News , Guide

Χαλάει ο καιρός το σαββατοκύριακο

Γιατί μας τα χαλάει κάθε Σ/Κ – Η εξήγηση του Δ/ντη Μετεωρολογικής

Δημοσιεύτηκε στις 19 Ιουνίου 2020

Συνήθεια έχει γίνει για πολλούς (κυρίως τους λάτρεις της παραλίας) ότι το σαββατοκύριακο ο καιρός μας τα χαλάει.

Και αυτό το Σαββατοκύριακο όπως και τα προηγούμενα δυο, ο καιρός δεν θα είναι αίθριος και ιδανικός για εκδρομές αφού η περιοχή μας πλήττεται από ένα συνολικό σύστημα χαμηλών πιέσεων.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής εξήγησε ότι «ο χρονισμός των συστημάτων μας επηρεάζει Σαββατοκύριακα. Όπως και τα δυο περασμένα Σαββατοκύριακα. Ξεκίνησε με Σαββατοκύριακο και φαίνεται θα παίρνει όλα τα Σαββατοκύριακα», είπε ο κ. Νικολαΐδης.

Ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής είπε επίσης ότι καταντήσαμε να σκεφτόμαστε καλοκαίρι και να σκεφτόμαστε αυτόματα τους 40 και βάλε βαθμούς. Αυτές οι θερμοκρασίες διευκρίνισε δεν είναι οι κανονικές για την εποχή. «Για το τελευταίο 15μερο Ιούλη και το πρώτο του Αυγούστου η κανονική θερμοκρασία είναι οι 38 βαθμοί», είπε.

Τα φαινόμενα του συστήματος θα είναι ηπιότερα στην περιοχή μας ενώ πρόσθεσε ότι μεγαλύτερη «ένταση» θα έχουμε σήμερα Παρασκευή όπου αναμένεται να έχουμε βροχές και τοπικές καταιγίδες σε ορεινά και εσωτερικό.

Τις επόμενες μέρες μέχρι και την Τρίτη είναι πιθανόν υπογράμμισε ο Διευθυντής της Υπηρεσίας να έχουμε φαινόμενα καταιγίδων και βροχής.

 

 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close