Δημοσιεύτηκε στις 20 Νοεμβρίου 2020
Κίτρινη προειδοποίηση για μεμονωμένες καταιγίδες εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου από το απόγευμα της Τετάρτης, η οποία έχει ισχύ μέχρι και σήμερα Παρασκευή (20/11) στις 4 το απόγευμα.
Αναλυτικά ο καιρός:
Σύστηµα χαµηλής πίεσης µε κέντρο τη Ρόδο, κινείται αργά νοτιοανατολικά, επηρεάζοντας τον καιρό της περιοχής.
Σήµερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος, µε βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα είναι πιθανό να πέσει και χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ αλλά τοπικά µέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθµούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 10 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, ο καιρός θα παραµείνει κυρίως συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά µεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα παραµείνει γενικά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και γύρω στους 6 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Από το µεσηµέρι όµως και µετά αναµένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού. Την Κυριακή, διαστήµατα µε ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται µε περιόδους µε αυξηµένη συννεφιά, η οποία το µεσηµέρι και το απόγευµα αναµένεται να δώσει µεµονωµένη βροχή, κυρίως στα ορεινά και στα νότια. Τη ∆ευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις.
Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά άνοδο µέχρι την Κυριακή και µη αξιόλογη µεταβολή τη Δευτέρα, για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.
Σχετικά
Πτώση θερμοκρασίας και βροχές στα ορεινά - Ανοικτό το ενδεχόμενο καταιγίδων
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας
Καλοκαίρι στον προορισμό που τα έχει όλα: Πολυτελή διαμονή, κορυφαίες εγκαταστάσεις και ολοκληρωμένες εμπειρίες
Το Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa, υποδέχεται την καλοκαιρινή περίοδο με πλήρη λειτουργία και ολοκληρωμένη εμπειρία lifestyle
Τρέιλερ για την 4η σεζόν του «Ted Lasso»
Με το Μουντιάλ προ των πυλών, η Apple προγραμματίζει τη νέα σεζόν της πολυβραβευμένης σειράς τον Αύγουστο μην και υπάρξουν ποδοσφαιρικά στερητικά σύνδρομα
Ήρθε κι Έδεσε: Δεν λέμε αντίο, κάνουμε πάσα στο μουντιάλ και λέμε «στο επανιδείν το Φθινόπωρο»!
Το αγαπημένο, ανατρεπτικό δίδυμο, ολοκληρώνει αύριο Πέμπτη 30 Απριλίου τη φετινή σεζόν
Ετοιμαζόμαστε για βουτιές στην «πισίνα του Λέλλου»
Ανοίγει για το καλοκαίρι το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λευκωσίας
10 φθηνά ελληνικά νησιά για διακοπές το 2026
Αναζητάτε νησιά με φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια και φθηνά ξενοδοχεία; Δείτε τη λίστα με τα πιο οικονομικά νησιά για τις καλοκαιρινές σας διακοπές.
Το πιο fun off-road πάρκο της Κύπρου θα το βρεις στη Λόφου και πρέπει να το ζήσεις
Ένας προορισμός που υπόσχεται να ανεβάσει την αδρεναλίνη στα ύψη και να προσφέρει μια εμπειρία διαφορετική από τις συνηθισμένες
Πέθανε η ηθοποιός Ελπίδα Μαζαράκη
Ξεχώρισε για τους χαρακτηριστικούς ρόλους της και τη μεγάλη γκάμα ερμηνειών που παρουσίασε στη μακρόχρονη πορεία της
Οι Πανσέληνοι του Μαΐου 2026: Τι συμβολίζουν και πότε θα φωτίσουν τον ουρανό
Ο νέος μήνας κάνει "ποδαρικό" με την 'Πανσέληνο των Λουλουδιών' και κλείνει με την 'Μπλε Σελήνη'.
Όλα όσα έρχονται στο Netflix τον Μάιο
Σειρές, ταινίες και ντοκιμαντέρ που περιμένουμε στην streaming πλατφόρμα τον πέμπτο μήνα του έτους
House of the Dragon: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της 3ης σεζόν και δείχνει πιο αιματηρό από ποτέ
Πρεμιέρα στις 21 Ιουνίου 2026