News , Guide

Αυτό το νησί της Ελλάδας εξελίσσεται σε γαστρονομικό παράδεισο

Τοκυκλαδίτικο νησί που θα ξετρελάνει τον ουρανίσκο σου

Δημοσιεύτηκε στις 03 Ιουλίου 2020

Σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό εξελίσσεται η Νάξος, «παντρεύοντας» τα τοπικά προϊόντα της με την τουριστική βιομηχανία. Η φημισμένη γραβιέρα Νάξου, η ναυαρχίδα των τυροκομικών προϊόντων του νησιού τίθεται επικεφαλής σε μία προσπάθεια να καταστεί ελκυστικός προορισμός σε μία απαιτητική μερίδα της εγχώριας και διεθνούς αγοράς, που αναζητά ποιότητα και αυθεντικές γεύσεις. To μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, στο οποίο δεν έχει σημειωθεί κανένα κρούσμα κορωνοϊού προετοιμάζεται δυναμικά προκειμένου να ανοίξει τις πύλες του στους επισκέπτες που αναζητούν μία κορυφαία τουριστική εμπειρία, όπως σημειώνουν οι διοργανωτές του 3ου Food Experience.

«Η Νάξος, χάρη στον φυσικό της πλούτο και την πλούσια παράδοσή της, είναι αυτάρκης σε μία τεράστια ποικιλία προϊόντων, τα οποία είναι εγγυημένα και πιστοποιημένα. Η πατάτα, τα κτηνοτροφικά και τυροκομικά προϊόντα, τα κρασιά, τα προϊόντα κίτρου, τα οπωροκηπευτικά του νησιού είναι ασυναγώνιστης ποιότητας», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δημήτρης Καπούνης πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου (ΕΑΣ Νάξου). Όπως τόνισε, «στόχος είναι να συνδυαστεί ο πρωτογενής με τον δευτερογενή τομέα».

Σε ένα νησί όπου σημειωνόταν, τα τελευταία χρόνια, μία εκρηκτική άνοδος του τουρισμού ο πρωτογενής τομέας εξακολουθεί να καταλαμβάνει το 60% της οικονομίας του.

Στόχος της ΕΑΣ Νάξου είναι η δημιουργία ενός νέου, συγχρόνων προδιαγραφών τυροκομείου, το οποίο αναμένεται να αυξήσει την ποσότητα παραγωγής προϊόντων κατά 40%, έτσι ώστε να μεγαλώσει σημαντικά το μερίδιο τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά, αλλά και να δοθούν σοβαρά κίνητρα προκειμένου οι νέοι κτηνοτρόφοι να εξακολουθούν να ασχολούνται με το αντικείμενο.

Πηγή: Cnn.gr

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close