Δημοσιεύτηκε στις 20 Αυγούστου 2020
Κρήτου Τέρρα, ένας καταπράσινος και υπέροχος προορισμός βουτηγμένος μέσα στο πράσινο.
Βρίσκεται στην επαρχία Πάφου σε υψόμετρο 570 μέτρων και είναι 29 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Πάφου. Η Πάφος, εκτός από τα υπέροχα αξιοθέατά της, για τα οποία είναι γνωστή, κρύβει ένα μαγευτικό μυστικό τοπίο ανάμεσα στα βουνά και το πράσινο της. Ένα αξιοθαύμαστο παραμυθένιο καταρράκτη.
Ένα επίγειο παράδεισο, μια υπενθύμιση ότι η ομορφιά της φύσης ξεπερνά την ανθρώπινη φαντασία. Ένας ειδυλλιακός προορισμός για όσους λατρεύουν τους καταρράκτες την φύση την ανακάλυψη και την περιπέτεια. Μια ευκαιρία για να έρθεις σε επαφή με την φύση, διαφορετική από τα καθιερωμένα. Όλα αυτά περικλυσμένα γύρω από μόνο ένα όνομα ''Καταρράκτης Κρεμμιώτη''.

Ο μαγευτικός αυτός προορισμός κρυμμένος πίσω από ένα δύσβατο μονοπάτι το οποίο αποζημιώνει με την ομορφιά του την όποια κούραση και ταλαιπωρία είναι δυνατόν να προκαλέσει η 1,5 km πεζοπορία που καλείται να περπατήσει ο κάθε επισκέπτης. Ένας καταρράκτης που εδώ και δύο χρόνια είναι προσβάσιμος εξαιτίας ενεργειών του Προέδρου Κοινοτικού Συμβουλίου της Κρητού Τερρα δίνοντας μας την ευκαιρία να τον αντικρίσουμε από κοντά.

Η ιστορία του ''Καταρράκτης Κρεμμιώτη''κρύβει κάτι το απίστευτο. Η ευθύνη της δημιουργίας του εναπόκειται σε έναν άνθρωπο ο οποίος σε συνδυασμό με την μαγεία της φύσης δημιούργησε ένα θαύμα Ο κάτοικος λοιπόν του χωριού Κρητού Τερρα σκοπεύοντας να ποτίσει τα περβόλια του που βρίσκονταν στην εν λόγω περιοχή το 1930, σκάλισε τον βράχο με σκοπό να τρέξει νερό, έτσι άθελα του, δημιούργησε ένα επίγειο παράδεισο.

Ο πανέμορφος καταρράκτης του Κρεμμιώτη στην Κρήτου Τέρρα, με το απαλό πράσινο χνούδι να καλύπτει τα βράχια του, ρέει όλο τον χρόνο, κινόντας έτσι μέσω της δύναμης που έχει το νερό του τέσσερις νερόμυλους.
Αν ζητάς λοιπόν την αλλαγή στα ίδια και τα ίδια να μια ευκαιρία να ζήσεις κάτι αλλιώτικο.
Ανάμεσα στην φύση και το κρυστάλλινο νερό θα αισθανθείς έστω για λίγο πώς μοιάζει να βρίσκεσαι σε παραμύθι. Και που ξέρεις αν είσαι τυχερός ίσως δεις και καμία νεράιδα κρυμμένη γύρω από τον Καταρράκτης του Κρεμμιώτη στην Κρήτου Τέρρα!
*Φωτογραφίες: Andreas Demetri / Τα Τοπία της Κύπρου

Σχετικά
Η τοιχογραφία που έδωσε χρώμα στον Πρωταρά
Νέα τοιχογραφία δίνει χρώμα και καλλιτεχνική ταυτότητα στην τουριστική περιοχή του Δήμου Παραλιμνίου - Δερύνειας.
Διεθνής διάκριση για την παραλία Αγίου Ερμογένη
Ένα από τα σημαντικά σημεία αναφοράς της παράκτιας ζώνης του Δήμου Κουρίου, πήρε και φέτος τη "Γαλάζια Σημαία"
Δωρεάν είσοδος στο διάσημο υδροπάρκο για όλους τους μπαμπάδες!
Οι μπαμπάδες μπαίνουν δωρεάν στο Fasouri Watermania για τη Γιορτή του Πατέρα
Στο «μενού» βροχές, καταιγίδες και χαλάζι - Πότε αναμένεται άνοδος θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση
Coastal Urban Futures: Τριήμερη έκθεση και πρόγραμμα παράλληλων δράσεων για το μέλλον της παράκτιας ζώνης της Λάρνακας
Με προβολή ταινιών, ποδηλατική περιήγηση και ακρόαση ηχοτοπίων
Αυτές είναι οι 18 πιο καθαρές, οργανωμένες και προσβάσιμες παραλίες του Πρωταρά
Πρώτος παγκύπρια ο Δήμος Παραλιμνίου - Δερύνειας με 18 Γαλάζιες Σημαίες για το 2026
Η καλοκαιρινή Madame Figaro κυκλοφορεί με cover girl τη Βίκυ Καγιά
Ένα τεύχος γεμάτο μόδα, ομορφιά, προτάσεις για τις καλοκαιρινές διακοπές και ουσιαστικές συναντήσεις.
Νέα σημαντική διάκριση για κυπριακό ξενοδοχείο
Το Louis Ledra Beach, μέλος της Elegant Collection της Louis Hotels, βραβεύεται ξανά για τις καινοτόμες κοινωνικές πρακτικές του
Ένα καλοκαίρι γεμάτο εμπειρίες στο Cap St Georges Hotel & Resort
Υπάρχουν μέρη που απλά πας για διακοπές, και υπάρχουν και μέρη που σε κάνουν να νιώθεις ότι ζεις κάτι πραγματικά ξεχωριστό
Αυτές είναι οι παραλίες της Κύπρου με Γαλάζια Σημαία για το 2026
56 παραλίες και οι 2 μαρίνες βραβεύθηκαν φέτος από σύνολο 123 περιοχών νερών κολύμβησης
Καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες το απόγευμα – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Απόψε ξεκινά το Μουντιάλ 2026: Πρεμιέρα με Μεξικό–Νότια Αφρική στο Sigma
Το Μουντιάλ 2026 κάνει πρεμιέρα και το Sigma σε βάζει στο παιχνίδι