Δημοσιεύτηκε στις 08 Ιουλίου 2020
Στη λίστα με τα 100 εντυπωσιακότερα νησιά του κόσμου από τον διεθνή ειδησεογραφικό ιστότοπο insider.com, ο οποίος είναι δημοφιλής σε πάνω από 350 εκατομμύρια διαδικτυακούς ακολούθους, συμπεριλαμβάνονται τρία ελληνικά νησιά, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά πως η ομορφιά της χώρας μας αλλά και οι επιλογές που δίνει στον επισκέπτη είναι ο συνδυασμός που μαγεύει. Ας δούμε για ποια πρόκειται.

Πάρος
Στο αφιέρωμα, στις πρώτες θέσεις, συναντάμε την Πάρο, για την οποία γράφεται: «Οι απομονωμένες παραλίες αυτού του νησιού, οι πανέμορφοι λόφοι και τα ασβεστωμένα χωριά αποτελούν το τέλειο σκηνικό για όσους αναζητούν μια πιο χαλαρή ατμόσφαιρα από την κοσμοσυρροή της γειτονικής Μυκόνου». Παράλληλα, το αφιέρωμα κάνει λόγο για χωριά που γοητεύουν και για γαστρονομική απόλαυση στα φημισμένα εστιατόρια των διαφόρων οικισμών.
Τέλος, η Πάρος παρουσιάζεται ως ένα νησί όπου ο επισκέπτης θα βρει όλα όσα γυρεύει από τις Κυκλάδες: εκκλησιές με μπλε τρούλο, εκθαμβωτικά ασβεστωμένα χωριά και μαγικά ηλιοβασιλέματα.

Θάσος
Ο συντάκτης του άρθρου γράφει για τη Θάσο ότι είναι «η Σκιάθος που δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί». Εκεί, ο επισκέπτης θα απολαύσει το μαγευτικό τοπίο και τις παραλίες ενώ θα βρει μεγάλη ποικιλία σε ταβέρνες, για να φάει και να πιει σε ένα απόλυτα ελληνικό σκηνικό. Η Θάσος εξαίρεται επίσης ως ιδανικός τόπος για water sports. Η πρόσβαση είναι εύκολη από την Καβάλα, απ' όπου το πλοίο κάνει μόλις 30 λεπτά για να προσεγγίσει το νησί.

Ίος
Εκτός από τις πανέμορφες παραλίες του νησιού, ο ταξιδιωτικός συντάκτης προτείνει ανεπιφύλακτα το μαγευτικό νησί των Κυκλάδων για τη μοναδική αύρα που εκπέμπει αλλά και την ιδιαίτερη νυχτερινή ζωή που προσφέρει. Σημειώνεται, ότι ο ενημερωτικός όμιλος του Insider .
Tην ίδια στιγμή, η Ίος πρωταγωνιστεί και σε πολυσέλιδο αφιέρωμα του ιταλικού περιοδικού Dove με τίτλο «Ελλάδα θα επιστρέψουμε σύντομα!». Το εν λόγω δημοσίευμα, όπως τονίζεται, προέκυψε έπειτα από στοχευμένο δημοσιογραφικό ταξίδι που διοργανώθηκε πέρυσι με την προσωπική φροντίδα της προϊσταμένης του Γραφείου ΕΟΤ Ιταλίας, Κικής Μπουλασίδου και τη στήριξη του Δήμου Ιητών.
Στο πλαίσιο της αναθέρμανσης των επαφών με διεθνή ΜΜΕ, το Nautical Channel αποδέχτηκε την πρόταση της δημοτικής Αρχής του νησιού να μεταδώσει ξανά το ημίωρο επεισόδιο για την Ίo, το οποίο είχε γυριστεί προ διετίας. Με αφετηρία που συνέπεσε συμβολικά με το πρώτο επίσημο άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού στις 15 Ιουνίου και για μεγάλο χρονικό διάστημα μεταδόθηκε 17 φορές το επεισόδιο «πλημμυρίζοντας», με εντυπωσιακές εικόνες της Ίου, τους τηλεοπτικούς δέκτες του διεθνούς τηλεοπτικού δικτύου, που αναμεταδίδεται σε κανάλια και πλατφόρμες σε 70 χώρες με 20.000.000 τηλεθεατές.
Πηγή: Έθνος
Σχετικά
Αναμένονται μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Η θερμοκρασία μέχρι την Κυριακή θα σημειώσει σταδιακά πτώση
Πανσέληνος Νοεμβρίου: Πότε θα φωτίσει τον νυχτερινό ουρανό το «Φεγγάρι του Κάστορα»
Γιατί ονομάζεται Φεγγάρι του Κάστορα
Μια εντυπωσιακή τοιχογραφία 70 μέτρων αφηγείται την ιστορία της Χοιροκοιτίας
Μια εντυπωσιακή νέα τοιχογραφία ξεδιπλώνει την ιστορία, τις παραδόσεις και τους θρύλους της κοινότητας
Αυτές είναι οι 15 ασφαλέστερες πόλεις του κόσμου για ταξίδια το 2027
Ευρωπαϊκές πόλεις όπως η Ζυρίχη, το Άμστερνταμ και το Ρέικιαβικ είναι από τις ασφαλέστερες στον κόσμο για τους ταξιδιώτες, σύμφωνα με μια νέα κατάταξη
Η μαγεία των Χριστουγέννων ζωντανεύει στο Adams Beach Hotel
Από τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου και το φιλανθρωπικό Christmas Market μέχρι τα εορταστικά δείπνα, τις μουσικές βραδιές και τις οικογενειακές δραστηριότητες, το Adams Beach Hotel ετοιμάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα για όλη την περίοδο των γιορτών
«Μικρά μωρά, μεγάλες προοπτικές»
Τα «Μωρά Θαύματα» αναδεικνύουν τη σημασία της συστηματικής παρακολούθησης των πρόωρων παιδιών
Καιρός: Πότε αναμένονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός μέχρι το Σάββατο
Διπλή επιτυχία για την Pafilia στα European Property Awards 2026–2027
Το Minthis ενισχύει τη διεθνή του αναγνώριση με το βραβείο πέντε αστέρων στην κατηγορία Best Mixed Use Development στην Κύπρο, ενώ το Elysia Blu διακρίνεται στην κατηγορία Residential Development 20+ Units
Αυτή αναδείχθηκε λέξη της χρονιάς για το 2026 σύμφωνα με το λεξικό Collins του Ηνωμένου Βασιλείου
Η λέξη της χρονιάς για το 2025 ήταν το «vibe coding», η δημιουργία μιας εφαρμογής μέσω περιγραφών σε εργαλεία AI
Το νέο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο της Λάρνακας που θα γίνει talk of the town
Με 47 δωμάτια και σχεδιασμό εμπνευσμένο από τη Μεσόγειο, το πλήρως ανακαινισμένο ibis Styles Larnaca Finikoudes Beach προσθέτει μια νέα επιλογή διαμονής στο κέντρο της πόλης.
Χειμώνας στην Ευρώπη: 10 προορισμοί που αξίζει να ανακαλύψετε
Η Ευρώπη διαθέτει μια τεράστια ποικιλία προορισμών για να επισκεφθεί κανείς τον χειμώνα, είτε αναζητά χιονισμένες αποδράσεις, είτε παραθαλάσσιες διακοπές, είτε ιστορικές περιηγήσεις
Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Πέφτει η θερμοκρασία
Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό