News , Guide

Τα 5 μεγαλύτερα φράγματα της Κύπρου (και η ποσότητα νερού σ' αυτά)

Μικρή πτώση θερμοκρασίας και μεμονωμένες βροχές

Δημοσιεύτηκε στις 02 Νοεμβρίου 2020

Αγγίζει Φθινόπωρο η Κύπρος με ενδεχόμενο βροχών και μερική πτώση της θερμοκρασίας. Παράλληλα, ρίχνοντας μια ματιά στην πληρότητα των φραγμάτων, διαφαίνεται ότι θα έχουμε δύσκολο Χειμώνα μπροστά μας. 

Μιλώντας στο «Πρωτοσέλιδο» ο Διευθυντής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης, ανάλυσε τον καιρό για τις επόμενες μέρες και ανέφερε ότι υπάρχει ενδεχόμενο βροχών. 

Πιο συγκεκριμένα είπε ότι σήμερα (2/11) αναμένουμε μεμονωμένες βροχές στο εσωτερικό, τα ανατολικά και τα ορεινά, με την θερμοκρασία να είναι λίγο πιο πάνω από τα κανονικά.

Αύριο Τρίτη, και την Τετάρτη αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες όπως και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Στη συνέχεια μίλησε για τις ψηλές θερμοκρασίες που ζήσαμε τις προηγούμενες μέρες λέγοντας ότι:

«Ο Οκτώβριος ήταν ένας ιδιαίτερος θερμός μήνας, έχει καταρρίψει κάθε προηγούμενες, ημερήσιες μέγιστες θερμοκρασίες για αρκετές περιοχές της Κύπρου». «Για παράδειγμα από το 1983 στην περιοχή της Αθαλάσσας, ο φετινός Οκτώβριος ήταν ο πιο θερμός. Ο Νοέμβριος είναι ένας μήνας που αρχίζει και αλλάζει εντελώς το περιβάλλον. Περιμένουμε ότι θα βρέξει σε αρκετές περιοχές».

Παράλληλα, με τον φετινό Χειμώνα να μην προβλέπεται ιδιαίτερα βροχερός, η ανησυχία για την πληρότητα νερού στα φράγματα αυξάνεται.

Σύμφωνα με το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, η αποθηκευμένη ποσότητα νερού στα πέντε μεγαλύτερα φράγματα της χώρας είναι ως εξής:

Κούρης: 81,8%
Ασπρόγκρεμος: 85,5%
Ευρέτου: 76,6%
Καλαβασσός: 70,1%
Κανναβιού: 72,1%

Συμπερασματικά, οι βροχές των προηγούμενων χρόνων, θα βοηθήσουν το φετινό χειμώνα, αφού η πληρότητα των φραγμάτων είναι σε υψηλά επίπεδα.

Αναλυτικά πιο κάτω η πληρότητα όλων των φραγμάτων στην Κύπρο.

 

 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close