News , Guide

Κλείνουν δρόμοι στη Λευκωσία λόγω κατασκευαστικών έργων στη Λεωφ. Κ. Μάτση

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Δημοσιεύτηκε στις 09 Ιουνίου 2020

Την Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020, προγραμματίζεται η έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών στο Τμήμα Α’ της Λεωφόρου Κυριάκου Μάτση, από τον κυκλικό κόμβο Προεδρικού (Πλατεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) μέχρι και τη συμβολή με τον οδό Στέλιου Μαυρομμάτη.
 

Παράλληλα συνεχίζονται οι εργασίες στο Τμήμα Δ’ που αφορά το τμήμα της Λεωφόρου από τη συμβολή της με την οδό Γλαύκου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Σάμου (οι δύο οδοί παραμένουν στη διάθεση του κοινού για χρήση). Οι εργασίες στο συγκεκριμένο τμήμα είχαν ανασταλεί λόγω των κυβερνητικών αποφάσεων και διαταγμάτων για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας, ο αρχικός προγραμματισμός του έργου προνοούσε την έναρξη των εργασιών στο Τμήμα Α’ μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στο Τμήμα Δ’ στα μέσα Ιουνίου.

Παρά το γεγονός ότι το Τμήμα Δ’ δεν ολοκληρώθηκε, κρίθηκε αναγκαίο ο υπόλοιπος προγραμματισμός του έργου να υλοποιηθεί κανονικά, εντός της καλοκαιρινής περιόδου, λόγω της σημαντικά μειωμένης διέλευσης οχημάτων στην περιοχή από το κλείσιμο των σχολείων.

Όπως έχει διαμορφωθεί το χρονοδιάγραμμα του έργου, το Τμήμα Δ’ της Λεωφόρου Κυριάκου Μάτση αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία στα τέλη Ιουλίου ενώ η συμβολή της Λεωφόρου με την οδό Στέλιου Μαυρομμάτη προγραμματίζεται να δοθεί στην κυκλοφορία περί τα τέλη Αυγούστου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Από την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020 και για το διάστημα των 2 επόμενων μηνών, θα ισχύουν οι πιο κάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αφορούν τόσο το Τμήμα Δ’ όσο και το Τμήμα Α’ και που περιγράφονται στον επισυναπτόμενο χάρτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων:

Όσοι κατευθύνονται από τον κυκλικό κόμβο του Προεδρικού προς τη Λεωφόρο Κ. Μάτση, θα χρησιμοποιούν, ως παράκαμψη, τη Λεωφόρο Δημοσθένη Σεβέρη και την οδό Κρατίνου.

Ακολούθως, μέσω της οδού Γλαύκου θα κατευθύνονται προς τη Λεωφόρο Νίκης, ενώ για όσους θέλουν να κατευθυνθούν στην περιοχή νοτιοανατολικά της Λεωφόρου Κ. Μάτση και το Junior School, θα χρησιμοποιούν την οδό Δαιδάλου, η οποία θα λειτουργήσει το διάστημα αυτό ως μονόδρομος, από τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Κυριάκου Μάτση μέχρι τη συμβολή της με τη οδό Ικάρου.

Για κίνηση από τη Λεωφόρο Νίκης προς τον κυκλικό κόμβο Προεδρικού, θα ακολουθείται η πορεία Σάμου - Σπύρου Λάμπρου προς Δημοσθένη Σεβέρη. Για την κίνηση από το κέντρο της πόλης με κατεύθυνση προς τον κυκλικό κόμβο Προεδρικού, θα χρησιμοποιείται η πορεία μέσω της οδού Σπύρου Λάμπρου και ακολούθως της Λεωφόρου Δημοσθένη Σεβέρη. Αντίστοιχα, για την κίνηση από το κέντρο της πόλης με προορισμό την Κυριάκου Μάτση θα χρησιμοποιείται η πορεία μέσω των οδών Σπύρου Λάμπρου, Σπετσών και Κρατίνου ή μέσω Λεωφόρου Νίκης και οδού Γλαύκου.

Επισημαίνεται ότι το πιο πάνω χρονικό διάστημα εκτέλεσης εργασιών, το τμήμα της Λεωφόρου Κυριάκου Μάτση από το ύψος της οδού Δαιδάλου μέχρι την οδό Στέλιου Μαυρομμάτη, θα λειτουργεί ως αδιέξοδο, για τοπική εξυπηρέτηση.

Ο Δήμος Λευκωσίας αναφέρει, τέλος, ότι οι  οδηγοί προτρέπονται να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τα σήματα τροχαίας.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close