Δημοσιεύτηκε στις 25 Νοεμβρίου 2020
Ανακοινώθηκε από το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου η εκπρόσωπος της Κύπρου για τον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας τον προσεχή Μάιο. Ο λόγος για την ανερχόμενη και δημοφιλή σε Ελλάδα και Κύπρο, Έλενα Τσαγκρινού που εκπροσωπείται δισκογραφικά από την Panik Records κι αναμένεται να ερμηνεύσει ένα τραγούδι που εξιστορεί τον έρωτα μ’ έναν αλήτη τόσο κακό, όσο ο… “El Diablo”.
Φέτος το ΡΙΚ ακολούθησε την ίδια μέθοδο με το 2018, όπου πρώτα επέλεξε το τραγούδι και μετά ξεκίνησε η αναζήτηση του κατάλληλου καλλιτέχνη για την Eurovision 2021. Το όνομα της Έλενας φλέρταρε έντονα με τον διαγωνισμό τα τελευταία χρόνια κι αρκετοί ήταν οι φαν που ονειρεύονταν να την δούνε στην Eurovision.
Η Έλενα Τσαγκρινού είναι μία από τις πιο ταλαντούχες και λαμπερές τραγουδίστριες της ελληνικής pop, η οποία έχει καταφέρει να ξεχωρίσει από τα πρώτα της βήματα. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1994 και σε ηλικία 14 ετών συμμετείχε στο talent show «Ελλάδα Έχεις Ταλέντο», φτάνοντας μέχρι τον ημιτελικό. Το 2013, επιλέχθηκε από τους OtherView ως η βασική φωνή του συγκροτήματος, με το οποίο κυκλοφόρησε πολλά hits. Μετά από 5 χρόνια επιτυχιών και αφού ολοκληρώθηκε ο κύκλος της στο γκρουπ, η Έλενα Τσαγκρινού ξεκίνησε την solo καριέρα της κυκλοφορώντας το single με το συμβολικό τίτλο «Πάμε Απ’ Την Αρχή».
Στη συνέχεια ακολούθησαν κι άλλα singles ενώ στο ενεργητικό της έχει εμφανίσεις σε μεγάλα μουσικά events (π.χ. MadVideo Music Awards, Madwalk), καθώς και επί σκηνής συνεργασίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες, όπως οι Κωνσταντίνος Αργυρός και οι ΜΕΛISSES. Επίσης, έχει και τηλεοπτική πορεία, η οποία ξεκίνησε το 2014, με τη συμμετοχή της στο μουσικό show «Just The 2 Of Us» ως coach ενώ τη σεζόν 2016-2017 ήταν συμπαρουσιάστρια του Γιώργου Καπουτζίδη στο «The Voice».
Πληροφορίες: zappit.gr
Σχετικά
«Θύμισες»: Ο Παντελής Θαλασσινός και η Ειρήνη Τουμπάκη στην Ερήμη, σε ένα αφιέρωμα στο ελληνικό τραγούδι
Δωρεάν συναυλία στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Oddschecker: Η Ελλάδα «καλπάζει» στις στοιχηματικές προτιμήσεις – Συνεχίζεται η εντυπωσιακή άνοδος της ελληνικής συμμετοχής
Πτωτικές τάσεις παρουσιάζει η κυπριακή συμμετοχή
Ο Κωνσταντίνος Αργυρός έρχεται για την πρώτη μεγάλη συναυλία του καλοκαιριού στον Πρωταρά
Ξεκίνησαν οι κρατήσεις για την εμφάνισή του
200 κιθάρες επί σκηνή με την Γιώτα Νέγκα
Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει προσωπικές της επιτυχίες, αλλά και τραγούδια, σταθμούς της διαδρομής της
Αντώνης Ρέμος: Η ξαφνική ανακοίνωση που αλλάζει τα δεδομένα στη νυχτερινή Αθήνα
Ο Αντώνης Ρέμος αποσύρεται από τη νύχτα τον ερχόμενο χειμώνα
Eurovision 2026: Αποκαλύφθηκε η εντυπωσιακή σκηνή που θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό (βίντεο)
Αυτές είναι οι ημερομηνίες των προβών για Κύπρο και Ελλάδα
Η Κέλλυ Κελεκίδου έρχεται Κύπρο για συναυλίες σε πόλεις και χωριά
Με 5 προγραμματισμένες εμφανίσεις στο νησί, η τραγουδίστρια υπόσχεται βραδιές γεμάτες ένταση, διασκέδαση και τις μεγάλες επιτυχίες που όλοι έχουμε αγαπήσει
Eurovision 2026 – Oddschecker: Σε τροχιά ανόδου Ελλάδα και Δανία
Η Δανία και η Ελλάδα αναδεικνύονται στους κύριους κερδισμένους της εβδομάδας στην κούρσα για τη Eurovision 2026, σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα δεδομένα της πλατφόρμας Oddschecker.
«Αχ! Πατρίδα μου γλυκειά»: Ένα μουσικό ταξίδι με τη «Διάσταση», τη Μαρία Κηλαηδόνη και τον Δώρο Δημοσθένους
Μια μοναδική βραδιά αφιερωμένη στο έργο του Λουκιανού Κηλαηδόνη, με ζωντανές ερμηνείες, χιούμορ και συγκίνηση που ενώνουν γενιές
Ο ανεπανάληπτος Κώστας Μπίγαλης έρχεται για ένα "δυνατό" ρετρό πάρτι, στον κήπο
Ετοιμαστείτε για ένα live που θα ξυπνήσει τις πιο όμορφες μουσικές αναμνήσεις!