Δημοσιεύτηκε στις 08 Οκτωβρίου 2020
Ο Δήμος Στροβόλου, σε συνεργασία με την ομάδα Συγγραφέων «Διαβάσεις», ξεκινά από τον Οκτώβριο μια νέα λογοτεχνική δραστηριότητα, με τον προγραμματισμό μιας σειράς μαθημάτων Δημιουργικής Γραφής με εκπαιδευτές συγγραφείς από Ελλάδα και Κύπρο. Στον πρώτο κύκλο συναντήσεων οι εκπαιδευτές θα μιλήσουν για τη συγγραφή του διηγήματος και τις ιδιαίτερες απαιτήσεις αυτού του είδους. Εκπαιδευτές θα είναι οι συγγραφείς Δημήτρης Τανούδης, Νάσια Διονυσίου, Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, Ερατώ Ιωάννου, Κωνσταντία Σωτηρίου και Χρίστος Τσιαήλης.
Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, τα οποία θα διεξάγονται στο Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου κάθε Σάββατο από τις 24 Οκτωβρίου μέχρι και τις 28 Νοεμβρίου, θα γίνεται παράδοση θεωρίας και άσκηση γραφής. Με το πέρας του πρώτου κύκλου συναντήσεων, οι συμμετέχοντες θα λάβουν δίπλωμα συμμετοχής, με τη μόνη προϋπόθεση να έχουν παρακολουθήσει τουλάχιστον 5 συναντήσεις από τις 6. Επίσης, θα γίνει επιλογή κειμένων που θα γραφούν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων από τους εκπαιδευόμενους, για να δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα του Δήμου Στροβόλου και σε λογοτεχνικά περιοδικά.
Ο Δήμος Στροβόλου εκφράζει τις ευχαριστίες του σε όλους τους εκπαιδευτές συγγραφείς και ιδιαίτερα προς την Ομάδα «Διαβάσεις» για την πρωτοβουλία, τον συντονισμό και την πραγματοποίηση των μαθημάτων, την οποία αποτελούν οι διακεκριμένοι Κύπριοι συγγραφείς Νάσια Διονυσίου, Κωνσταντία Σωτηρίου και Χρίστος Τσιαήλης.
Όσοι δημότες ασχολούνται με τη γραφή ή ενδιαφέρονται να μυηθούν σε αυτό τον τομέα μπορούν να αποστείλουν την αίτηση συμμετοχής που ακολουθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση ipanayi@strovolos.org.cy μέχρι τις 20 Οκτωβρίου 2020. Επιπρόσθετα, δεδομένων των περιορισμένων θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, τηρούμενων των μέτρων κατά της πανδημίας του Covid-19.
Σχετικά
Weekend Agenda: 40 όμορφες εκδηλώσεις για ένα σαββατοκύριακο γεμάτο επιλογές στην Κύπρο
Θέατρο, μουσική, φεστιβάλ, παιδικές δράσεις, street parties και καλοκαιρινά openings δίνουν ρυθμό σε ένα από τα πιο γεμάτα weekends της σεζόν.
Το 3rd Kourion 3x3 Charity Basketball Tournament & Family Fun Day έρχεται το Σάββατο, 23 Μαΐου
«Παίζουμε για τη Συμπερίληψη»
Η Πάφος γιορτάζει τον Κατακλυσμό 2026: Όλα όσα θα γίνουν-Οι καλλιτέχνες που θα απολαύσουμε
Τετραήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων από τις 29 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου με θέατρο σκιών, λαϊκό τραγούδι, χορευτικά συγκροτήματα και μια μεγάλη συναυλία με αγαπημένη τραγουδίστρια
Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000: Πού θα στηθεί η φετινή γιορτή για την προστασία της φύσης
Σε Ακάμα και Κρήτου Τέρα, με πολλές δραστηριότητες
Το πιο διάσημο food market επιστρέφει (για ένα ακόμα βράδυ) στη Λευκωσία
Μία ακόμα Παρασκευή με καλό φαγητό στον κήπο
Το Circus Atmosphere συνεχίζει να μαγεύει μικρούς και μεγάλους με εντυπωσιακές παραστάσεις
Το πρόγραμμα της εβδομάδας στη Λάρνακα
27ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου με 6 πρωτοποριακές παραγωγές από Κύπρο και εξωτερικό
Μέσα από διαφορετικές καλλιτεχνικές προσεγγίσεις, τα έργα διερευνούν το σώμα ως φορέα μνήμης, εμπειρίας και μεταμόρφωσης
WAREHÅUS: Ένα μονοήμερο live performance event που γίνεται θα γίνει το προσωρινό “σπίτι" για καλλιτέχνες
Θα μεταμορφώσει έναν βιομηχανικό χώρο στη Λευκωσία σε ένα χώρο τέχνης
Το Δάλι βγαίνει στο πάρκο για δωρεάν γυμναστική όλο το καλοκαίρι
Το Γραμμικό Πάρκο γίνεται σημείο άθλησης για όλους!
Κατακλυσμός στο Πισσούρι με Καραντώνη και Χατζήμιχαηλ
Ραντεβού στην παραλία Πισσουρίου για έναν Κατακλυσμό γεμάτο μουσική, χορό και όμορφες στιγμές δίπλα στη θάλασσα
Week Agenda: Τα καλύτερα πράγματα για να κάνεις αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο
Θεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ κινηματογράφου, μεγάλες μουσικές συναντήσεις και ξεχωριστές πολιτιστικές εκδηλώσεις δίνουν ρυθμό στις μέρες της εβδομάδας