News , Guide

Μείωση σε ενοίκια, φορολογίες και τέλη από τον Δήμο Λεμεσού

Στις επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει υποχρεωτικά τη λειτουργία τους

Δημοσιεύτηκε στις 25 Ιουνίου 2020

Μείωση στις φορολογίες, τα τέλη, τις άδειες και τα ενοίκια, σε όσες επιχειρήσεις έχουν αναστείλει υποχρεωτικά τη λειτουργία τους λόγω της πανδημίας, αποφάσισε σε πρόσφατη συνεδρία του το δημοτικό συμβούλιο Λεμεσού.
 
Σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως οι μειώσεις αφορούν τα τέλη σκυβάλων (με εξαίρεση τα οικιστικά υποστατικά), τα δικαιώματα χρήσης επαγγελματικών υποστατικών (άδειες επαγγελματικών υποστατικών), τις άδειες χρήσης υποστατικών θεάματος και εστίασης (Άρθρο 112), τα δικαιώματα (ενοίκια) χρήσης επαγγελματικών υποστατικών ιδιοκτησίας του Δήμου Λεμεσού και την άδεια χρήσης μέρους πεζοδρομίου/πλατείας κλπ για σκοπούς υπαίθριας εστίασης.

Διαβάστε επίσης: Αναθερμαίνεται η διαμάχη για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές (vid)
 Συγκεκριμένα, για τα τέλη σκυβάλων, οι μειώσεις αφορούν επιχειρήσεις και επαγγελματικά υποστατικά που είχαν αναστείλει υποχρεωτικά τη λειτουργία τους βάσει των διαταγμάτων του Υπουργού Υγείας και όπως καταγράφονται στην ιστοσελίδα: www.limassolmunicipal.com.cy
 
Ο Δήμος Λεμεσού σημειώνει πως οι επηρεαζόμενες επιχειρήσεις καλούνται όπως υποβάλουν ένσταση έγκαιρα και οπωσδήποτε πριν από την ημερομηνία λήξης που θα αναγράφεται στα σχετικά τιμολόγια που θα αποσταλούν από το Δήμο Λεμεσού.
 
Οι ενστάσεις θα πρέπει να υποβάλλονται στο Δήμο Λεμεσού και να συνοδεύονται από όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ενώ στη συνέχεια θα εξετάζονται από την αρμόδια Επιτροπή
 
Για τη μείωση στο δικαίωμα (ενοίκιο) χρήσης, αυτή θα υπολογιστεί με βάση τις ημέρες που η κάθε επηρεαζόμενη επιχείρηση είχε αναστείλει τη λειτουργία της και θα ανέλθει στο 50% της περιόδου όπου αναγκαστικά ήταν κλειστή, βάσει του Διατάγματος του Υπουργού Υγείας, νοουμένου ότι η επηρεαζόμενη επιχείρηση θα καταβάλει τα μειωμένα ενοίκια/δικαιώματα χρήσης εντός 30 ημερών από την ημερομηνία έγκρισης της μείωσης.
 
Οι ενστάσεις θα πρέπει να συνοδεύονται από όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα οποία πρέπει να προσκομιστούν μέχρι τις 15 Ιουλίου 2020 και στη συνέχεια θα εξετάζονται από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου.
 
Σε σχέση με την άδεια χρήσης μέρους πεζόδρομου/πλατείας κτλ για σκοπούς υπαίθριας εστίασης, ο Δήμος αναφέρει πως δεν θα επιβληθεί καμία χρέωση για την περίοδο που οι επηρεαζόμενες επιχειρήσεις ήταν κλειστές, δηλαδή 16 Μαρτίου με 20 Μαΐου 2020.
 
Για την περίοδο από 21 Μαΐου, όπου οι επηρεαζόμενες επιχειρήσεις μπορούσαν να λειτουργήσουν και για όσο διάστημα θα έχουν υποχρέωση να έχουν αραιή διάταξη των τραπεζοκαθισμάτων τους, θα παραχωρηθεί μείωση 40% στη χρέωση ανά τετραγωνικό μέτρο που παραχωρείται προς χρήση (βάσει της συμφωνίας του Δήμου με την επιχείρηση). Διευκρινίζεται ότι τυχόν προσωρινή παραχώρηση επιπρόσθετου χώρου, θα χρεώνεται επίσης με τη μείωση του 40% επί της αρχικής συμφωνίας.
 
Τέλος, ο Δήμος Λεμεσού αναφέρει ότι τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την εξέταση όλων των πιο πάνω  μειώσεων αφορούν, βεβαίωση από εγκεκριμένο Λογιστή / Ελεγκτή που θα επιβεβαιώνει την περίοδο που το συγκεκριμένο υποστατικό ήταν κλειστό, καθώς και τη χρήση του ως το διάταγμα, βεβαίωση από τον αντίστοιχο επαγγελματικό σύνδεσμο όσον αφορά τη χρήση του υποστατικού (όπου εφαρμόζεται), βεβαίωση Κοινωνικών Ασφαλίσεων / Αίτημα για βοήθεια/ Έγκριση επιχορήγησης λόγω αναστολής εργασιών και όποιες πρόσθετες διευκρινήσεις οι οποίες θα κριθούν απαραίτητες από το Δήμο.
 
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι όπως επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Δήμου Λεμεσού www.limassolmunicipal.com.cy όπου αναγράφονται αναλυτικά τα ποσοστά μειώσεων ανά κατηγορία ή να αποτείνονται στο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου Λεμεσού στο τηλ. 77777788 ή στο email admin@limassolmunicipal.com.cy(link sends e-mail)

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close