Δημοσιεύτηκε στις 30 Νοεμβρίου 2020
Σε έναν πρωτότυπο αγώνα μπορούν να τρέξουν φέτος οι μικροί μαθητές και μαθήτριες, στο πλαίσιο του Virtual Δρόμου Νεολαίας ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ, ο οποίος πραγματοποιείται από τις 21 Νοεμβρίου μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου 2020 σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ).
Οι μικροί, επίδοξοι δρομείς της Ε΄, ΣΤ’ Δημοτικού και Α’ Γυμνασίου, των σχολείων της επαρχίας Λεμεσού, μπορούν να τρέξουν στην virtual εκδοχή του Δρόμου Νεολαίας Andrey & Julia Dashin's Foundation, τη μεγαλύτερη γιορτή χαράς και διάδοσης των ιδεωδών του αθλητισμού, διανύοντας απόσταση πεντακοσίων και χιλίων μέτρων αντίστοιχα.
Οι μαθητές/-τριες αφού δηλώσουν συμμετοχή με τη βοήθεια των δασκάλων και καθηγητών τους, θα πρέπει να τρέξουν την απαιτούμενη απόσταση στον ελεύθερο χρόνο τους, καταγράφοντας την προσπάθειά τους, με μια από τις εφαρμογές καταγραφής επίδοσης σε κινητό τηλέφωνο. Στη συνέχεια θα πρέπει η φωτογραφία της οθόνης της εφαρμογής, με την οποία πιστοποιείται ότι η απόσταση έχει καλυφθεί, να αποσταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση virtual@limassolmarathon.com. Σημειώνεται ότι οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν την απόσταση σε περισσότερες από μία προσπάθειες, με αθροιστική καταγραφή της.
Για κάθε μαθητή/-τρια που ολοκληρώνει επιτυχώς τη διαδρομή, ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ θα αποστείλει στο σχολείο του πακέτο συμμετοχής, το οποίο περιλαμβάνει: μετάλλιο, δίπλωμα και τσάντα πλάτης. Τα πακέτα συμμετοχής αποτελούν μια ευγενή χορηγία του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Andrey and Julia Dashin’s Foundation».
Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, κ. Πρόδρομος Προδρόμου, επισημαίνοντας την ανάγκη ευαισθητοποίησης των μαθητών/-τριών για έναν υγιή τρόπο ζωής μέσω της φυσικής δραστηριότητας, τονίζει σχετικά ότι: «ιδιαίτερα κατά τις σημερινές αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας, το Υπουργείο στηρίζει και ενισχύει ευκαιρίες άθλησης πέραν του σχολικού ωραρίου ώστε η φυσική δραστηριότητα να καταστεί στάση ζωής για τις νέες γενιές της Κύπρου. Η καθοδήγηση προς έναν δραστήριο τρόπο ζωής αποτελεί εχέγγυο πρόληψης όχι μόνο για τη σωματική υγεία αλλά και για την πνευματική και την ψυχική».
Όπως δήλωσε από την πλευρά της η ιδρύτρια του Andrey & Julia Dashin's Foundation, κ. Τζούλια Ντασίνα, η συμμετοχή στον Virtual Δρόμο Νεολαίας ανάβει τη σπίθα που χρειάζεται ένα παιδί, ώστε να αρχίσει να ασκείται καθημερινά, υιοθετώντας από νωρίς τα πρότυπα ενός υγιούς τρόπου ζωής. «Η ικανοποίηση και τα χαμόγελα στα πρόσωπα των μικρών αθλητών, αποτελούν τη μεγαλύτερη νίκη, στο όμορφο αυτό ταξίδι που προσφέρει το ίδρυμα Dashin σε συνεργασία με τον Virtual ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ», είπε χαρακτηριστικά η κ. Ντασίνα.
Για τη συμμετοχή των μαθητών/-τριών στον Virtual Δρόμο Νεολαίας έχουν κυκλοφορήσει σχετικές εγκύκλιοι στα σχολεία Δημοτικής και Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης της επαρχίας Λεμεσού.

Σχετικά
25+1 (ωραίες) προτάσεις για Καθαρά Δευτέρα στη φύση
Η Κύπρος γιορτάζει με λαγάνα, χαρταετούς, κρασί και παραδοσιακή μουσική
Το Άρσος ανακοίνωσε όλες τις εκδηλώσεις του για τη χρονιά
Όλες οι ημερομηνίες για τις εκδηλώσεις που αναμένεται να ξεχωρίσουν και φέτος στο χωριό της Λεμεσού
Το Λιοπέτρι ακυρώνει την Καρναβαλίστικη Παρέλασή του
Ακυρώνεται η Καρναβαλίστικη Παρέλαση στο Δημοτικό Διαμέρισμα Λιοπετρίου που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2026
Η Δρούσεια φιλοξενεί το πρώτο PIKNIK
To Ξαρκής φιλοξενεί καλλιτέχνες από την Κύπρο και το εξωτερικό, και πάνε για ένα μεγάλο διήμερο πικ-νικ
Ο πρώτος Nicosia Walk του 2026 έρχεται
Μια περιπατητική διαδρομή στη Λευκωσία που εξερευνά τα ορατά και αόρατα «τείχη» της πόλης
ΟΔΗΓΟΣ: Όλα όσα θα γίνουν το τριήμερο του Καρναβαλιού στην Κύπρου
Παρελάσεις, θέατρο, συναυλίες, street parties και γλέντια μέχρι το πρωί – βάλε στολή και βγες!
Common Ground Party: Την Παρασκευή 13 Μαρτίου η Λάρνακα γιορτάζει όπως της αξίζει!
Είναι η γιορτή μιας πόλης που βρίσκει τον Κοινό Τόπο της και τον μετατρέπει σε κινητήρια δύναμη πολιτισμού, συνοχής και ελπίδας.
Καρναβάλι 2026: Οι 7 παρελάσεις, που θα απολαύσουμε στην Κύπρο το σαββατοκύριακο
Κάθε πόλη του νησιού και μια μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση
«Νυχτερινά Μασκαροπερπατήματα» την Πέμπτη στη Λεμεσό
Η πόλη ζει σε ρυθμούς καρναβαλιού, με τους Δέσποινα Ολυμπίου, Γιάννης Μάργαρης, Σμαράγδα Διαμαντίδου και Μαρκέλλα Χατζημιτσή στον Χορός της Πέμπτης στην Πλατεία
Ένα πάρτυ γυναικεία υπόθεση στα στενά της Λευκωσίας
Το Υφαντουργείο και το Nostalgia σε μια μοναδική συνεργασία για την μέρα της γυναίκας
Λεμεσιανό Καρναβάλι 2026: Η πόλη φορά τη μάσκα της – Ιστορία, παράδοση και οι Κανταδόροι στο προσκήνιο
Η Λεμεσός ετοιμάζεται να ζήσει ξανά τη μεγαλύτερη και εμβληματική γιορτή της, πιο ανανεωμένη από ποτέ!