Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουνίου 2020
Επιστρέφει αυτόν τον Ιούλιο το φεστιβάλ "Μουσικές του Κόσμου" από το Θέατρο Ριάλτο.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Rialto Open Air, στο χώρο στάθμευσης ΣΕΚ (πίσω από Ριάλτο), με ελεύθερη είσοδο (και απαραίτητη προεξασφάλιση θέσεων).
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Σαβ 4/7, Monsieur Doumani (21:00)
Το πολυβραβευμένο συγκρότημα Monsieur Doumani θα παρουσιάσει τραγούδια από τα 3 του άλμπουμ, καθώς και μερικά ακυκλοφόρητα τραγούδια από το άλμπουμ που πρόκειται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2021.
Μουσικοί: Αντώνης Αντωνίου - τζουράς, φωνητικά / Ανδρέας Σκορδής - κιθάρα, φωνητικά / Δημήτρης Γιασεμίδης - τρομπόνι, φλάουτο
Πεμ 9/7, ENTELEA (21:00)
Πρόκειται για ένα πειραματικό πρότζεκτ βασισμένο σε μουσικές της ανατολικής Μεσογείου με μια «έντεχνη» προσέγγιση. Οι συνθέσεις των Σπυριδάκη, Κουτή και Καραπατάκη δεν είναι απλές στη σύλληψη ή τη μορφή τους. Διαθέτουν στοιχεία των μουσικών της Ανατολής περίτεχνα αναμεμειγμένα με δυτικές αρμονικές επιρροές, που καθώς εξελίσσονται, αποκτούν όλο και περισσότερο μια πιο ευρεία διάσταση. Οι τρεις μουσικοί θα παρουσιάσουν δικές τους συνθέσεις, καθώς και διασκευές.
Μουσικοί: Γαβριήλ Καραπατάκης - Μπάσο Ζαχαρίας Σπυριδάκης - Κρητική Λύρα, Γιάννης Κουτής -Ούτι/Κιθάρα.

Πεμ 16/7, Odysseas Toumazou Trio (21:00)
Το Odysseas Toumazou Trio είναι ένα σχήμα που δημιουργήθηκε στην Κύπρο από τον κιθαρίστα και συνθέτη Οδυσσέα Τουμάζου. Πρόσφατα ολοκλήρωσε την ηχογράφηση του πρώτου του άλμπουμ με τίτλο Ensticto. Το έργο έχει χαρακτηριστεί «πραγματικά αυθεντικό και ισχυρό, με προσωπικό ήχο μέσα σε ένα γνήσιο τρίο κιθάρας».
Μουσικοί: Γιώργος Κούλας - τύμπανα, Αντρέας Ροδοσθένους - ηλεκτρικό μπάσο, προσκεκλημένοι οι Μιχάλης Κουλουμής - βιολί και Βασίλης Φιλίππου - κρουστά, φωνή.

Κυρ 19/7, ERMIS MICHAIL - ELECTRIC WORLD (21:00)
Το ηλεκτροακουστικό σύνολο Electric World φέρνει κοντά 7 μουσικούς, οι οποίοι θα παρουσιάσουν νέο υλικό από τον Ερμή Μιχαήλ, καθώς και διασκευές παραδοσιακής μουσικής από Κύπρο, Ελλάδα και άλλες γειτονικές χώρες.
Μουσικοί: Ερμής Μιχαήλ – ηλεκτρική κιθάρα, συνθέσεις / Βασιλική Αναστασίου - φωνητικά / Χάρης Ιωάννου - σαξόφωνο / Μάριος Χαραλάμπους - σαξόφωνο / Ηλίας Ιωάννου - τρομπέτα / Ανδρέας Ροδοσθένους - ηλεκτρικό μπάσο / Αντρέας Στεφάνου – τύμπανα.
Τετ 22/7, RIALTO Residency (21:00)
Το φετινό Rialto Residency συντονίζεται από τον Κύπριο σαξοφωνίστα και κλαρινετίστα Γιώργο Κρασίδη, συνεργάζεται με την Arte Music Academy και επικεντρώνεται στις επιρροές των μουσικών του κόσμου στην τζαζ και το αντίστροφο. Στόχος του Residency είναι η προσέγγιση διαφορετικών παραδόσεων όπως της ελληνικής, κυπριακής, αφρικανικής, καθώς και των παραδόσεων της Νέας Ορλεάνης και της Ιρλανδίας.
Μουσικοί: Σίμος Τζιακούρης - σαξόφωνο τενόρο / Νικόλας Γεωργίου - σαξόφωνο άλτο / Άρης Κυριακίδης - σαξόφωνο βαρύτονο / Θεόδωρος Βλάχος - κιθάρα / Αριάδνη Παπαντωνίου - μπάσο / Φραγκίσκος Πετρίδης – τύμπανα.
Παρ 31/7, Larva (21:00)
Το μουσικό σχήμα Larva αντλεί την έμπνευσή του από κυπριακές μελωδίες και ρυθμούς που συγχωνεύονται με δυτικά μουσικά στοιχεία. Υιοθετώντας μια νέα προσέγγιση που αναθεωρεί την παραδοσιακή μουσική, το σχήμα δημιουργεί πρωτότυπες συνθέσεις με επιρροές από τις μουσικές του κόσμου και την τζαζ. Μετατρέπει ιδέες που προέρχονται από το παρελθόν σε σύγχρονους ήχους, σε εντελώς νέα μορφή, όπως η μεταμόρφωση της προνύμφης στη φύση.
Μουσικοί: Βασίλης Φιλίππου - πιάνο, κρουστά, νέυ, φωνή / Αλέξης Κάσινος – κιθάρα / προσκεκλημένος ο Cahit Kutrafali - μπάσο
Οδηγίες προς θεατές:
Για την ασφαλή διοργάνωση των εκδηλώσεων και την τήρηση του σχετικού πρωτοκόλλου, το κοινό επιβάλλεται όπως προεξασφαλίζει τις θέσεις του είτε ηλεκτρονικά, είτε από το ταμείο του θεάτρου (Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 – 13:00). Οι θεατές προτρέπονται να προσέρχονται έγκαιρα, αποφεύγοντας το συνωστισμό κατά την είσοδό τους.
Ιούλιος 2020 @ Χώρος στάθμευσης ΣΕΚ (πίσω από Ριάλτο)
Είσοδος Ελεύθερη
Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77 77 77 45
E-ticket: www.rialto.com.cy
Σχετικά
Αλλάζει ημερομηνία η εμφάνιση της Ρίας Ελληνίδου στη Λεμεσό
Η εμφάνιση της Ρίας Ελληνίδου στο Theama Venue στη Λεμεσό αλλάζει ημερομηνία
Πέντε Κύπριοι συνθέτες παρουσιάζουν νέα έργα σε ένα πολυμεσικό κοντσέρτο
“Flows of Time / Ροές Χρόνου” με πιάνο, ηλεκτρονικά και εικόνα
Της μάνας μας ηχώ: Λόγος, μουσική και κίνηση στο Μεσαιωνικό Μοναστήρι της Αγίας Νάπας
Λόγος, μουσική και κίνηση συναντιούνται εδώ, για να αφηγηθούν ιστορίες που ξεκινούν από τη μορφή της Μάνας–Παναγίας
Η σειρά Candlelight® κάνει το ντεμπούτο της στην Κύπρο με συναυλίες στη Λευκωσία
Το ιστορικό Θέατρο Παλλάς φιλοξενεί ζωντανές μουσικές εμπειρίες υπό το φως χιλιάδων κεριών, μετά την επιτυχία του Candlelight σε εκατοντάδες πόλεις παγκοσμίως
Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου: Από τον Saint-Saëns στην Κάρμεν!
Η βραδιά ξεκινά με το έργο Ο Δρόμος του Αρχάγγελου του Νέστωρ Ταίηλορ, μια υποβλητική ελεγεία για έγχορδα
Ο Χατζιδάκις συναντά τον Ραχμάνινοφ
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα για δύο πιάνα και μουσική δωματίου
Marlon Jackson, o αδερφός του Michael Jackson έρχεται στην Κύπρο για συναυλία!
Μια premium live concert εμπειρία στη Λεμεσό, γεμάτη διαχρονικές επιτυχίες και τη μοναδική μουσική κληρονομιά της οικογένειας Jackson
MTV Video Music Awards 2026: Όλοι οι νικητές και νικήτριες
Μεγάλη νικήτρια της βραδιάς αναδείχθηκε η Madonna
Άννα Βίσση: Όλα όσα έγιναν στη συναυλία - Η «προσγείωση» στο ΟΑΚΑ και η αφιέρωση στον Μαζωνάκη
«Είναι ένα ανεκτίμητο δώρο ζωής. Κάναμε στο Καλλιμάρμαρο δύο χρονιές, θέλατε στο ΟΑΚΑ έτσι δεν είναι; Εγώ τις κρατάω τις υποσχέσεις μου» είπε η Άννα Βίσση, ανοίγοντας τη συναυλία της
Παπαρίζου, Βανδή και 3 ακόμα μεγάλοι καλλιτέχνες στην Κύπρο με τον Ρέμο
Η μεγαλειώδης επετειακή συναυλία του Αντώνη Ρέμου θα απογειώσει τη Λευκωσία
«Ρεμπέτικο – Το τρίχορδο ταξίδι»: Μια εμβληματική συναυλία-αφιέρωμα από τον Δήμο Στροβόλου
Στο τραγούδι οι Πέτρος Κουλουμής και Μαρίνα Βερζανλή
Μια μεγάλη γιορτή προσφοράς με τον Κωνσταντίνο Αργυρό
10 Χρόνια Yianis Christodoulou Foundation: Μια γιορτή για μικρούς και μεγάλους