13-24 November 2013
Arts & Culture , Επόμενες Εκθέσεις

Νησί των Αγίων, Καλλιτέχνης του Φωτός

Μια έκθεση που κόβει την ανάσα από τον ζωγράφο Vartan Tashdjian

Δημοσιεύτηκε στις 02 Νοεμβρίου 2013

Η KPMG καλωσορίζει τους λάτρεις της τέχνης στη Λευκωσία για να δουν έργα τέχνης κι ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή ενός από τους σημαντικότερους μοντέρνους Κύπριους καλλιτέχνες

Η KPMG υπερήφανα ανακοίνωσε σήμερα μια έκθεση 32 νέων πινάκων του Vartan Tashdjian, ενός από τους σημαντικότερους μοντέρνους Κύπριους καλλιτέχνες. Η έκθεση, γίνεται με αφορμή τα 40χρονα της καριέρας του ζωγράφου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 13 μέχρι τις 24 Νοεμβρίου στο κτίριο του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου (Θ.Ο.Κ) στη Λευκωσία. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα παρουσιαστεί και το ντοκιμαντέρ για τη ζωή και τη δουλειά του Vartan, με το όνομα  ‘Shades of Tranquility’.

Οι πίνακες του Vartan, ο οποίος μεγάλωσε στην Κύπρο αλλά έχει αρμενική καταγωγή, είναι ένας ύμνος της φυσικής ομορφιάς του νησιού. Ο Vartan έχει αφιερώσει τη ζωή και τη δουλειά του στην Κύπρο, το δεύτερό του σπίτι. Τα ποικιλόμορφα τοπία της, ιδιαίτερα οι οροσειρές του νησιού και οι χρυσές πεδιάδες, το ασυναγώνιστο φως και τα απίστευτα πλούσια χρώματα, είναι οι μεγαλύτερες του εμπνεύσεις. Οι εμπειρίες του Vartan στην Κύπρο, οι οποίες αποτυπώνονται στους πίνακές του, είναι τόσο σημαντικές για τον ίδιο όσο και οι κτύποι της καρδιάς του, όπως ο ίδιος αναφέρει.

Ο Vartan σπούδασε ζωγραφική, λογοτεχνία, μουσική και θέατρο στο Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Μελκονιάν στη Λευκωσία. Στη συνέχεια ταξίδεψε στον Λίβανο για να σπουδάσει μαθηματικά στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού. Επέστρεψε στην Κύπρο το 1966 και ζει έκτοτε στη Λευκωσία. Ο Vartan υπήρξε δάσκαλος τέχνης, τραγουδιστής, συγγραφέας, ηθοποιός και διευθυντής σχολείου. Η πρώτη αγάπη του όμως, είναι η ζωγραφική.

Ο Vartan είναι ένας ιδιαίτερα επιτυχημένος καλλιτέχνης, ο οποίος έχει λάβει εξαιρετικές  κριτικές για τη δουλειά του. Έχει κάνει εκθέσεις σε Η.Π.Α, Καναδά, Αυστραλία, Μέση Ανατολή, Ασία σε πόλεις όπως το Λος Άντζελες, Μόντρεαλ, Λονδίνο, Αθήνα, Σύδνεϋ, Μπανγκόκ, Ντουμπάι, Βηρυτός. Μόλις πρόσφατα, ο Vartan έχει εκθέσει την πιο πρόσφατη δουλειά του στο Λος Άντζελες, η οποία αποτελείται κυρίως από πίνακες με νερομπογιά καθώς και ελαιογραφίες, με θέμα την ιστιοπλοΐα και σκηνές από χωριά, δουλειά στην οποία είναι έκδηλη η νοσταλγία του καλλιτέχνη για το Μελκονιάν. Οι πίνακες του Vartan βρίσκονται σε μουσεία τέχνης, γκαλερί και προσωπικές συλλογές σε όλο τον κόσμο και ο ίδιος έχει λάβει πολυάριθμα βραβεία. Κανείς άλλος Κύπριος ζωγράφος δεν έχει εκθέσει τη δουλειά του σε τόσους διεθνείς χώρους, γι’ αυτό και η έκθεση που πρόκειται να γίνει στην Κύπρο στις 13 Νοεμβρίου, υπόσχεται να μαγέψει όλους τους λάτρεις της τέχνης.

Ωράριο λειτουργίας: Τετάρτη – Κυριακή, 10:00 – 20:00. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 22864300.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close