Cine News , Κινηματογράφος

Το Netflix γέμισε χριστουγεννιάτικες ταινίες!

Οι 10 καλύτερες για να κάνεις «μαραθώνιο» στις γιορτές

Δημοσιεύτηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2020

Και ποιος είπε ότι η πανδημία του κορωνοϊού θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και τις συνήθειες μας ενόψει Χριστουγέννων; Πρόκειται για αυτές τις συνήθειες συντροφιά με το τζάκι, την κουβερτούλα, τα επιτραπέζια παιγνίδια κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, το κρασί στο ένα χέρι και στο άλλο την πιατέλα τυριών και αλλαντικών.

Φέτος, το Netflix θα’ ρθει για ακόμα μια φορά - αυτή τη φορά με πιο πολλή «δύναμη», για να μας βάλει περισσότερο στο χριστουγεννιάτικο πνεύμα, θυμίζοντάς μας πως ακόμα υπάρχει η ελπίδα και η ευτυχία, έστω και κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που ζει ο κάθε ένας μας, τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε.  

Έτοιμοι για τις 10 καλύτερες, ρομαντικές ταινίες και κωμωδίες αλλά και για διάφορες σειρές που μας χαρίζουν, απίστευτα, μπόλικες ιδέες για τις γιορτές;  Και εδώ που τα γράφουμε… η λίστα καλύπτει όλα τα γούστα!

#1: Τα χρονικά των Χριστουγέννων 2

Και φυσικά δε θα έλειπε από τη λίστα! Ετοιμάσου για μια ταινία που μπορείς να δεις με όλη σου την οικογένεια, προσφέροντάς σου περισσότερη ηρεμία και θαλπωρή.  Για να βρίσκεται, εξάλλου, στα Top 10 του Netflix, εδώ και πολλές ημέρες, κάτι έχει να μας πει.  

Δύο χρόνια πέρασαν από τότε που τα αδέλφια Κέιτ και Τέντι Πιρς έσωσαν τα Χριστούγεννα και από τότε έχουν αλλάξει πολλά.  Η κυνική πλέον έφηβη Κέιτ περνά τα Χριστούγεννα, χωρίς να το επιθυμεί, στο Κανκούν με τον νέο φίλο της μητέρας της και τον γιο του, τον Τζακ.  Η Κέιτ, αποφασίζει να το σκάσει, αφού είναι απρόθυμη να αποδεχτεί αυτήν τη νέα εκδοχή της οικογένειάς της.  Όταν όμως ένας μυστηριώδης ταραχοποιός με μαγικές ιδιότητες, με το όνομα Μπέλσνικελ, απειλεί να καταστρέψει τον Βόρειο Πόλο αλλά και να καταργήσει τα Χριστούγεννα για πάντα, η Κέιτ και ο Τζακ παρασύρονται χωρίς να το περιμένουν σε μια νέα περιπέτεια παρέα με τον Αϊ-Βασίλη.


#2: Jingle Jangle: Μαγικά Χριστούγεννα


Για τους λάτρεις της μουσικής και της περιπέτειας, αυτή η ταινία σίγουρα θα αρέσει.  Προσφέρει, σε μεγάλο βαθμό την αίσθηση του να θέλεις να χορέψεις σαν τρελός, γυρνώντας από εδώ και από εκεί στο σπίτι σου, σαν σβούρα.  Γι’ αυτό σου προτείνουμε να τη δεις μόνος σου, γιατί πιθανόν να κυλήσει και κανένα δάκρυ, αν είσαι λίγο πιο πολύ ευαίσθητος.  

Αυτή η περιπέτεια, λαμβάνει χώρα στην πανέμορφη, ζωντανή πόλη Κόμπλτον, με πρωταγωνιστή τον θρυλικό παιχνιδοποιό, τον βραβευμένο με Όσκαρ, Φόρεστ Γουίτακερ.  Στην ταινία, έχει το όνομα Τζερόνικους Τζανγκλ και πρόκειται για ένα εφευρέτη, του οποίου οι περίτεχνες εφευρέσεις είναι γεμάτες φαντασία και δημιουργικότητα.  Παρόλα αυτά, ο έμπιστος μαθητής του, (ο βραβευμένος με Emmy Κίγκαν-Μάικλ Κι) κλέβει την πιο πολύτιμη δημιουργία του, την εγγονή του, (η πρωτοεμφανιζόμενη Μάνταλεν Μιλς), η οποία είναι εξίσου έξυπνη και ευρηματική, αλλά συνάμα μια ξεχασμένη εφεύρεση. Ποιο είναι το αποτέλεσμα;  Ν’ αναλάβουν να θεραπεύσουν παλιές πληγές και να αναζωπυρώσουν την κρυμμένη μαγεία. 

Ώρα λοιπόν, για να θυμηθούμε τη δύναμη της οικογένειας αλλά και των δυνατοτήτων μας.  Άλλωστε, τα πάντα μπορούν να γίνουν, φτάνει να πιστέψουμε πως γίνεται.   

#3: Κλάους: Το Μυστικό των Χριστουγέννων

Από πάντα τα κινούμενα σχέδια, άρεσαν σε πολλούς, αφού χαρίζουν ένα σωρό μηνύματα, παίρνοντάς μας στον κόσμο, τον πιο «παραμυθένιο» και τον πιο «αθώο».  Αυτή η χριστουγεννιάτικη κωμωδία κινουμένων σχεδίων, η οποία είναι και υποψήφια για βραβείο Όσκαρ, θα σου χαρίσει στιγμές ξεχωριστές, με παρέα, ή χωρίς.

Προσοχή:  Δες την αν είσαι ένας από τους μεγαλύτερους θαυμαστές των Χριστουγέννων.  Αν όχι, πάλι παρακολούθησέ την.  Ίσως να σου αλλάξει στάση.  Πρόκειται για μια τρυφερή περιπέτεια που αφηγείται μία απίθανη φιλία που γέννησε έναν θρύλο. 

Όταν ο Τζέσπερ αυτοανακηρύσσεται ο χειρότερος μαθητής στην ταχυδρομική ακαδημία, διορίζεται σ’ ένα παγωμένο νησί πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο, όπου οι ντόπιοι είναι στα μαχαίρια και σπάνια ανταλλάσσουν κουβέντες μεταξύ τους. Ο Τζέσπερ είναι έτοιμος να τα παρατήσει, όταν στο πρόσωπο της ντόπιας δασκάλας, με το όνομα Άλβα, βρίσκει μια σύμμαχο και ανακαλύπτει τον Κλάους.  Ο Κλάους είναι ένας μυστηριώδης ξυλουργός που ζει μόνος σε μια καλύβα γεμάτη χειροποίητα παιχνίδια.  Αυτές οι απρόσμενες φιλίες φέρνουν ξανά χαμόγελα στο Σμίρενσμπεργκ, δημιουργώντας μια νέα γενιά γενναιόδωρων γειτόνων, μαγικών παραδόσεων και καλτσών που κρέμονται από την καμινάδα με φροντίδα. 

Πάρε λοιπόν, το ζεστό σου ρόφημα και απόλαυσε την αθωότητα, την ηρεμία και ανακάλυψε μέσα από αυτή την ταινία, την γενναιοδωρία και την ανθρωπιά.  

#4: Ο Γκριντς

Έτοιμος για ν’ αλλάξεις την αρνητική γνώμη σου προς τη γιορτή των Χριστουγέννων.  Να και ο Γκριντς.  Αυτός ο κυνικός, ο γκρινιάρης και ο μισάνθρωπος, ο οποίος εκνευρίζεται από τη χαρωπή, γιορτινή διάθεση των κατοίκων του γειτονικού Χούβιλ.  Αποφασίζει, λοιπόν, να κλέψει από τους κατοίκους τα Χριστούγεννα.  Έχει ροπή προς τις κακές πράξεις και τη δυστυχία και δεν σκοπεύει να αφήσει τα Χριστούγεννα να του χαλάσουν το στυλ. 

Είσαι μεγάλος σε ηλικία ή μικρός;  Δες την και σιγουρότατα θα σου αρέσει και ίσως νιώσεις σε πολύ βάθος την ανάγκη να πεις «μ’ αρέσουν τελικά τα Χριστούγεννα».   

#5: Ραντεβού στις Γιορτές

Μια ρομαντική ταινία, χρειάζεται που και που.  Πόσο μάλλον, όταν έρχονται γιορτινές μέρες.  Το «Ραντεβού στις Γιορτές», είναι μία ευχάριστη και ρομαντική κωμωδία που αξίζει να δεις συντροφιά με κάποιον/άλλη, στα ζεστά του καναπέ σου, μ’ ένα κρασί στο χέρι.

Η Σλόαν και ο Τζάκσον απεχθάνονται τις γιορτές και είναι διαρκώς μόνοι.  Κάθονται στο τραπέζι των παιδιών ή ζουν αμήχανες καταστάσεις σε αταίριαστα ραντεβού.  Εκεί όμως που αυτοί οι δύο ξένοι γνωρίζονται σε μια ιδιαιτέρως κακή χριστουγεννιάτικη σεζόν, ορκίζονται να είναι ο ένας για τον άλλο το «γιορτοραντεβού» του για όλες τις γιορτινές εκδηλώσεις της επόμενης χρονιάς. 

Καθώς μοιράζονται την ίδια περιφρόνηση για τις γιορτές και δηλώνουν ότι δεν έχουν κανένα ερωτικό ενδιαφέρον ο ένας για τον άλλο, καταλήγουν να είναι το ιδανικό ζευγάρι, κάτι που οδηγεί σε ξεκαρδιστικές σκηνές. 

Ωστόσο, όταν η χρονιά με τις γιορτές φτάνει στο τέλος της, η Σλόαν και ο Τζάκσον ανακαλύπτουν ότι έχοντας μοιραστεί μεταξύ τους όλα όσα μισούν, κατέληξαν να ερωτευτούν απρόσμενα.  Τι πιο όμορφο;

 

#6: Διπλή Πριγκίπισσα 2: Ξαναλλάζουμε;

Πριν δύο χρόνια, αν θυμάσαι καλά, είχαμε γνωρίσει μια ζαχαροπλάστρια από το Σικάγο και μια μέλλουσα πριγκίπισσα που έμοιαζαν σαν δυο σταγόνες νερό και είχαν αλλάξει θέσεις. 

Φέτος μπορούν η Στέισι και η Μάργκαρετ ν’ αλλάξουν ξανά θέσεις, έτσι ώστε η Μάργκαρετ να περάσει περισσότερο χρόνο με τον Κέβιν πριν από τη στέψη της;  Ή μήπως μια νέα σωσίας, το party girl με το όνομα Φιόνα, θα τους χαλάσει τα σχέδια; 

Με τους Βανέσα Χάτζενς, η Βανέσα Χάτζενς και η... Βανέσα Χάτζενς, όλα να τα περιμένουμε! Πάρε τις κολλητές σου, ζεσταθείτε και πατήστε το Start! 


#7:Χριστουγεννιάτικο Ημερολόγιο

 

Αυτό είναι για τους φίλους φωτογράφους αλλά και πάλι, για όλους όσοι λατρεύουν τις ρομαντικές ταινίες.  Αλήθεια, τι θα συνέβαινε αν μέσα από ένα δώρο ξετυλιγόταν μπροστά σου το μέλλον; 

Μια ταλαντούχα φωτογράφος σε επαγγελματικό αδιέξοδο κληρονομεί ένα παλιό χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο, το οποίο φαίνεται προβλέπει το μέλλον και την ωθεί προς τον έρωτα. 

 

#8: Ντας και Λίλι σεζόν 1

Μία σειρά ιδανική για μεγάλους, αλλά κυρίως για έφηβους που ονειρεύονται τον αληθινό έρωτα, βρίσκεται εδώ μπροστά σου! 

Η νέα πρωτότυπη σειρά του Netflix είναι άκρως αισθηματική και βασίζεται στο Best Seller των New York Times «Dash & Lily's Book of Dares».  Φέτος τα Χριστούγεννα ο κυνικός Ντας και η χαρωπή Λίλι ανταλλάσσουν μηνύματα και προκλήσεις μέσα από ένα κόκκινο σημειωματάριο που τριγυρνά στη Νέα Υόρκη και τελικά ο έρωτας τους χτυπάει την πόρτα. 

Φέτος τα Χριστούγεννα, τόλμα να ερωτευτείς.   Άλλωστε, τα αντίθετα έλκονται!  

 

#9: Σπίτι για τα Χριστούγεννα σεζόν 2

Σας έλειψε;  Εμάς πολύ!  Πέρσι γνωρίσαμε μέσα από την πλατφόρμα του Netflix τη νορβηγική σειρά «Σπίτι για τα Χριστούγεννα».   Στη σειρά, σχεδόν όλοι οι άλλοι είχαν βρει τον έρωτα, είχαν γίνει ζευγάρια και ήταν τώρα έτοιμοι να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα με οικογενειακά δείπνα.  Αυτή που ήταν εκτός ήταν η Γιοχάνε.  Θέλοντας, λοιπόν, ν’ απομακρύνει όσους κάνουν αδιάκριτες ερωτήσεις για τα ερωτικά της, η Γιοχάνε ξεκίνησε να βρει το ιδανικό ταίρι για τα Χριστούγεννα. 

Φέτος έρχεται η δεύτερη σεζόν της σειράς ώστε να μάθουμε ποιος τελικά κατέκτησε την καρδιά της.  *Διαθέσιμη από 18 Δεκεμβρίου.

 

#10: Στόλισε το σπίτι σου με τον Γκουρού των Χριστουγέννων


Μία μίνι σειρά 7 επεισοδίων με πρωταγωνιστή τον Μπέντζαμιν Μπράντλεϊ, έρχεται για να δώσει ένα σωρό ιδέες για το στόλισμα, ενόψει Χριστουγέννων.  

Ο γνωστός αυτός, λοιπόν, γκουρού των Χριστουγέννων, είναι ειδικός στη βιομηχανία εσωτερικού σχεδιασμού με φοβερή εμμονή την περίοδο των εορτών. 

Γιρλάντες, φωτάκια, δέντρα, μπαλίτσες και κάθε λογής στολίδι θα το δεις σε αυτή τη σειρά, όπου ο Μπέντζαμιν με την βοήθεια των έμπιστων «ξωτικών» του, θα βοηθήσει την οικογένειά σου να μεταμορφώσετε το σπίτι που ονειρεύεστε, για τα Χριστούγεννα.  

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close