Δημοσιεύτηκε στις 14 Νοεμβρίου 2020
Με χαρά, αλλά και με συγκίνηση, οι Βρετανοί πολίτες πληροφορήθηκαν ότι θα έχουν μία μέρα αργίας παραπάνω το 2022 χάρις στη βασίλισσα Ελισάβετ. Όπως ανακοινώθηκε επίσημα, η Βρετανία θα θεσμοθετήσει μια επιπλέον αργία στις 3 Ιουνίου του 2022, δημιουργώντας ένα εορταστικό τετραήμερο για το νέο ρεκόρ της βασίλισσας Ελισάβετ:
Το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της.
Εκείνο το τετραήμερο, οι Βρετανοί θα γιορτάσουν τα 70 χρόνια της βασίλισσας στον θρόνο.
Ένα blockbuster πρόγραμμα εορτασμών έχει ήδη αρχίσει να σχεδιάζεται, για να σηματοδοτήσει το ιστορικό ορόσημο όταν η Αυτού Μεγαλειότητα θα γίνει η πρώτη Βρετανή μονάρχης που βασιλεύει για 70 συνεχόμενα χρόνια.
Οι διοργανωτές αναφέρουν ότι οι εορτασμοί θα συνδυάζουν παραδοσιακή λαμπρότητα και τελετουργική φιέστα με τη συμμετοχή διάσημων καλλιτεχνών και μια σειρά από τεχνολογικές εκθέσεις.
Για τέσσερις ημέρες, από τις 2 έως τις 5 Ιουνίου του 2022, η Βρετανία θα ζήσει στο ρυθμό της Βασίλισσας, με εκδηλώσεις που θα αντικατοπτρίζουν τη βασιλεία της και τον αντίκτυπό της στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο από την άνοδό της στο θρόνο το 1952.
Εκπρόσωπος του Buckingham Palace είπε:
"Το Πλατινένιο Ιωβηλαίο θα αποτελέσει για τη Βασίλισσα την ευκαιρία να εκφράσει τις ευχαριστίες της για την υποστήριξη και την πίστη που έλαβε η Αυτού Μεγαλειότητα καθ 'όλη τη διάρκεια της βασιλείας της.
"Η Βασίλισσα ελπίζει ότι όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στους εορτασμούς".
Σχετικά
Ryanair: Αλλάζει την πολιτική της για τις οικογένειες
Τέλος οι επιπλέον χρεώσεις για να κάθονται οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους
Μαρίνα Λεμεσού: Ο κοσμοπολίτικος προορισμός που τα έχει όλα!
Έναν χώρο που συνδυάζει αρμονικά πολυτελή διαμονή, yachting, γαστρονομία, shopping, ψυχαγωγία και ευεξία, δημιουργώντας μία ολοκληρωμένη εμπειρία πάνω στη θάλασσα
«Αγγίζει» τους 37 βαθμούς ο υδράργυρος – Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές
Αναλυτικά η πρόγνωση
Η κεντρική πλατεία του Αγίου Ιωάννη Πιτσιλιάς θα φέρει πλέον το όνομα του Ανδρέα Μαυρομμάτη
Για την επίσημη ονοματοδοσία της πλατείας προγραμματίζεται ειδική εκδήλωση, με περισσότερες λεπτομέρειες να αναμένονται σύντομα από το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Ιωάννη Πιτσιλιάς.
Βουτιές, κοκτέιλ, φαγητό και party σε μία υπέροχη πισίνα με απαράμιλλη αισθητική
Δεν μένεις στο ξενοδοχείο; Τώρα μπορείς να ζήσεις την απόλυτη εμπειρία της πισίνας στο Aya Resort, με day pass από €20
Ψάχνεις τι να κάνεις τις επόμενες 6 Παρασκευές και Σάββατα; Η Lidl Κύπρου έχει την απάντηση
Τα Lidl Better Living Days ταξιδεύουν από πόλη σε πόλη, μετατρέποντας 6 καταστήματα Lidl παγκύπρια σε καλοκαιρινούς σταθμούς ευεξίας, γεύσης, κίνησης και οικογενειακής εμπειρίας.
Κάτω Πύργος: η αυθεντική Κύπρος του καλοκαιριού που πρέπει να επισκεφτείς φέτος
Ένας παραθαλάσσιος προορισμός με όμορφες παραλίες, καλό φαγητό και ατμόσφαιρα παλιάς κυπριακής καλοκαιρινής απόδρασης
Ένα ταξίδι στις 22 ομορφότερες παραλίες του Πρωταρά που μαγεύουν κάθε επισκέπτη
Οι παραλίες με τα εξωτικά νερά που έχουν κάνει γνωστή την περιοχή σε όλο τον κόσμο
10 φθηνά ελληνικά νησιά για διακοπές το 2026
Αναζητάτε νησιά με φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια και φθηνά ξενοδοχεία; Δείτε τη λίστα με τα πιο οικονομικά νησιά για τις καλοκαιρινές σας διακοπές.
Πώς θα είναι το φετινό καλοκαίρι στην Κύπρο - Η πρόβλεψη του Τμ. Μετεωρολογίας
"Στην Κύπρο, οι μετεωρολογικές προβλέψεις δείχνουν να έχουμε ένα φυσιολογικο καλοκαίρι"
Το ελληνικό νησί που υμνούν οι βρετανικοί Times
Το δημοσίευμα σημειώνει πως το συγκεκριμένο νησί συνεχίζει να διατηρεί τη μυθική του γοητεία με τους σύγχρονους επισκέπτες να σαγηνεύονται κυρίως από τις «απίθανες παραλίες» και τα «δελεαστικά, τιρκουάζ νερά»