Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Αρχίζουν τα έργα που θα αλλάξουν τη Λεωφ. Μακαρίου στη Λευκωσία

Δες πώς θα μοιάζει σε λίγους μήνες η περιοχή

Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουνίου 2020

Αρχίζουν οι εργασίες της Φάσης Β’ του έργου «Ανάπλαση Εμπορικού Τριγώνου Μακαρίου Γ’ – Στασικράτους – Ευαγόρου» (αφορούν τμήμα της Λεωφόρου Μακαρίου Γ’ και παρόδους)

Ο Δήμος Λευκωσίας ανακοινώνει ότι εντός Ιουλίου θα αρχίσουν οι κατασκευαστικές εργασίες στη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄, στο πλαίσιο του έργου «Ανάπλαση του Εμπορικού Τριγώνου Μακαρίου Γ’ – Στασικράτους – Ευαγόρου». Η Φάση Β’ αφορά τη Λεωφόρο Μακαρίου Γ’, την Αναστασίου Γ. Λεβέντη και παρόδους. Οι εργασίες θα γίνουν τμηματικά, αρχίζοντας από το τμήμα μεταξύ της συμβολής της Λεωφόρου Μακαρίου με τη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού και της οδού Στασάνδρου.

Το έργο, όπως κατέδειξε η πρώτη φάση του η οποία ολοκληρώθηκε πρόσφατα, στοχεύει στην ποιοτική αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου της πρωτεύουσας, δημιουργώντας ένα συγκριτικό πλεονέκτημα που θα επιτρέψει στην περιοχή και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτή να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της άναρχης οριζόντιας εξάπλωσης της πόλης και της δημιουργίας άνισου ανταγωνισμού από τη λειτουργία των εμπορικών κέντρων και των εμπορικών αξόνων στην περιφέρεια.

Ο Δήμος της πρωτεύουσας ανταποκρινόμενος στις εισηγήσεις και αιτήματα πολλών καταστηματαρχών και ιδιοκτητών της περιοχής, σχεδίασε το έργο, διεκδίκησε και εξασφάλισε ευρωπαϊκούς πόρους περίπου €12 εκατομμυρίων για την ανάπλαση της φάσης αυτής και σήμερα είναι έτοιμος να αρχίσει τις εργασίες που θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα και την λειτουργικότητά της.

Τις επόμενες μέρες οι επηρεαζόμενοι καταστηματάρχες, κάτοικοι και ιδιοκτήτες θα προσκληθούν σε διάφορες συναντήσεις για παρουσίαση του έργου, των ρυθμίσεων που θα γίνουν και του χρονοδιαγράμματος υλοποίησής του.

Αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες και την ταλαιπωρία που η κατασκευή του έργου θα προκαλέσει, αλλά πιστεύουμε ότι πρόκειται για μια συλλογική επένδυση η οποία θα αποφέρει μεσοπρόθεσμα το επιθυμητό αποτέλεσμα, που δεν είναι άλλο από τη μόνιμη αναζωογόνηση της λεωφόρου και της περιοχής του εμπορικού μας κέντρου.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close