Πάμε Ταξίδι , Guide

Η Aegean πετάει σε 49 προορισμούς στο εξωτερικό

Διευρύνει συνεχώς το δίκτυο των προορισμών της, όσο αίρονται τα μέτρα απαγόρευσης

Δημοσιεύτηκε στις 04 Ιουνίου 2020

Είναι απόλυτα λογικό η κάθε αεροπορική εταιρεία να προσαρμόζεται στα δεδομένα που διαμορφώνονται καθημερινά, πλέον.

Οι άρσεις απαγορεύσεων πτήσεων είναι διαρκείς και κατά συνέπεια θα έχουμε συνεχείς εξελίξεις.

Από την πλευρά της, η ελληνική αεροπορική εταιρεία AEGEAN, τροποποιεί το πτητικό της πρόγραμμα για τους τρεις μήνες του καλοκαιριού: Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο 2020.

Η AEGEAN, λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες ανακοινώσεις του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας  (30/5) και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Ελλάδας (01/06) για την εθνική πολιτική προσβασιμότητας, όπως διαμορφώθηκε μετά την αξιολόγηση και κατηγοριοποίηση των προορισμών και βάσει της λίστας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Αεροπορική Ασφάλεια (EASA), προχωρά σε περαιτέρω τροποποιήσεις του πτητικού της προγράμματος για το διάστημα Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου 2020.

Κατά συνέπεια, από τις 15 Ιουνίου, στους συνολικά 31 προορισμούς του εσωτερικού δικτύου, που δεν σταμάτησαν να εξυπηρετούνται καθ’ όλη τη διάρκεια των τελευταίων 3 μηνών, αυξάνεται σταδιακά και σημαντικά η συχνότητα πτήσεων, με στόχο και την κάλυψη αναγκών διασύνδεσης των νησιών με το εξωτερικό, μέσω Αθήνας και Θεσσαλονίκης, καθώς ισχύει απαγόρευση για τα υπόλοιπα αεροδρόμια έως 30 Ιουνίου.

Επίσης, από τις 15 Ιουνίου, θα αυξηθούν οι προορισμοί αλλά και οι συχνότητες εξωτερικού, από και προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ από την 1η Ιουλίου, με τη σταδιακή άρση περαιτέρω περιορισμών, προβλέπεται περαιτέρω αύξηση συχνοτήτων και προορισμών. Ειδικά για Αγγλία, Ολλανδία, Ισπανία και Ιταλία, ενδέχεται να υπάρξουν περαιτέρω διαφοροποιήσεις στο πρόγραμμα, ανάλογα με την απόφαση των αρχών, καθώς οι απαγορεύσεις λήγουν στις 15 Ιουνίου 2020. 

Η AEGEAN υπολογίζει ότι έως τις 15 Ιουλίου 2020, το πτητικό της πρόγραμμα θα καλύπτει 42 προορισμούς εξωτερικού από την Αθήνα και τουλάχιστον 7 προορισμούς εξωτερικού από τη Θεσσαλονίκη, ενώ μετά τις 15 Ιουνίου θα αποφασίσει για απευθείας πτήσεων εξωτερικού από τις βάσεις της, σε Ηράκλειο, Ρόδο και Χανιά, με αφετηρία τον Ιούλιο. 

Συνολικά, σε όλο το δίκτυο, και από όλες τις βάσεις της, η AEGEΑΝ εκτιμά ότι μέχρι 15 Ιουλίου θα εκτελούνται περίπου 1.000 πτήσεις ανά εβδομάδα, οι οποίες στα τέλη Αυγούστου θα φτάσουν τις 1.600. Το συνολικό πτητικό πρόγραμμα και στην πλήρη ωρίμανσή του, εκτιμάται ότι θα υπολείπεται κατά περίπου 50% του προγράμματος, προ Covid-19.

Παράλληλα, έως τις 15 Ιουνίου, η AEGEAN προσφέρει για όλες τις αγορές εισιτηρίων, προς όλους τους προορισμούς και σε όλες τις κατηγορίες ναύλων (από 29 ευρώ για εσωτερικό για ταξίδια από 1η Ιουλίου), τη δυνατότητα πολλαπλών αλλαγών χωρίς χρέωση rebooking fees, αλλά και 1 δωρεάν αποσκευή. Επιπλέον, για την ίδια περίοδο, μέσω της υπηρεσίας «Hold my Booking», παρέχει τη δυνατότητα κράτησης ναύλου και θέσης (χωρίς αρχική αγορά) για έως και 14 ημέρες, με κόστος μόλις 3 ευρώ για το εσωτερικό και 6 ευρώ για το εξωτερικό (αφορά κρατήσεις που θα πραγματοποιηθούν έως και 15/6/2020).

Πηγή: Huffingtonpost.gr

Σχετικά

Ατζέντα
September 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close