Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

15+1 υπέροχα πράγματα για να κάνεις το weekend

Τι μπορείς να κάνεις το Σαββατοκύριακο στην πόλη

Δημοσιεύτηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2020

Πιο κάτω θα βρεις όσα μπορείς να κάνεις το επόμενο τριήμερο στην Κύπρο. Περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, μουσικές, εικαστικές και παιδικές εκδηλώσεις και δράσεις, ταινίες που προβάλλονται στα θερινά σινεμά της πόλης  καθώς και χρήσιμες πληροφορίες.

Όλα όσα δηλαδή θα μας κάνουν να περάσουμε πιο όμορφα το weekend! 

ΘΕΑΤΡΟ

H Γιαγιά για μία μόνο παράσταση στο Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου
Με την απολαυστική κωμωδία του Ντίνου Σπυρόπουλου Η Γιαγιά, διασκευασμένη στη κυπριακή διάλεκτο, με στόχο να δώσει μια νότα αισιοδοξίας η ΕΘΑΛ επανήλθε στα θεατρικά δρώμενα. Πρόκειται για μια σπαρταριστή αλληγορική κωμωδία που καθρεφτίζει με μοναδικό τρόπο τη σημερινή πραγματικότητα και τη συμπεριφορά των ανθρώπων σε περίοδο «κρίσης». Το έργο θα ανέβει σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Λάρκου, σκηνικά/κοστούμια υπογράφει η Θέλμα Κασουλίδου και τον σχεδιασμό φωτισμών ο Βασίλης Πετεινάρης. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Κώστας Βήχας, Γιώργος Κυριάκου, Μαρία Φιλίππου και Μάριος Κωνσταντίνου. Το αναλυτικό πρόγραμμα των παραστάσεων της περιοδείας θα ανακοινωθεί σύντομα.
διασκευή/σκηνοθεσία Παναγιώτης Λάρκου
σκηνικά/κοστούμια Θέλμα Κασουλίδου
σχεδιασμός φωτισμών Βασίλης Πετεινάρης
επί σκηνής Κώστας Βήχας, Γιώργος Κυριάκου, Μαρία Φιλίππου, Μάριος Κωνσταντίνου
>> Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου | 20.30.  Προπώληση εισιτηρίων: www.soldoutticketbox.com & σε όλα τα καταστήματα STEPHANIS. Πληροφορίες: 25877827. 
*Απαραίτητη η κράτηση θέσεων εγκαίρως λόγω περιορισμένης διαθεσιμότητας
* Ώρα προσέλευσης στο θέατρο 7.30μ.μ. (τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας κατά την έλευση και αναχώρηση από το θέατρο)
* Οι ταξιθέτες θα σας οδηγήσουν στις θέσεις σας και παρακαλούμε όπως αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις
* Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά τις μετακινήσεις σας μέσα στο θέατρο αλλά όχι κατά τη διάρκεια της θέασης
* Δεν επιτρέπονται επισκέψεις στα καμαρίνια τόσο πριν όσο και μετά το τέλος της παράστασης

Μία ζωή Γερμανική
Το Σατιρικό Θέατρο και η Alpha Square σε μια πρώτη σύμπραξη παρουσιάζουν την Πανελλήνια Πρώτη του έργου «ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ» του Κρίστοφερ Χάμπτον, με την Δέσποινα Μπεμπεδέλη σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου.
Έχοντας δώσει την Πανελλήνια Πρώτη στις 6 Μαρτίου, και συνολικά μόνο τρεις παραστάσεις πριν τα κυβερνητικά μέτρα ασφαλείας για την πανδημία, η Δέσποινα Μπεμπεδέλη επιστρέφει για πέντε παραστάσεις τον Σεπτέμβριο στην Λευκωσία, μία στην Λεμεσό και μία στην Πάφο!
Το έργο «Μια Ζωή Γερμανική» είναι βασισμένο στη ζωή και την μαρτυρία της Brunhilde Pomsel – μια ζωή που καλύπτει τον εικοστό αιώνα. Πέρασε δύσκολους καιρούς για να τα βγάλει πέρα ως γραμματέας τη δεκαετία του 1930 στο Βερολίνο, με τελευταίο της εργοδότη τον Τζόζεφ Γκέμπελς. Το έργο του πολυβραβευμένου Κρίστοφερ Χάμπτον βασίζεται στην μαρτυρία που έδωσε η Pomsel όταν επιτέλους έλυσε τη σιωπή της σε μια ομάδα Αυστριακών κινηματογραφιστών το 2016, λίγο πριν πεθάνει, στην ηλικία των 106. «Δεν είχα ιδέα τι συνέβαινε. Ή πολύ λίγο. Τίποτα περισσότερο απ’ ότι όλοι οι άλλοι. Άρα δεν μπορείτε να μου προκαλέσετε ενοχές». Σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου, σε μια πρώτη σύμπραξη μεταξύ του Σατιρικού Θεάτρου και της Alpha Square, η παράσταση «Μια Ζωή Γερμανική» ανεβαίνει σε μετάφραση Ανθής Ζαχαριάδου και σκηνικά-κοστούμια Λάκη Γενεθλή, με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών.
>> 4, 5, 10, 11 και 12 Σεπτεμβρίου 2020, Κεντρική Σκηνή, Σατιρικό Θέατρο, Λευκωσία, 20.30.
Γενική είσοδος: €12. Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com. Πληροφορίες: 7000 7705.

Ο άνθρωπος μαξιλάρι
Το Θέατρο Ανεμώνα μετά από μια αναπόφευκτη παύση έξι μηνών που η πανδημία επέβαλε στις παραστάσεις του, επιστρέφει με το έργο του οποίου η πρεμιέρα από τον Μάρτη τελεί εν αναμονή.. στο Θέατρο βεβαίως θα τηρηθούν με ευλάβεια όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό. Το θέατρο Ανεμώνα είναι το πρώτο θέατρο “κλειστού τύπου” που ανοίγει μετά το υποχρεωτικό κλείσιμο που επήλθε με την καραντίνα. Οι προκρατήσεις θέσεων είναι απαραίτητες καθώς και η έγκαιρη προσέλευση στο θέατρο προς αποφυγή συνωστισμου.  Η πρεμιέρα του περίφημου έργου του Μάρτιν Μακ Ντόνα “Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΞΙΛΑΡΙ” (THE PILLOWMAN) που ανεβαίνει σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Βαρνάβα Κυριαζή θα δοθεί την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στην έδρα μας στα Λατσιά και ο αριθμός παραστάσεων θα είναι περιορισμένος!  
Σε κάποιο άγνωστο, αυταρχικό καθεστώς, ένας συγγραφέας ανακρίνεται από την αστυνομία για μια σειρά από παιδικούς φόνους που έγιναν στην πόλη, οι οποίοι ταιριάζουν απόλυτα με κάποιες από τις σύντομες ιστορίες του, ιστορίες με παιδιά, όχι όμως “για παιδιά”.. Ιστορίες κάποτε αστείες και τρυφερές, μα τις πιο πολλές φορές σκληρές και ζοφερές.. Στο διπλανό δωμάτιο ανακρίνεται και ο αδελφός του συγγραφέα, άτομο με νοητικά προβλήματα. Τί συνέβη άραγε όταν ήταν παιδιά και τί σχέση μπορεί να έχει αυτό με τους φόνους;  Τί συνέβη σε όλους μας όταν ήμασταν παιδιά; Μέσα σε ένα λαβύρινθο αφηγήσεων, η φαντασία με την πραγματικότητα συγχέονται, τα φαντάσματα του παρελθόντος επιστρέφουν, όλα ανατρέπονται, και η αλήθεια αποκαλύπτεται... Στο έργο ο συγγραφέας καταγγέλει την κοινωνία που γεννά τη βία και κατ’ επέκταση την οικογένεια που την αναπαράγει. Μας καλέι να εισέλθουμε σε έναν μακάβριο κόσμο, να δούμε κατάματα βίαιες ιστορίες και να αναγνωρίσουμε τις κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις τους. Τελικά, είμαστε άραγε αυτό που γεννιόμαστε ή αυτό που οι άλλοι ορίζουν για μας; Συνεχείς ανατροπές, αστυνομική πλοκή, μαύρο χιούμορ, ευφυείς διάλογοι, στοιχεία θρίλερ-με τη βία και την τρυφερότητα να συνυπάρχουν- εξελίσσουν ένα παραμύθι που ισορροπεί ανάμεσα στον κωμικό παραλογισμό και στη γνήσια κλασική τραγωδία. Παρά το πολιτικό σχόλιο για τη βία της εξουσίας, πρόκειται ουσιαστικά για έργο που μιλάει για την τρυφερότητα της παιδικής ηλικίας. Και για την ανάγκη μας να επιστρέψουμε εκεί..
Μτφρ.-σκηνοθ.: Βαρνάβας Κυριαζής, σκηνικά-κοστούμια: Θέλμα Κασουλίδου, φωτιστικός σχεδιασμός: Βασίλης Πετεινάρης, μουσική επιμέλεια: Βαρνάβας Κυριαζής. Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαρίνος Ξενοφώντος, Χάρης Κκολός, Χριστόφορος Χριστοφόρου, Γιάννα Λευκάτη, Γιώργος Ιωσήφ και ο Αντρέας Τηλεμάχου. Συμμετέχει: Μαρία Χρυσοστόμου.
>> Παραστάσεις: 12 & 13 Σεπτεμβρίου (Σάββατο-Κυριακή), 19 & 20 Σεπτεμβρίου (Σάββατο-Κυριακή), 23 μέχρι 27 Σεπτεμβρίου (Τετάρτη μέχρι Κυριακή).
Η παράσταση δεν θα περιοδεύσει στις άλλες πόλεις λόγω των περιοριστικων μέτρων. Όλες οι παραστάσεις αρχίζουν στις 20:30. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 70007721, 99344702.

Καρυωτάκης: Στη σκιά των (τελευταίων) ωρών
O λόγος του μεγάλου Έλληνα ποιητή, Κώστα Καρυωτάκη, ερμηνευμένος από τον Ανδρέα Αραούζο. Μία σειρά από ποιήματα, πεζά και αποσπάσματα από την αλληλογραφία του ποιητή που επέλεξε ο Φώτης Αποστολίδης, ο οποίος σκηνοθετεί το δρώμενο. Η σκηνική και ενδυματολογική επιμέλεια είναι της Έλενας Κατσούρη, οι φωτισμοί του Νίκου Μυλωνά και η ηχητική επένδυση του Σταύρου Μακρή. Η παράσταση πραγματοποιείται με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας.
>> Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020, FlashArt@Rialto (Εισιτήρια από το Θέατρο Ριάλτο), 20.30.  Είσοδος €10 | Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο: 97 856673. 

Περί Έρωτος και άλλων Τινών
Η Πάνω Σκηνή του Σατιρικού θεάτρου παρουσιάζει το θεατρικό έργο του Γιώργου Νεοφύτου «Περί Έρωτος και άλλων Τινών», μια σύνθεση με ποιήματα, κείμενα και τραγούδια του Μπέρτολντ Μπρεχτ,  σε σκηνοθεσία Νεοκλή Νεοκλέους. Η Αννίτα Σαντοριναίου σε μια πρώτη συνεργασία με το Σατιρικό Θέατρο συναντά επί σκηνής τον σκηνοθέτη της παράστασης Νεοκλή Νεοκλέους, τη Μάρα Κωνσταντίνου, τη Χριστιάνα Λάρκου και τον μουσικό Σάββα Σάββα σε ένα ταξίδι στο παρόν, το παρελθόν και το μέλλον, μέσα από την ποίηση και τα τραγούδια του εμβληματικού συγγραφέα Μπέρτολτ Μπρέχτ.
Ο Μπέρτολτ Μπρεχτ είναι γνωστός σε όλους μας ως θεατρικός συγγραφέας και ως θεωρητικός του θεάτρου. Έχει αφήσει όμως και ένα τεράστιο ποιητικό έργο, που τον κατατάσσει ανάμεσα στους σημαντικότερους ποιητές του 20ου αιώνα.
Στο «Περί Έρωτος και άλλων Τινών» παρουσιάζεται η συναισθηματική πορεία του ανθρώπου. 
Ο κεντρικός άξονας της παράστασης βασίζεται στο ερώτημα «Πόσο είναι δυνατόν να υπάρξει πραγματική αγάπη και έρωτας μέσα από τον έλεγχο και την υποταγή του ανθρώπου σε μια σαθρή και άνιση κοινωνία;».
Η κυκλική δραματουργική διαδρομή του έρωτα και της αγάπης εκφράζει άμεσα, με καυστική ειλικρίνεια την πραγματικότητα, σχολιάζοντας μια κοινωνία σε κρίση, όπως επίσης και τον υποβιβασμό του ανθρώπου σε εξάρτημα ενός συμπλέγματος το οποίο τον χειραγωγεί και τον ελέγχει, μια ζωή μολυσμένη από την ανάσα του πολιτισμού του.  
Υπόθεση του έργου: Τρείς γυναίκες και ένας άντρας καταλήγουν σε ένα υπόγειο μπαρ,για να προστατευτούν από μια ξαφνική καταιγίδα. Όταν όμως ο μουσικός του μπαρ αρχίζει να παίζει πιάνο και να τραγουδά, αυτό έχει απάνω τους μια αιφνιδιαστική εξομολογητική επίδραση. Οι τέσσερις χαρακτήρες υπόκεινται σε μια αναδρομή στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον, χωρίς κοινωνικούς φραγμούς, χωρίς πρέπει και μη. Μιλούν, τραγουδούν, σχολιάζουν, διερωτώνται για τον
έρωτα, τον άνθρωπο και την πορεία του μέσα από σημαντικά ιστορικά γεγονότα και τα κατάλοιπα τους: τη φτώχια, την κακουχία, την πείνα, την εκπόρνευση, τον πόλεμο.
Ιδέα/Σύνθεση κειμένων: Γιώργος Νεοφύτου, Σκηνοθεσία: Νεοκλής Νεοκλέους, Σκηνικά/Κοστούμια: Μαρίζα Παρτζίλη, Μουσική Επιμέλεια/Σύνθεση: Σάββας Σάββα, Σχεδιασμός Φωτισμού: Σταύρος Τάρταρης, Οπτική Επικοινωνία:  Λέανδρος Ταλιώτης
Ζωγραφική Eκτέλεση Σκηνικού: Martin Meason, Κατασκευή Σκηνικού: Γιώργος Χριστιανόπουλος.
ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:  Αννίτα Σαντοριναίου, Νεοκλής Νεοκλέους, Μάρα Κωνσταντίνου, Χριστιάνα Λάρκου και ο μουσικός Σάββας Σάββα.
>> ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020, Σατιρικό Θέατρο, Λευκωσία, 20.30.
Παραστάσεις: 11, 12, 13 Σεπτεμβρίου στις 8.30μ.μ., Σατιρικό Θέατρο, Λευκωσία. 
ΕΙΣΟΔΟΣ:  €15 | €12 (μαθητές, φοιτητές, συνταξιούχοι)
Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com. Πληροφορίες/Κρατήσεις: 22312940. Email: satiriko.tameio@cytanet.com.cy 

Μεγάλες Προσδοκίες
Το αριστούργημα του Κάρολου Ντίκενς “Μεγάλες Προσδοκίες”, η πιο σκοτεινή ερωτική ιστορία όλων των εποχών, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Κύπρο, σε μια φιλόδοξη παραγωγή σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ και διασκευή Μαριλένας Παναγιωτοπούλου. Ο Πιπ, ένα ορφανό καλόψυχο παιδί, προερχόμενο απ’ την εργατική τάξη, ερωτεύεται την όμορφη αριστοκράτισσα Εστέλλα στην ηλικία των οκτώ χρόνων. Η Εστέλλα, όμως, έχει μεγαλώσει με τη Δεσποινίδα Χάβισαμ, η οποία έχει σπασμένη καρδιά, επειδή ο αρραβωνιαστικός της την εγκατέλειψε την ημέρα του γάμου τους. Η Δεσποινίδα Χάβισαμ, προκειμένου να εκδικηθεί γι’ αυτή την απώλεια, έχει διδάξει στην Εστέλλα να είναι ψυχρή και απόμακρη με τους άντρες, να μην επιτρέπει στον εαυτό της να νιώθει κανένα συναίσθημα. Όσο ο Πιπ παραμένει πιο χαμηλά από εκείνη σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, ο ρόλος αυτός είναι σχετικά εύκολος για την Εστέλλα. Τι θα συμβεί, όμως, όταν ο Πιπ αποκτήσει χρήματα και ανέλθει κοινωνικά, χάρη στον μυστηριώδη πατρόνο του και πρώην κατάδικο, κύριο Μάγκουιτς;
Οι “Μεγάλες Προσδοκίες” έχουν διασκευαστεί για το θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, ενώ τους εμβληματικούς ρόλους έχουν ενσαρκώσει κορυφαίοι ηθοποιοί του Hollywood όπως οι Ethan Hawke/RalphFiennes (Pip), Gwyneth Paltrowe (Estella), Jean Simmons/Charlotte Rampling/ Helena Bonham Carter/AnneBancroft (Miss Havisham), Anyhony Hopkins/Robert de Niro (Magwitch).
Σκηνοθεσία: Λίλλυ Μελεμέ. Διασκευή-Δραματουργική συνεργασία: Μαριλένα Παναγιωτοπούλου. Παίζουν: Φιλαρέτη Κομνηνού, Αλέκος Συσσοβίτης, Γιώργος Χριστοδούλου, Νατάσα Εξηνταβελώνη, Κωνσταντίνος Γεωργαλής, Λήδα Κουτσοδασκάλου
>> Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 17.00 & 20:30. Εισιτήρια: https://shop.tickethour.com/
>> Kυριακή 13 Σεπτεμβρίου, Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λεμεσού, 20.30, €10. 

Η Βασίλισσα της Ομορφιάς
Το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ» μετά την αναστολή της λειτουργίας του λόγω πανδημίας και τον επαναπρογραμματισμό των θεατρικών του παραγωγών, παράλληλα και με τις παραστάσεις της καλοκαιρινής του παραγωγής («Η Γιαλλούρα») επιστρέφει στον χώρο του – στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο «ΣΚΑΛΑ» – για την επίσημη πρεμιέρα της αναβληθείσας παραγωγής – «Η Βασίλισσα της Ομορφιάς» του Μάρτιν Μακντόνα που θα έδινε πρεμιέρα στις 14 Μαρτίου.
H πρεμιέρα της μαύρης κωμωδίας – ανατομίας των οικογενειακών σχέσεων, σε σκηνοθεσία Νίκου Νικολαΐδη, θα δοθεί το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 8.30μ.μ.
«Η Βασίλισσα της Ομορφιάς» του Μάρτιν Μακντόνα, είναι το έργο που έκανε γνωστό παγκοσμίως τον συγγραφέα σε ηλικία 26 ετών. Είναι ένα σύγχρονο, κλασικό έργο, μια τραγωδία για την ανθρώπινη μοναξιά, με μαύρο, διαβρωτικό χιούμορ, με έντονο σασπένς και μεγάλες ανατροπές.
Σε μια μικρή επαρχιακή πόλη της Ιρλανδίας στις αρχές της δεκαετίας του ’90 δύο γυναίκες ζουν μόνες τους, η εβδομηντάχρονη αυταρχική Μαγκ Φόλαν και η σαραντάχρονη κόρη της Μωρήν, η οποία την φροντίζει. Η σχέση τους είναι μια σχέση αγάπης και μίσους, που κάνει τη συμβίωσή τους σχεδόν αφόρητη σε έναν ανελέητο αλληλοσπαραγμό. Τη μίζερη καθημερινότητά τους θα ανατρέψει η εμφάνιση του Πάτο Ντούλυ, ενός άνδρα που επιστρέφει για λίγο στην πόλη του και συναντά, είκοσι χρόνια μετά, τη «βασίλισσα της ομορφιάς» Μωρήν, προσφέροντάς της ουσιαστικά μια τελευταία ευκαιρία να αγαπήσει και να αγαπηθεί. «Η Βασίλισσα της Ομορφιάς» συνδυάζει την ακραία γραφή, την εντυπωσιακή ρυθμολογία, το έντονο σασπένς και το διαβρωτικό χιούμορ. Αποτελεί μια βαθιά τομή στη σύγχρονη ζωή, μια ανατομία των σχέσεων με επιθετικό και βίαιο τρόπο αλλά και βαθιές ανθρώπινες ρωγμές, έργο αντίστοιχο του in-yer face-theatre που αναπτύχθηκε στη Μεγάλη Βρετανία τη δεκαετία του ‘90. Πώς βιώνουν οι άνθρωποι τη ζωή; Μπορούν οι σχέσεις γονιών και παιδιών ν’ αυτονομηθούν; Μπορεί η αγάπη να λειτουργήσει εγκλωβιστικά και να φυλακίσει τον άνθρωπο;
>> ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο «ΣΚΑΛΑ», 20.30. Τακτικές Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 8.30 μ.μ. μέχρι 4 Οκτωβρίου 2020 στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο «ΣΚΑΛΑ».
Προκρατήσεις (απαραίτητες): Τηλ. 24652800/1 – 99490102.
*Κατάλληλο για θεατές άνω των 16 ετών. 

Ένας Ελέφαντας στο Δωμάτιο
Πέντε άνθρωποι αντιμετωπίζουν επί σκηνής «την απόσταση». Μέσα από διαλόγους που ξεδιπλώνουν υπαρξιακές ανησυχίες καλούνται να βρουν έναν κοινό παρονομαστή για να επικοινωνήσουν και να παραμείνουν συνδεδεμένοι.
Μια συμπαραγωγή του Κέντρου Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ και enacttheatre.
Ιδέα/Σκηνοθεσία: enacttheatre, Κείμενο: enacttheatre (με την συμβολή των ηθοποιών), Καλλιτεχνικός Συνεργάτης: Κωνσταντίνα Peter, Ηθοποιοί: Ανδρέας Δανιήλ, Έλενα Καλλινίκου, Ανδρέας Μακρής, Μαρίνα Μακρή και Λουκία Πιερίδου. Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Αλέξης Θεμιστοκλέους, Ηχητικό Τοπίο: Μαριάννα Μιχαήλ, Βοηθός Παραγωγής: Εβίτα Ιωάννου, Σχεδιασμός Φωτισμού: Ευριπίδης Δίκαιος, Φωτογραφία: Στέλιος Καλλινίκου.
>> 13, 14, 15, 17, 19 και 20 Σεπτεμβρίου, Παλιό Ξυδάδικο, Λεμεσός.
Ώρα Έναρξης Παραστάσεων: 19:30 & 21:30. Είσοδος: 12 Ευρώ. Πληροφορίες και κρατήσεις: 99-629610.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Στέλιος Ρόκκος
Έχει πει ορισμένα πολύ ωραία τραγούδια και τα τελευταία δύο χρόνια έχει κάνει ένα θεαματικό come back. Ο λόγος για τον αγαπημένο ερμηνευτή και τραγουδοποιό Στέλιο Ρόκκο που το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, θα βρεθεί στον απόλυτο καλοκαιρινό προορισμό του Πρωταρά, το Nava Seaside, στις 21.00, για να αποχαιρετήσει μαζί μας το φετινό καλοκαίρι. Ο καλλιτέχνης, πέρα από το live στο Nava, θα δώσει 2 ακόμα συναυλίες. Ο Στέλιος Ρόκκος στα 30 και πλέον χρόνια της καριέρας του είναι ένας καλλιτέχνης με φανατικό κοινό. Πάντα αληθινός κι αυθεντικός, ευθύς και ροκ τύπος έχει αγαπηθεί όσο ελάχιστοι τραγουδιστές της γενιάς του. Μας έχει χαρίσει διαχρονικά κομμάτια και συνεχίζει ακούραστα να δημιουργεί, να πετυχαίνει και να αποδεικνύει ότι η μακρόχρονη παραμονή του στην κορυφή δεν είναι τυχαία. Ο Στέλιος Ρόκκος, εξάλλου, έχει τραγουδήσει αγαπημένα κομμάτια όπως το «Κι έμεινα εδώ», «Πονάει η αγάπη», «Στο’χα πει», «Σμαράγδια και ρουμπίνια» κ.ά. Αυτά δηλαδή και άλλα τόσα που θα ακούσουμε και στο τελευταίο φετινό λάιβ στο Nava Seaside! 
>> Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, Nava Seaside, Πρωταράς, 21.00. Πληρ. 22777744.
>> Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, Αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών, Λευκωσία.
>> Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού. 
Εισιτήρια: https://shop.tickethour.com/

Θαλασσινός, Βασίλης Λέκκας, Ηρώ Σαΐα
Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων παρουσίας της στα μουσικά και πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, και μετά από πολλές επιτυχημένες συναυλίες, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Μέσα Γειτονιάς προσκαλεί στην Κύπρο τρεις κορυφαίες φωνές του ελληνικού πενταγράμμου, συνεργάτες παλιούς και νέους, για μια συναυλία με εορταστικό χαρακτήρα.
Παντελής Θαλασσινός, Βασίλης Λέκκας και Ηρώ Σαΐα σε μία μοναδική βραδιά στο Κηποθέατρο Λεμεσού, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Βάσου Αργυρίδη. Διευθύνει ο Πάρης Ξάνθου.
>> Παρ 11 Σεπτεμβρίου, Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού, 20.30. 

Άννα Βίσση
Η Άννα Βίσση ενώνεται ξανά με τη «χρυσή» δεκατριμελή μπάντα της και κάνει τη μουσική της βόλτα, για να τραγουδήσει σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και της Κύπρου. Στη Λάρνακα, θα εμφανιστεί στις 11 Σεπτεμβρίου, στο Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο και στη Λεμεσό, στη 12 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Κηποθέατρο.
>> 11 Σεπτεμβρίου, Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο, Λάρνακα.
>> 12 Σεπτεμβρίου, Δημοτικό Κηποθέατρο, Λεμεσός. 
Ώρα έναρξης: 21.00. Εισιτήρια: €30 & €35. Εισιτήρια:  www.tickethour.com.cy.

ΧΟΡΟΣ

Aerologies
Ένα έργο – δημιούργημα των καιρών της απροειδοποίητης πανδημίας. Σώματα μουδιασμένα, βλέμματα γεμάτα αβεβαιότητα, κινήσεις καταρχάς σπασμωδικές, οι ανθρώπινες υπάρξεις σε διαδικασία αναζήτησης των νέων τρόπων συνύπαρξής τους. δημιουργήσαμε ιστορίες που ρέουν στην δύναμη του αέρα, την απανεμιά, την φορά και την αλήθεια από μια διαφορετική σκοπιά. Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Τερψιχόρη για την στήριξη του σύγχρονου χορού στην Κύπρο. Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού.
Χορογραφία/Ιδέα Έλενα Χριστοδουλίδου Χορευτές/δημιουργική διαδικασία - Νικόλ Γιάννακα, Χριστιάννα Ευτυχίου, Κυριάκος Ιεροδιακόνου, Ρεγγίνα Μαρκίδου, Γιάννης Οικονομίδης, Ήβη Χατζηβασιλείου, Διαμάντω Χατζηζαχαρία Δραματουργικός σύμβουλος - Erdogan Kavaz Μουσική - Χάρης Σοφοκλέους Κοστούμια - Νάταλη Κυρμίζη Σκηνογραφία - Ελένη Ιωάννου Παραγωγή - Αμφίδρομο Χοροθέατρο
Χορηγός – ΥΠΠΑΝ – πρόγραμμα Τερψιχόρη
Χορογραφία/Ιδέα: Έλενα Χριστοδουλίδου, Χορευτές/Δημιουργική Διαδικασία: Νικόλ Γιάννακα, Χριστιάννα Ευτυχίου, Κυριάκος Ιεροδιακόνου, Ρεγγίνα Μαρκίδου, Γιάννης Οικονομίδης, Ήβη Χατζηβασιλείου και Διαμάντω Χατζηζαχαρία.
Δραματουργικός Σύμβουλος: Erdogan Kavaz. Μουσική: Χάρης Σοφοκλέους. Κοστούμια: Νάταλη Κυρμίζη. Σκηνογραφία: Ελένη Ιωάννου. Παραγωγή: Αμφίδρομο Χοροθέατρο.
>> 11, 12 & 13 Σεπτεμβρίου, Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο, Λευκωσία, 21.00. Εισιτήρια: https://shop.tickethour.com/.

17ο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Χορού
Το 17ο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Χορού το οποίο φέτος ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει το Σάββατο 22 Αυγούστου και να διαρκέσει οκτώ ημέρες και νύχτες, άλλαξε πλάνα, διάρκεια και χώρο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών, το φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί (στο 2ο μέρος του) στις 12 - 13 Σεπτεμβρίου στη Στέγη Σύγχρονου Χορού Λεμεσού. Απαραίτητη η κράτηση λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων στο ‎99669476.
ΣΗΜ. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

ΣΙΝΕΜΑ

Eυτυχία
Από το Αϊδανί της Μικρασίας στην Αθήνα, μια νέα γυναίκα αποφασίζει να μην αφήσει τη μοίρα να ορίσει τη ζωή της. Γράφει ακατάπαυστα και καταφέρνει να γίνει η μεγαλύτερη Ελληνίδα στιχουργός του εικοστού αιώνα. Συνεργάζεται με σπουδαίες προσωπικότητες του μουσικού χώρου όπως με τον Βασίλη Τσιτσάνη, τον Μανώλη Χιώτη και τον Μάνο Χατζιδάκι. Θα χρειαστεί να παλέψει σε μία έντονα ανδροκρατούμενη κοινωνία, όχι μόνο για να γίνει σεβαστή ως στιχουργός αλλά και για να ζήσει τη ζωή της όπως θέλει. Είναι η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου κι έχουμε όλοι τραγουδήσει τους στίχους της!
>> Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, Θερινός Κινηματογράφος Κωνστάντια, Λευκωσία, 21.00. Εισιτήρια €5. Πληροφορίες 22348203 - 22349085. Προπώληση www.tickethour.com.cy

Mικρά Λευκά Φακελάκια
Ο Μισιελής, ένας μικροαπατεώνας κοντά στα σαράντα, χρειάζεται επειγόντως χρήματα για να αποπληρώσει το χρέος που έχει δημιουργήσει στα χαρτιά. Μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα ληστείας γάμου, δοκιμάζει μία πιο πλάγια προσέγγιση κατά την οποία παρουσιάζεται ως διοργανωτής γάμων, με σκοπό να κλέψει τα φακελάκια από τον γάμο μίας πλούσιας οικογένειας. Στην πορεία, όμως, ο Μισιελής θα έρθει πιο κοντά στους πελάτες του απ’ ότι αρχικά υπολόγιζε. Η ταινία απέσπασε το Βραβείο Καλύτερου Κύπριου Σκηνοθέτη στις Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρου. 
>> Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, Θερινός Κινηματογράφος Κωνστάντια, Λευκωσία, 21.00. Εισιτήρια €5. Πληροφορίες 22348203 - 22349085. Προπώληση www.tickethour.com.cy. 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

3ο Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Εθνογραφικού και Ιστορικού Ντοκιμαντέρ Κύπρου
Από 10 μέχρι 13 Σεπτεμβρίου, στους υπαίθριους χώρους του Περιβαλλοντικού Κέντρου Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης Αθαλάσσας, στην Αγλαντζιά. Το τετραήμερο πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει τέσσερα περιβαλλοντικά ντοκιμαντέρ από την Κύπρο και 20 αρχαιολογικά και εθνογραφικά ντοκιμαντέρ από Αυστραλία, Χιλή, Τσεχία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Ελβετία, Πορτογαλία, Λίβανο, Τουρκία, Ιαπωνία και Ελλάδα.
Πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close