News , Guide

Κορωνοϊός: Οι τρεις βασικοί πυλώνες των νέων μέτρων

Αύριο τα νέα μέτρα: Τα σενάρια ολικού/μερικού lockdown

Δημοσιεύτηκε στις 10 Νοεμβρίου 2020

Σε αναμονή των νέων μέτρων τελεί η Κύπρος την ώρα που η Κυβέρνηση δια του Προέδρου, διαμηνύει ότι πρώτιστο μέλημα είναι η διαφύλαξη της υγείας και η αποφυγή των χειρότερων σεναρίων που βλέπουμε να εκτυλίσσονται για δεύτερη φορά σ’ ολόκληρη την Ευρώπη.

Η σύσκεψη της Δευτέρας 9/11 στο Προεδρικό, παρουσία σύσσωμης της επιδημιολογικής ομάδας καθώς και ανθρώπων του ΟκΥΠΥ στόχο είχε την ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης. Η εν λόγω σύσκεψη που αρχικά ήταν προγραμματισμένη για να διεξαχθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας γνωστοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής και όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε περαιτέρω αγωνία στον κόσμο.

Οριστικά μέτρα δεν λήφθηκαν στη σύσκεψη, ωστόσο κατατέθηκαν απόψεις και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο Υπουργικό που θα γίνει αύριο Τετάρτη 11/11 στις 09.00 το πρωί. Πιο συγκεκριμένα τέθηκε και το ζήτημα του ολικού lockdown, με τους επιδημιολόγους να εκφράζουν τις απόψεις τους επί τούτου.

Οι τρεις βασικοί πυλώνες

Βασικοί άξονες της σύσκεψης ήταν η κατάσταση γενικά στην Κύπρο και πιο συγκεκριμένα η κατάσταση της Λεμεσού η οποία παρουσιάζει επιδείνωση αντί μείωση. Σημειώνεται ότι στη Λεμεσό είναι σε ισχύ περιοριστικά μέτρα από τις 23/10 και στις 5/11 τα μέτρα αυτά επεκτάθηκαν και στις υπόλοιπες επαρχίες. 

Το ζήτημα της Πάφου απασχόλησε επίσης και η επιδημιολογική εικόνα της πόλης η οποία παρουσιάζει κάποια σταθεροποίηση. Τρίτο και σημαντικότερο ζήτημα είναι η πληρότητα των Νοσοκομείων και γενικότερα η κατάσταση του συστήματος υγείας με το βλέμμα φυσικά στην πληρότητα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Μερικό ή ολικό Lockdown
Τώρα σε σχέση με την εφαρμογή ενός lockdown. Τέθηκε η άποψη για επιβολή lockdown στις δυο επιβαρυμένες Επαρχίες (Λεμεσός και Πάφος). Την άποψη αυτή εξέφρασε δημόσια η δρ.Μαρία Κολιού μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο Πρωτοσέλιδο. Η δρ.Κολιού είπε ότι με αυτόν τον τρόπο θα απομονωθεί ο κόσμος εκεί και θα ελεγχθεί. «Γνωρίζουμε ότι το μόνο δραστικό για μείωση των περιστατικών είναι το lockdown», είπε η δρ.Κολιού. Σε αυτό το σενάριο θα επιβληθούν περιοριστικά μέτρα και στις υπόλοιπες Επαρχίες. Έτσι θα μπορέσει να εφαρμοστεί και στις υπόλοιπες επαρχίες υπερβολικός έλεγχος (testing) και η ιχνηλάτηση.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close