Δημοσιεύτηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2020
Σαρώνει τα βραβεία η μικρού μήκους ταινία κινούμενων σχεδίων «Selfish» του PoChien Chen.
Η ταινία, που εξερευνά τις τραγικές επιπτώσεις της ρύπανσης με πλαστικό, έχει ήδη πάρει το βραβείο «Best Animation» στο Borrego Springs Film Festival, το βραβείο «Best Animation» στο Ocean City Film Festival, το βραβείο «Best Animated Micro Film» στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Όρεγκον και όχι μόνο.
Στο «Selfish», μια σκηνή σε σούσι μπαρ μετατρέπεται σε αποτίμηση του πλημμυρισμένου από πλαστικά πλανήτη. Ξεκινά με τον σεφ να τραβάει ένα μπουκάλι απορρυπαντικού από έναν σωρό με φρέσκα ψάρια, να δημιουργεί πιάτα αποκλειστικά και μόνο από αντικείμενα που απορρίπτουμε και να τα σερβίρει σε μια τρομοκρατημένη τριάδα πελατών, που είναι πλάσματα της θαλάσσιας ζωής -ενώ, λίγο πιο πίσω βρίσκεται ένας άλλος πελάτης, άνθρωπος, αυτή τη φορά, στον οποίον σερβίρεται ένα νοστιμότατο, κανονικό πιάτο.
Στη συνέχεια, η ταινία παρουσιάζει στοιχεία και νούμερα για τη σημερινή κατάσταση των ωκεανών και τις επιπτώσεις της ρύπανσης στην άγρια ζωή.
Ο Καναδός animator δήλωσε ότι εμπνεύστηκε την ταινία από ένα ταξίδι που έκανε πριν από λίγα χρόνια, στην Ταϊβάν: «Ποτέ δεν είχα ζήσει πιο κοντά στη θάλασσα, ήμουν σε απόσταση 10 λεπτών με το αυτοκίνητο και μπορούσα, όπως όλοι, να απολαύσω την παραλία με την λευκή άμμο της και τα τιρκουάζ νερά του ωκεανού. Εκείνη την εποχή, σχεδόν κάθε βδομάδα, έκανα υποβρύχιες καταδύσεις. Η θέα των υπέροχων τροπικών ψαριών και των κοραλλιογενών υφάλων, είναι ακόμη στο μυαλό μου. Ωστόσο, δεν μπορώ επίσης να ξεχάσω τις εικόνες με τους τόνους απορριμμάτων, εδώ κι εκεί στην παραλία, λες και ήταν μέρος της φύσης».
Σχετικά

Χρυσές Σφαίρες 2026: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής
Την Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2026 θα λάβει χώρα η 83η απονομή των Χρυσών Σφαιρών στο Beverly Hilton, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Το Stranger Things, η επιτυχημένη σειρά του Netflix, γίνεται animation
Η περιπέτεια συνεχίζεται για τους αγαπημένους ήρωες


Wednesday 2: Στη δημοσιότητα το πρώτο επίσημο τρέιλερ teaser
Η Jenna Ortega επιστρέφει στον ρόλο της κόρης της διάσημης οικογένειας Addams

Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου: Προβολές ταινιών και συζητήσεις στο πλαίσιο της σειράς «GoetheKino»
Με τρεις ταινίες που προβληματίζουν η σειρά υπόσχεται να δώσει το έναυσμα για ουσιαστικές συζητήσεις και αναστοχασμούς

To Enola Holmes 3 έρχεται στο Netflix - Η νέα περιπέτεια της έφηβης ντετέκτιβ, αδελφής του Σέρλοκ Χολμς στη Μάλτα
Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Φίλιπ Μπαραντίνι του «Adolescence»

Ο νέος κανονισμός που θα εφαρμοστεί στην επόμενη απονομή των βραβείων Όσκαρ
Η Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε σήμερα την τροποποίηση στους κανόνες

To Adolescence είναι η 3η πιο δημοφιλής σειρά στην ιστορία του Netflix
Δες τις 10 πιο δημοφιλείς αγγλόφωνες τηλεοπτικές σειρές

Το φινάλε του «You» και οι νέες σειρές και οι ταινίες που έρχονται στο Netflix
Μέχρι τις 27 Απριλίου

Απαγορεύτηκε η «Χιονάτη» στον Λίβανο με πρωταγωνίστρια την Γκαλ Γκαντόν
Η live action ταινία της Disney

Eddington: Δείτε το trailer για τη νέα ταινία με τους Χοακίν Φίνιξ, Πέντρο Πασκάλ, Έμμα Στόουν
Η ταινία λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19

Πρώτη επίσημη προβολή του ντοκιμαντέρ “Η Ιστορία του Χαλκού στην Κύπρο”
Σε σκηνοθεσία Σταύρου Παπαγεωργίου