Δημοσιεύτηκε στις 09 Οκτωβρίου 2020
Oι Cyprus Strollers είναι ένας νέος πεζοπορικός όμιλος, που ξεκινά δραστηριότητα στις 4 Οκτωβρίου 2014. Aπευθύνονται σε άτομα που επιθυμούν να gυμνάζονται το Σαββατοκύριακο, πεζοπορώντας, καθώς και σε όσους επιθυμούν να ανακαλύψουν τις ομορφιές της Κυπριακής φύσης παρέα με φίλους.
Οι Cyprus Strollers διοργανώνουν μία εξόρμηση την εβδομάδα, από Οκτώβριο μέχρι και Μάιο. Οι πεζοπορίες γίνονται Σάββατο ή Κυριακή, εκ περιτροπής. Οι περισσότερες πεζοπορίες ξεκινούν το πρωί και ολοκληρώνονται με γεύμα (προαιρετικό) σε ταβέρνα ή συνδυάζονται με πικνίκ, όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν. Λίγες πεζοπορίες ξεκινούν νωρίς το απόγευμα και καταλήγουν σε καφετέρια για ένα ποτό με σνακ.
Για το μήνα Φεβρουάριο έχουν προγραμματίσει τις εξής πεζοπορίες:
Σάββατο 10 Οκτωβρίου
Οι Cyprus Strollers πεζοπορούν το Σάββατο 10 Οκτωβρίου κοντά στον Πρόδρομο, το πιο ψηλό χωριό της Κύπρου. Η πεζοπορία διεξάγεται σε πανέμορφα μονοπάτια, στην περιοχή Ζουμί και Σταυρούλια, σε υψόμετρο 1500 μ, με εκπληκτική θέα στα χωριά της Μαραθάσας. Διάρκεια πορείας 3 1/2 ώρες και βαθμός δυσκολίας 2+ (μέτρια προς δύσκολη). Ώρα αναχώρησης από Λευκωσία 9.45 πμ. Δωρεάν. Είναι απαραίτητη η προεγγραφή, είτε θα συμμετάσχετε στο γεύμα που ακολουθεί είτε όχι.
Κυριακή 18 Οκτωβρίου
Οι Cyprus Strollers πεζοπορούν την Κυριακή 18 Οκτωβρίου σε δασικούς δρόμους που ενώνουν τα Πλατάνια με τον Άγιο Νικόλαο Στέγης, στην ευρύτερη περιοχή Κακοπετριάς. Το δάσος έχει πυκνή βλάστηση, με πεύκα, πλατάνια και λατζιές. Η πορεία έχει ανηφόρες και κατηφόρες, ξεκινά από τα 1150 μ. υψόμετρο και καταλήγει στα 900 μ., έχει μήκος 10 χλμ και θα διαρκέσει 3 ώρες. Ο βαθμός δυσκολίας είναι 2 (μέτρια). Ώρα αναχώρησης από Λευκωσία 9.45 πμ. Δωρεάν. Είναι απαραίτητη η προεγγραφή, είτε θα συμμετάσχετε στο γεύμα που ακολουθεί είτε όχι.
Σάββατο 24 Οκτωβρίου
Οι Cyprus Strollers πεζοπορούν το Σάββατο 24 Οκτωβρίου πάνω από τις Πλάτρες, φτάνοντας μέχρι το Τρόοδος. Η πεζοπορία διεξάγεται όλη σε χωματόδρομο και είναι όλη ανηφορική στο πήγαινε και κατηφορική στην επιστροφή. Διάρκεια πορείας 3 1/2 ώρες και βαθμός δυσκολίας 2 (μέτρια). Ώρα αναχώρησης από Λευκωσία 9.45 πμ. Δωρεάν. Είναι απαραίτητη η προεγγραφή, είτε θα συμμετάσχετε στο γεύμα που ακολουθεί, είτε όχι.
Λεπτομερείς οδηγίες για όλες τις πεζοπορίες θα βρεις στο https://cyprus-strollers.org/activities-description/ & στο τηλ. 97613720.
Σχετικά
The Jolly Road: Ένας παραμυθένιος προορισμός γεμάτος φώτα, μουσική και γιορτινή διάθεση!
Αυτές τις γιορτές θα ζήσουμε τη μαγεία των Χριστουγέννων στην καρδιά της Λευκωσίας!
The Nicosia Christmas Market: Η επίσημη Χριστουγεννιάτικη Αγορά της Λευκωσίας μόλις ανακοινώθηκε
Ετοιμαστείτε για 6 εβδομάδες γεμάτες γιορτινή μαγεία στην καρδιά της Λευκωσίας!
33 εκδηλώσεις και ιδέες για να περάσεις ένα super σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Συναυλίες, φεστιβάλ, θέατρο, αγορές, γεύσεις και εμπειρίες που δεν πρέπει να χάσεις αυτό το ΣΚ!
Cyprus Wine Expo - Oenognosia 2025: Το κρασί έχει ραντεβού στη Λευκωσία. Εσύ Θα λείπεις;
Μια ημέρα αφιερωμένη σε αρώματα, γεύσεις, χαμόγελα και στιγμές που μένουν αξέχαστες
Η Παραμυθούπολη Χριστουγέννων ανοίγει τις πόρτες της (και το ανακοίνωσε)
Σηματοδοτώντας την πιο όμορφη και γιορτινή περίοδο του χρόνου
H Πλατεία Ελευθερίας θα γεμίσει παιδικά χαμόγελα, παιχνίδι, μουσική, θέατρο και νόστιμο φαγητό
Το Πανηγύρι Χαράς για τα παιδιά, θα χαρίσει μία ολοκληρωμένη εμπειρία γιορτής και ψυχαγωγίας
Awareness 2025: Unselfing η ομάδα του After:noon / Project επιστρέφει
Η φετινή έκθεση σηματοδοτεί την επέτειο 5 χρόνων Awareness
«A very Merry Charity Party»: Το Moondog's διοργανώνει για 9η χρονιά το φιλανθρωπικό του παζαράκι
Εδώ θα βρεις χειροποίητες δημιουργίες, δώρα, γλυκίσματα, ρούχα, αξεσουάρ και πολλές ακόμη εκπλήξεις
Φέτος θα κάνουμε Χριστούγεννα στην όμορφη Βάβλα
Μία όμορφη μέρα, γεμάτη γιορτινή διάθεση και παράδοση!
Όλγα Μάρκαρη και Χλόη Μπέλλου με δύο μοναδικές παραστάσεις σύγχρονου χορού
Οι παραστάσεις θα παρουσιαστούν στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
Στη Λευκωσία, θα στηθεί ένα μεγάλο Antiques & Vintage Market
Είτε είστε συλλέκτης είτε απλώς αγαπάτε τη μαγεία του παρελθόντος, αυτή είναι μια μέρα που δεν πρέπει να χάσετε
H Πλατεία Φανερωμένης θα γεμίσει κάκτους και παχύφυτα
Μια έκθεση αφιερωμένη στη φύση, τη δημιουργικότητα και την οικολογική συνείδηση