News , Guide

Έρχονται νέα (έκτακτα) μέτρα σε Λευκωσία και Λεμεσό

Τι θα ισχύει

Δημοσιεύτηκε στις 12 Οκτωβρίου 2020

Ανησυχία επικρατεί στο Υπουργείο Υγείας καθώς όπως διαφαίνεται, το πρόβλημα με την αύξηση των κρουσμάτων και των αλυσίδων μετάδοσης μετατοπίστηκε από την Επαρχία Λάρνακας, στις Επαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού. 
 
Όπως πληροφορείται το SigmaLive, το Υπουργείο ανησυχεί η αύξηση των κρουσμάτων κυρίως σε εργασιακούς χώρους αλλά και στο οικογενειακό περιβάλλον. 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, είχε συνάντηση με τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας για την αξιολόγηση της παρούσας επιδημιολογικής εικόνας και με βάση τα δεδομένα, τα έκτακτα μέτρα που λήφθηκαν στην Επαρχία της Λάρνακας μετά την έξαρση κρουσμάτων, απέδωσαν καθώς παρατηρείται ουσιαστική μείωση νέων περιστατικών.  
 
Στη βάση αυτή, το Υπουργείο προσανατολίζεται στη λήψη έκτακτων μέτρων στις Επαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού, με στόχο να ανακόψει την ανοδική πορεία των κρουσμάτων, όπως έγινε και στην Λάρνακα, προτού εκτροχιασθεί η κατάσταση. 
 
Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το SigmaLive, τα μέτρα που ενδεχομένων να ληφθούν, θα ακολουθούν τη γραμμή της Λάρνακας με τον περιορισμό των συναθροίσεων στα 10 άτομα, χωρίς ωστόσο να ισχύει το μέτρο που αφορά στα γήπεδα, καθώς αυτό είχε ληφθεί εξαιτίας της μεγάλης αλυσίδας μετάδοσης στις ποδοσφαιρικές ομάδες της πόλης του Ζήνωνα. 
 
Μάλιστα, όπως μας λέχθηκε, οι Ειδικοί αναμένουν την παρέλευση 2-3 ημερών για να αξιολογηθεί η κατάσταση με τον εντοπισμό κρουσμάτων στις δύο αυτές Επαρχίες και να προβούν σε ενέργειες. 
 
Δεν αποκλείεται ακόμη να ληφθούν μέτρα ακόμη και την εβδομάδα που διανύουμε, όπως μας λέχθηκε χαρακτηριστικά. 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close