News , Guide

Καιρός: H «Νεφέλη» κτυπάει τα ξημερώματα την Κύπρο - Κίτρινη προειδοποίηση

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Δημοσιεύτηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2020

«Κτυπάει» την Κύπρο τα ξημερώματα της Δευτέρας η διαταραχή «Νεφέλη», όπως την ονόμασε η ομάδα του Facebook «Καιρόφιλοι Κύπρου».

Το Τμήμα Μετεωρολογίας εξάλλου εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση, η οποία θα βρίσκεται σε ισχύ από  τις 05:00 το πρωί μέχρι και τις 16:00 το απόγευμα της Δευτέρας (14/12).

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού «ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται από αύριο τη Δευτέρα. Κατά διαστήματα θα παρατηρείται αραιή σκόνη, μέχρι και τη Δευτέρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως ανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, και αργότερα τοπικά μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη ενώ σταδιακά θα καταστεί ταραγμένη και τοπικά μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι βροχές δυνατό να είναι παροδικά έντονες ή παρατεταμένες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να σημειωθεί χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ανατολικοί ως νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, για να καταστούν σύντομα νότιοι ως νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, και παροδικά τοπικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα συνεχίσει να είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και τοπικά μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και τοπικά ταραγμένη.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιόνι ή χιονόνερο στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους.

Την Τετάρτη αρχικά ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες, ωστόσο από το μεσημέρι και μετά αναμένεται βελτίωση.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος ενώ παροδικά θα εμφανίζονται αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Τρίτη ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη θα σημειώσει μικρή άνοδο για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close