Δημοσιεύτηκε στις 19 Νοεμβρίου 2020
Ενθαρρυντικά είναι τα νέα που ανακοινώνονται τις τελευταίες μέρες από τις φαρμακοβιομηχανίες που βρίσκονται στο στάδιο κλινικών μελετών για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορωνοϊού, αφού οι ενδείξεις που προκύπτουν είναι θετικές.
Με την ευκαιρία, υπενθυμίζεται ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχει αναπτυχθεί πρωτοβουλία μέσω της Επιτρόπου για την Υγεία κας Στέλλας Κυριακίδου και έχουν ήδη υπογραφεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμφωνίες με τις εταιρείες AstraZeneca, Pfizer/BioNTech, Johnson&Johnson και Sanofi Pasteur&GlaxoSmithKline Biologicals.
Η Κύπρος συμμετέχει ως κράτος μέλος και στις τέσσερις συμφωνίες που υπογράφηκαν μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έχει ήδη υποβάλει τις ποσότητες που της αναλογούν στην κάθε περίπτωση, δηλαδή 600,000 από την AstraZeneca, 200,000 από την Johnson&Johnson και 200,000 από την Pfizer/BioNTech (η εταιρεία Sanofi Pasteur&GlaxoSmithKline Biologicals δεν έχει ζητήσει ακόμα από τα κράτη να υποβάλουν παραγγελίες). Λόγω της διαφορετικής τεχνολογίας που χρησιμοποιείται από την κάθε εταιρεία για την ανάπτυξη του εμβολίου, η απόφαση για υποβολή συμμετοχής σε όλες τις συμφωνίες με τον μέγιστο αριθμό που δικαιούται λήφθηκε ώστε και η Κύπρος να έχει στη διάθεσή της το ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο που θα αδειοδοτηθεί για κυκλοφορία, ταυτόχρονα με τα υπόλοιπα κράτη μέλη.
Παράλληλα, έχει ήδη καταρτιστεί πλάνο για τη διαδικασία του εμβολιασμού, ενώ, με τη συνεργασία και της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό, έχουν καθοριστεί στη βάση αλγορίθμου, οι ομάδες πληθυσμού που θα κληθούν να εμβολιαστούν πρώτες.
Σχετικά
Η Θεσσαλονίκη κορυφαίος ευρωπαϊκός προορισμός για babymoon
-Τι είναι αυτό το νέο είδος ταξιδιού που κάνει θραύση
Αλλάζουν οι τιμές στις παραλίες της Αγίας Νάπας - Πόσο κοστίζουν κρεβατάκι και ομπρέλα
Νέος τιμοκατάλογος στις παραλίες
Τα τρία έργα που θα αλλάξουν το Παραλίμνι
Εκδόθηκε η άδεια για το έργο της δημιουργίας της Πλατείας Παραλιμνίου
12 πολυτελή ξενοδοχεία και ισάριθμες εμπειρίες για τον Άγιο Βαλεντίνο
Κλείστε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, περιποιηθείτε τους εαυτούς σας, πιείτε κοκτέιλ δίπλα στη θάλασσα και γιορτάστε τον έρωτα
H Ryanair ανακοίνωσε πτήσεις από €14.99 σε 12 προορισμούς
Ετοιμάσου να οργανώσεις ένα city break της τελευταίας στιγμής ή ένα χαλαρό χειμωνιάτικο ταξίδι,
Αυτό είναι το νέο ξενοδοχείο της Sunrise που ανοίγει τον Μάιο στον Πρωταρά (εικόνες)
Μια νέα ξενοδοχειακή μονάδα κοντά σε γνωστή χρυσή αμμώδη παραλία του Παραλιμνιού
4 κυπριακά ξενοδοχεία ανάμεσα στα Top 100 Hotels Worldwide
Διεθνής Διάκριση για την Louis Hotels
Οι ευρωπαϊκές πόλεις που εξερευνώνται πιο εύκολα με τα πόδια -Μια ελληνική πόλη στη λίστα
Όταν επιλέγουν έναν προορισμό για διακοπές, οι ταξιδιώτες λαμβάνουν υπόψη το πόσο εύκολο είναι να τον εξερευνήσουν, με το πόσο περπατήσιμη είναι μια πόλη να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για πολλούς.
Η Αγλαντζιά συστήνει τον φετινό της Βασιλιά Καρνάβαλο με ένα χιουμοριστικό βίντεο
Πρωταγωνιστές οι Δήμαρχος Λευκωσίας, Αντιδήμαρχος Αγλαντζιάς και ο νέος Βασιλιάς Καρνάβαλος