Δημοσιεύτηκε στις 31 Αυγούστου 2020
Για τα μηναλλάγια και τις προβλέψεις μίλησε στο Πρωτοσέλιδο ο ερασιτέχνης μετεωρολόγος και μελετητής του καιρού, Λεωνίδας Λεωνίδου. Να σημειωθεί ότι σε καμιά περιπτώση οι εκτιμήσεις αυτές δεν αποτελούν επίσημες προβλέψεις, οι οποίες εκδίδονται μόνο από το Τμήμα Μετεωρολογίας.
Συγκεκριμένα, ο ερασιτέχνης μετεωρολόγος αναφέρθηκε σε «άσχημες» προβλέψεις για φέτος όσον αφορά στις βροχές, εξηγώντας ότι θα είναι οι μισές από όσες είχαμε τα δύο προηγούμενα χρόνια. Πρόσθεσε αναμένεται να είναι άσχημοι οι ανοιξιάτικοι μήνες με καταιγίδες και χαλάζι.
Ειδικότερα, είπε ότι οι πρώτες βροχές θα είναι το τετραήμερο 14- 18 του Σεπτέμβρη και στη συνέχεια πολύ λίγες στις 27- 29 του ίδιου μήνα. Λίγο καλύτερος θα είναι ο Οκτώβρης με βροχές το τριήμερο 17- 20 και αρκετές βροχές 28 με 30. Στο ίδιο κύμα και ο Νοέμβριος με πολύ λίγες βροχές 7-9 αλλά θα έχουμε παρά πολλές βροχές τις τρεις τελευταίες ημέρες.
Το βροχερό σκηνικό θα διατηρηθεί και στην πρώτη εβδομάδα του Δεκέμβρη(1-5 του μήνα). Θα έχουμε επίσης λίγες βροχές στις 14 με 22 του Δεκέμβρη, ενώ 16 με 17 θα καταγραφούν λίγα χιόνια. Βροχές αναμένονται λίγο μετά τα Χριστούγεννα.
Ο κ. Λεωνίδου χαρακτήρισε τον Ιανουάριο πολύ «άδειο» μήνα, ενώ εξήγησε ότι τα χιόνια φέτος θα είναι ελάχιστα και πιο συγκεκριμένα στις 16, 17 και 18 του μήνα. Επίσης, αναμένεται να χιονίσει 15-16 του Φλεβάρη.
Ο Φεβρουάριος αναμένεται να είναι ο καλύτερος, αναφέρει ο ερασιτέχνης μετεωρολόγος. Θα είναι λίγο βροχερός, λίγο περισσότερα από τους προηγούμενους.
Τον Μάρτιο θα έχει πολύ λίγες βροχές, τον Απρίλιο θα βρέξει μόνο στο μέσο του μήνα, και τις βροχές θα συνοδεύει χαλάζι. Το ίδιο και τον Μάιο, όπου 15 με 18 θα βρέξει και θα ρίξει χαλάζι. Τόνισε ότι η γενική εικόνα είναι κακή.
Ερωτηθείς για την απόκλιση, απάντησε ότι είναι πολύ μικρή, περίπου 10%. Αναφέρθηκε στην περίπτωση όπου είχε προβλέψει βροχές 15 Ιουλίου και τελικά στις 14 του μήνα είχαν «πνιγεί» στις βροχές οι ορεινές περιοχές.
Όσον αφορά στη μέθοδο του, είπε ότι από τις 3 με 28 Αυγούστου είναι συνέχεια σε υπερένταση, παρακολουθεί συνέχεια τον καιρό όλο το 24ωρο.
Σχετικά
Οι 20 νέες σειρές που έρχονται τον Νοέμβριο στο Netflix
Το φθινόπωρο συνεχίζεται με νέες προσθήκες στην τηλεοπτική ατζέντα του streamer, από punk animation μέχρι δράματα εποχής και σύγχρονα horror
Η Φιλομίνα Κανκ βάζει στο στόχαστρο το σινεμά και επιστρέφει στο Netflix
Το «Cunk on Cinema» έρχεται στις 15 Νοεμβρίου, με την Ντιάν Μόργκαν να εξερευνά την ιστορία του κινηματογράφου μέσα από αφοπλιστικά παράλογες ερωτήσεις και συνεντεύξεις γεμάτες αμηχανία.
Το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου ενισχύει το μήνυμα της πρόληψης μέσα από τη συλλογική συμμετοχή
31 εργαζόμενοι του Κέντρου, από διαφορετικές ειδικότητες και επαγγελματικούς ρόλους, μοιράστηκαν μέσα από σύντομα βίντεο τι συμβολίζει για τους ίδιους το ροζ χρώμα
Βροχές και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο-Αλλάζει το σκηνικό από τη Δευτέρα
Αναλυτικά το δελτίο καιρού
Μεμονωμένες βροχές σήμερα – Στους 25 βαθμούς η θερμοκρασία
Το Σαββατοκύριακο θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις
«Περηφάνια και Προκατάληψη»: Πρώτο τρέιλερ της νέας σειράς του Netflix με Έμα Κόριν και Τζακ Λόουντεν
Η νέα παραγωγή φιλοδοξεί να παραμείνει πιστή στο πνεύμα του μυθιστορήματος της Όστεν, που εκδόθηκε το 1813.
Πάνω από 5.000 επισκέπτες στο 3ο Cybersecurity for ALL Festival
Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον κόσμο της κυβερνοασφάλειας μέσα από εκθεσιακά περίπτερα, δράσεις εικονικής πραγματικότητας, θεατρικά δρώμενα, παιχνίδια, επιδείξεις και βιωματικές εμπειρίες
Αυτή η κυπριακή πόλη είναι ανάμεσα στους πιο οικονομικούς προορισμούς για city break στην Ευρώπη
Το συνολικό ημερήσιο κόστος για έναν επισκέπτη
6 παραμυθένιοι προορισμοί της Ευρώπης -Πύργοι, μεσαιωνικά τείχη και υπέροχη αρχιτεκτονική
Πόλεις που εντυπωσιάζουν με τα ατμοσφαιρικά σοκάκια τους, την μεσαιωνική αύρα τους και την ιστορία τους.
«Πάφος 2017–2027»: Ανοιχτό κάλεσμα σε καλλιτέχνες με στήριξη έως €40.000 ανά έργο
Η πόλη ετοιμάζει το επετειακό της πρόγραμμα για το 2027 και δέχεται προτάσεις από την Κύπρο και το εξωτερικό μέχρι τις 23 Νοεμβρίου.
Ryanair: Τι αλλάζει για τις αποσκευές από τις 10 Νοεμβρίου – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι επιβάτες
Η αλλαγή αφορά όλα τα αεροδρόμια του δικτύου της
Νέα κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες- Ποιες περιοχές επηρεάζονται
Πώς θα διαμορφωθεί το σκηνικό του καιρού το σαββατοκύριακο