Δημοσιεύτηκε στις 04 Σεπτεμβρίου 2020
Νέα προειδοποίηση για εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας.
Πρόκειται αυτή τη φορά για πορτοκαλί προειδοποίηση, η οποία θα είναι σε ισχύ αύριο Σάββατο από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι και τις 17:00 το απόγευμα. Η μέγιστη θερμοκρασία στο εσωτερικό αναμένεται να φτάσει τους 42 βαθμούς ενώ στα ψηλότερα ορεινά τους 35.
Αναλυτικά ο καιρός:
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τυχόν αραιή σκόνη, στα ανατολικά, αναμένεται να υποχωρήσει σύντομα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και αργότερα, στα δυτικά, μέχρι βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ, αλλά παροδικά κατά τόπους μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια και γύρω στους 23 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια, καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.
Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και το πρωί στα ανατολικά μεταβλητοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Το απόγευμα, τοπικά στα νότια και στα δυτικά παράλια, θα πνέουν μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και αργά το απόγευμα, στα νοτιοδυτικά, μέχρι ταραγμένη, ενώ το πρωί θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, στα ανατολικά και τοπικά στα νότια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 42 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 33 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 36 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 35 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αύριο το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ, αλλά αρχικά στα δυτικά ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, στα ανατολικά και στα νοτιοανατολικά, αλλά λίγο ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια και τοπικά, στα δυτικά, μέχρι ταραγμένη.
Την Κυριακή, τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Κυριακή, παραμένοντας όμως αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, στο εσωτερικό και στα ορεινά, ενώ στα παράλια θα κυμανθεί λίγο πιο πάνω. Άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται μέχρι την Τρίτη, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά.
Σχετικά
Η Lidl Κύπρου λανσάρει το νέο πρόγραμμα "Lidl Points": Περισσότερη εξοικονόμηση και μέγιστη ευελιξία
Οι χρήστες μπορούν να συλλέγουν πολύτιμους πόντους με κάθε αγορά και να τους εξαργυρώνουν ξεχωριστά για ελκυστικές ανταμοιβές
Porsche Cyprus και Minthis: Ένα ξεχωριστό διήμερο ηλεκτροκίνησης, γκολφ και σύγχρονης πολυτέλειας
Με φόντο το φυσικό τοπίο και την πανοραμική θέα του Minthis, ο ενθουσιασμός της οδήγησης Porsche συνδυάστηκε με την ιδιαίτερη φιλοξενία του θέρετρου
Αίθριος ο καιρός με σκόνη στην ατμόσφαιρα – Στους 29 βαθμούς η θερμοκρασία
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Η Cyprus Airways προσθέτει καθημερινές πτήσεις σε έναν πολύ δημοφιλή προορισμό
Το νέο δρομολόγιο ενισχύει το συνεχώς αναπτυσσόμενο διεθνές δίκτυο της, ενισχύοντας την στρατηγική της εταιρείας για επέκταση της συνδεσιμότητας με απευθείας πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο της Λάρνακας.
H Ryanair εγκαταλείπει 13 ευρωπαϊκά αεροδρόμια και περικόπτει πτήσεις
Επενδύει 200 εκατ. δολάρια στο Ρίμινι
15 βραβεία για την Action Global Communications στα Carob Awards 2026 – Ξεχώρισε στις κατηγορίες PR & Digital
3 Χρυσά, 6 Αργυρά και 6 Χάλκινα βραβεία για τις δημιουργικές και αποτελεσματικές καμπάνιες της Action
Ryanair: Έρχεται η μεγαλύτερη αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων στην ιστορία της
"Θα δούμε τη μεγαλύτερη αύξηση των αεροπορικών ναύλων στην ιστορία της Ευρώπης τους επόμενους 12 μήνες"
Πρώτες εικόνες από το Leonardo Boutique Hotel Venetian Nicosia που ανοίγει τις πόρτες του
Το νέο boutique ξενοδοχείο φέρνει τη σύγχρονη αισθητική και τη ξεχωριστή φιλοξενία της Leonardo Hotels στην καρδιά της κυπριακής πρωτεύουσας.
Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρνάμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω
Ποια Κυριακή γυρνάμε τα ρολόγια μας μια ώρα πίσω
Νίκολας Κέιτζ και Αντόνιο Μπαντέρας έρχονται στην πέμπτη σεζόν του «True Detective»
Η αστυνομική ανθολογία του HBO ετοιμάζει το επόμενο κεφάλαιό της με δύο μεγάλα ονόματα του κινηματογράφου, σε μια επιλογή που υπόσχεται να δώσει νέα δυναμική στη σειρά.
«ΤΟΤΕ και ΤΩΡΑ»: Δύο τρακαρίσματα και ένας Στάνκογλου φέρνουν τα πάνω κάτω
Ο Αλέξανδρος Τσουβέλας και η Έλενα Χαραλαμπούδη συναντούν τον Γιάννη Στάνκογλου, σήμερα Δευτέρα 19 Οκτωβρίου στις 22:30, στο ΣΙΓΜΑ.