομικά εννιά φιλανθρωπικές οργανώσεις.

 

 

 

 

 

 

Sainsbury, «Gravy Song», Wieden+Kennedy
Όλες οι αναμνήσεις από τα οικογενειακά τραπέζια και οι πιο τρυφερές στιγμές τους στην πιο συναισθηματική διαφήμιση των φετινών Χριστουγέννων (για μένα). Τρεις ιστορίες βασισμένες σε εικόνες και βίντεο παλιότερων Χριστουγέννων και σημερινοί διάλογοι μεταξύ παιδιών και γονιών που τους περιμένουν και φέτος τα Χριστούγεννα.

 

 

Tesco, «No Naughty List», Somesuch
Σε σκηνοθεσία της Raine Allen-Miller η μεγάλη αλυσίδα υπεραγορών της Βρετανίας βάζει την καμπάνια της σε ένα άλλο πλαίσιο. Καταρρίπτοντάς την παράδοση που λέει ότι ο Αι Βασίλης θα φέρει δώρα μόνο αν είσαι καλό παιδί, το Tesco «μηδενίζει» τις αταξίες μας και αναφέρει πως μια τέτοια δύσκολη χρονιά όλοι αξίζουμε να χαρούμε και να διασκεδάσουμε! Το απόλυτα αγγλικό χιούμορ συμπληρώνει το Oops I Did It Again της Britney Spears «ευλογώντας» τις αταξίες μας μπροστά στον Άι Βασίλη.

 

 

TK Maxx's, «The Lil' Goat», Wieden+Kennedy
Με τη φωνή του Βρετανού ηθοποιού Bill Nighy καιμε soundtrack το The Game Remix του Gabriel Garzon Montano, feat. Junglepussy, το TK Maxx ζωντανεύει το απόλυτο γιορτινό σλόγκαν: ο καθένας αξίζει να νοιώθει μοναδικός! Μια γίδα με το όνομα Lil πρωταγωνιστεί και μας τρελαίνει με το νέο της outfit!

 

 

Waitrose & John Lewis, «Give a Little Love», adam&eveDDB
Το εμβληματικό εμπορικό κατάστημα του Λονδίνου John Lewis φωτίζει ξεχωριστά την Oxfordstreet τις γιορτές και παράλληλα έχει δημιουργήσει μια παράδοση στις υπέροχες χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις της, κάτι που έχει καλλιεργήσει αναμονή και προσδοκία από πολλούς. Το φετινό θέμα «Give a Little Love» (Δώσε λίγη αγάπη) εμπνεύστηκε από την καλοσύνη και αλληλεγγύη που επέδειξαν οι Βρετανοί εν μέσω πανδημίας.

 

 

ALDI, «Kevin the Carrot», McCann
Το καρότο Kevin δανείζεται το soundtrack αγαπημένων ταινιών όπως το «Μόνος στο σπίτι», «Πειρατές της Καραιβικής» και «ΕΤ» και τον ακολουθούμε στο ταξίδι του για την επιστροφή στο σπίτι.

 

 

Burberry, Megaforce
Μια μοναδική χορογραφία από την ομάδα La Horde και το διασκευασμένο «Singing in The Rain» κάνουν την χριστουγεννιάτικη καμπάνια του δημοφιλέστατου Βρετανικού Οίκου πραγματικά μαγική.

Πηγή: Αthens Voice

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close