Δημοσιεύτηκε στις 26 Αυγούστου 2020
Νέο διάταγμα με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού COVID-19, την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και την αποτροπή πιθανής κατάρρευσης του συστήματος υγείας από τυχόν διασπορά του ιού, εξέδωσε την Τετάρτη ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου.
Συγκεκριμένα, με το νέο διάταγμα απαγορεύονται οι μαζικές εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, παρελάσεις, συναυλίες, υπαίθρια πανηγύρια και φεστιβάλ σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, εξαιρουμένων των περιπτώσεων που καθορίζονται στις κατευθυντήριες οδηγίες, τις οποίες εκδίδει το αρμόδιο Υπουργείο.
Εξάλλου, το νέο διάταγμα επιτρέπει την παρουσία και τις συναθροίσεις προσώπων σε οικίες και/ή άλλους δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους συνάθροισης και/ή άλλους χώρους, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες, τις οποίες εκδίδει το Υπουργείο Υγείας, νοουμένου ότι οι συναθροιζόμενοι δεν υπερβαίνουν τα 50 άτομα ανά οικία/ομάδα, συμπεριλαμβανομένων και των ανήλικων παιδιών.
Σημειώνεται ότι από τον παρόντα Κανονισμό εξαιρούνται οι χώροι εστίασης, αίθουσες δεξιώσεων, συνεδριών και εκδηλώσεων, υπαίθρια και κλειστά θέατρα, καθώς και οποιοιδήποτε άλλοι χώροι καθορίζονται στις κατευθυντήριες οδηγίες, τις οποίες εκδίδει το Υπουργείο Υγείας.
Στο μεταξύ, ο μέγιστος αριθμός προσώπων, οι οποίοι δύνανται να παρευρίσκονται ταυτόχρονα σε χώρους εστίασης, αίθουσες δεξιώσεων, συνεδριών και εκδηλώσεων, κλειστά και ανοικτά θέατρα, καθώς και σε οποιουσδήποτε άλλους χώρους ορίζει το Υπουργείο Υγείας, καθορίζεται στις κατευθυντήριες οδηγίες τις οποίες εκδίδει το αρμόδιο Υπουργείο.
Επίσης, το νέο διάταγμα καθιστά υποχρεωτική τη χρήση προστατευτικής μάσκας προσώπου για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζομένους στα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία μέσης εκπαίδευσης, καθώς και στους εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους στα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία δημοτικής εκπαίδευσης, ενώ καθιστά ακόμα υποχρεωτική και τη χρήση προστατευτικής μάσκας προσώπου για τους φοιτητές, τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους στα δημόσια και ιδιωτικά Πανεπιστήμια, καθώς και τις δημόσιες και ιδιωτικές Σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Το παρόν διάταγμα τίθεται σε ισχύ άμεσα μέχρι τα μεσάνυχτα της 15ης Ιανουαρίου του 2021.
Πηγή: ΚΥΠΕ
Σχετικά
Το ήσυχο ελληνικό νησί που αναμένεται να γίνει top τουριστικός προορισμός το 2027
Διεθνή μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν, ότι μετά την κινηματογραφική επιτυχία της «Οδύσσειας» του Κρίστοφερ Νόλαν, η Ιθάκη θα είναι από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς το 2027
The Deck: Εκεί όπου οι ξεχωριστές βραδιές αποκτούν νόημα
Το ιδανικό περιβάλλον για να απολαύσεις κάθε στιγμή
Η Cyprus Airways βάζει τον κόσμο σε mood ταξιδιού με εισιτήρια από €80 (μετ' επιστροφής)
Ετοιμάσου να ταξιδέψεις σε Ρώμη, Παρίσι, Μόναχο, Ηράκλειο κ.ά. με μόνο €80
5 λόγοι για να κάνεις διακοπές τον Σεπτέμβριο στο AYA Resort
Από το day pass μέχρι μια ονειρεμένη διαμονή
Προσφορές σε 6 υπέροχα ξενοδοχεία του νησιού, ιδανικά για Weekend Escapes
Weekend Escapes στα ξενοδοχεία της Louis Hotels σε Λεμεσό, Πρωταρά και Πάφο
Το BoC Fintech Hackathon 7.0 είναι γεγονός! | Build The Future!
27-29 Νοεμβρίου 2026 στο IDEA Innovation Center, στη Λευκωσία
Αίθριο το σκηνικό με αυξημένες νεφώσεις - Στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Το Enavsma Foundation επενδύει ξανά στα όνειρα και το μέλλον των νέων
Απονομή υποτροφιών για την ακαδημαϊκή περίοδο 2026-2027
Αίθριος καιρός με βροχές στα ορεινά - Το σκηνικό μέχρι και την Κυριακή
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Αυτοί είναι οι πιο φθηνοί προορισμοί για ένα city break στην Ευρώπη
Πόσο κοστίζει ένα Σαββατοκύριακο στις πιο οικονομικές πόλεις της Ευρώπης - Το εντυπωσιακό εύρημα της μελέτης
Η Ryanair ανακοίνωσε προσφορές για 9 προορισμούς, με τις τιμές να ξεκινούν από μόλις €14.99
Για τρεις μόνο μέρες