Δημοσιεύτηκε στις 30 Ιουνίου 2020
Ζωντανεύουν και πάλι (αργά και σταθερά) οι παραστάσεις θεάτρου, μουσικής και κινηματογράφου στη Λευκωσία και το φετινό καλοκαίρι μετά τη μακρά παύση που επέβαλε η πανδημία του κορωνοϊού.
«Ως Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας ετοιμάζουμε μια καλοκαιρινή εκδοχή του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας το οποίο το σχεδιάζουμε με στόχο να πραγματοποιηθεί και εντός και εκτός θεάτρου», αναφέρει ο Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας Γιώργος Παπαγεωργίου στο ΚΥΠΕ. «Απώτερος σκοπός μας ήταν οι αίθουσες που κουβαλούν πολλή ιστορία να μην μείνουν νεκρές για έξι συνεχόμενους μήνες», σημειώνει.
Σε σχόλιο ότι το θέατρο είναι και βιοπορισμός για πολλούς ανθρώπους ο κ. Παπαγεωργίου απαντά ότι το επόμενο βήμα στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας θα είναι να αποταθεί στο ΔΣ «για να δούμε με ποιον τρόπο μπορούμε να φέρουμε μέσα μικρές θεατρικές και μουσικές ομάδες οι οποίες διέκοψαν τις παραστάσεις τους λόγω των μέτρων και να τους στηρίξουμε».
Διευκρινίζει ότι και το Θέατρο αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες οπότε ο στόχος θα είναι «να τους στηρίξουμε και να μας στηρίξουν με απώτερο σκοπό να υπάρχει μια συνεχής ροή πολιτισμού στην πόλη».
Σε ερώτηση πότε θα γίνει το Φεστιβάλ αναφέρει ότι "είμαστε σε συζητήσεις με διάφορους συνεργάτες και ελπίζουμε να αρχίσει στα μέσα Ιουλίου". Ερωτηθείς για το πού θα γίνουν οι εξωτερικές παραστάσεις που προγραμματίζονται απαντά ότι αυτές θα γίνουν μπροστά από την πρόσοψη του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας.
«Έχουμε αιτηθεί να κλείσουμε και την οδό Μουσείου, περιμένουμε έγκριση ώστε να γίνει μια μεγάλη πλατεία μπροστά σε αυτό το επιβλητικό, αγαπημένο κτήριο που να προσφέρει πολιτισμό στον κόσμο που πραγματικά νοιώθουμε ότι του έχει λείψει», λέει.
Σε ερώτηση για τον αριθμό των εκδηλώσεων απαντά ότι προγραμματίζουμε οκτώ κινηματογραφικές πρώτες προβολές που αφορούν κυρίως ευρωπαϊκό κινηματογράφο και μια σειρά από πέντε παραστάσεις θεάτρου και μουσικής».
«Η προσπάθειά μας είναι να δώσουμε ένα πολύ ξεκάθαρο βήμα στη νέα γενιά των δημιουργών να διασκεδάσουν τον κόσμο, αλλά και να δείξουν το πως αυτό το τελευταίο τρίμηνο είτε λόγω του εγκλεισμού είτε λόγω του ρατσισμού τους έχει επηρεάσει», προσθέτει.
Άρα, σημειώνει, «θέλουμε αυτή η άδεια που μας δόθηκε να λειτουργήσουμε να μας δώσει την ευχέρεια να λειτουργήσουμε ως ένα καζάνι καλλιτεχνών, μέσω του οποίου να προκύψουν καινούριες δημιουργίες εμπνευσμένες από αυτά που περάσαμε».
Σχετικά
Οι Κυβίδες ετοιμάζουν και φέτος Χριστουγεννιάτικο χωριό
Ανακοίνωσαν ημερομηνίες και μία μεγάλη συναυλία
Weekend Agenda: 40 μοναδικές προτάσεις για ένα σαββατοκύριακο γεμάτο βόλτες, θέατρο και Halloween
Από τις γιορτές παλουζέ και κρασιού στα χωριά μέχρι τις συναυλίες, τις παραστάσεις και τα Halloween parties, όσα ξεχωρίσαμε για τις 30 Οκτωβρίου–1 Νοεμβρίου.
Χριστουγεννιάτικη Αγορά με φιλανθρωπικό χαρακτήρα στη Σωτήρα
Στόχος των διοργανωτών να προωθήσουν το πνεύμα της προσφοράς και της αλληλεγγύης.
30 Χρόνια Pokémon: Το POW! The Shop διοργανώνει δύο μοναδικά events.
Τα Pokémon γιορτάζουν 30 χρόνια με δύο μεγάλες εκδηλώσεις για συλλέκτες στην Κύπρο.
Το πιο παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο Χωριό ανακοίνωσε το πρόγραμμά του
Ο Καλοπαναγιώτης φοράει τα γιορτινά του και υποδέχεται τα Χριστούγεννα
Μία υπέροχη Λεωφόρος Χριστουγέννων, θα στηθεί και φέτος στο χωριό
Η «Λεωφόρος Χριστουγέννων» στην Ορμήδεια ετοιμάζεται και πάλι για να ανοίξει τις πύλες της για τους μικρούς και μεγάλους της φίλους
Let’s Do It! Cyprus 2026: Η μεγάλη γιορτή του εθελοντισμού ολοκληρώνεται στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας!
Την Κυριακή, 1η Νοεμβρίου, το Together Cyprus προσκαλεί όλους τους πολίτες στην Τελετή Λήξης της Παγκύπριας Εκστρατείας Καθαρισμού
Το The One MOM Show... πάει Λεμεσό
Μετά τη μεγάλη επιτυχία στη Λευκωσία, η Κρίσταλ δίνει ραντεβού με το κοινό της Λεμεσού
«Αναγνώστες από Κούνια»: Ραντεβού με τα βιβλία για τους μικρότερους αναγνώστες
Το πρόγραμμα φιλαναγνωσίας της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου επιστρέφει στις 31 Οκτωβρίου για βρέφη από 4 μηνών έως 2,5 ετών και τους συνοδούς τους.
Και φέτος θα επισκεφτούμε το σπίτι του Άγιου Βασίλη στη Σιά
Η πιο μαγική χριστουγεννιάτικη γιορτή έρχεται και φέτος
Η μουσικοθεατρική παράσταση «Το Κόκκινο Γράμμα» για πρώτη φορά στην Κύπρο
Η παράσταση συνδυάζει θεατρική δράση, αρχειακό υλικό, γράμματα, ντοκουμέντα και τα μελοποιημένα ποιήματα του Ευαγόρα Παλληκαρίδη
Η «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» έρχεται στον πάγο σε 4 πόλεις της Κύπρου
Πατινάζ, εναέρια ακροβατικά και μουσική ζωντανεύουν το παραμύθι του Λιούις Κάρολ, από τις 4 έως τις 7 Δεκεμβρίου.