Δημοσιεύτηκε στις 29 Μαΐου 2020
Έτοιμα είναι τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου να υποδεχθούν επιβάτες, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τους επιβάτες και τους εργαζόμενους, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Ελένη Καλογήρου, Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της Hermes Airports.
Η κ. Καλογήρου ανέφερε πως «με το άνοιγμα των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου στις 9 Ιουνίου θα ληφθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα σε συνεργασία με τις ιατρικές υπηρεσίες του κράτους για τη διασφάλιση της υγείας των επιβατών και του προσωπικού που εργάζεται στα αεροδρόμια».
Συγκεκριμένα «η είσοδος στο αεροδρόμιο θα επιτρέπεται μόνο σε επιβάτες και προσωπικό και όχι σε συνοδούς, θα υπάρχει κάμερα θερμομέτρησης με την είσοδο των επιβατών στον αερολιμένα, ούτως ώστε σε περίπτωση που υπάρχουν άτομα που παρουσιάζουν συμπτώματα ή έχουν ψηλό πυρετό, να μπορούν να τύχουν βοήθειας από τους επαγγελματίες υγείας. Ακόμα θα είναι υποχρεωτική για όλους η χρήση της μάσκας και γαντιών καθ ΄όλη τη διάρκεια της παραμονής οποιουδήποτε στο αεροδρόμιο, ενώ θα εφαρμοστούν τα κατάλληλα μέτρα με στόχο να διατηρείται η αναγκαία απόσταση μεταξύ ατόμων».
Πρόσθεσε ότι «η διαχειρίστρια εταιρεία των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου έχει εφαρμόσει αυξημένα μέτρα καθαριότητας, ειδικά σε επιφάνειες όπου ακουμπά οποιοσδήποτε, ούτως ώστε να καθαρίζονται αρκετές φορές την ημέρα για αποφυγή μετάδοσης του ιού. Επιπρόσθετα υπάρχουν και τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για το ποιος και εάν μπορεί να ταξιδέψει, εάν πρέπει να έχει κάνει το τεστ κορωνοϊού σε περίπτωση που επισκέφθηκε χώρα που έπρεπε να είχε υποβληθεί στο συγκεκριμένο τεστ».
Ακόμα, συνέχισε «όλοι οι επιβάτες θα πρέπει να συμπληρώνουν ένα ερωτηματολόγιο που θα αναρτηθεί σε ιστοσελίδα που θα δημιουργήσει η κυβέρνηση στο οποίο θα δηλώνουν εάν έχουν συμπτώματα, εάν έχουν ταξιδέψει τις τελευταίες μέρες σε συγκεκριμένες χώρες, ενώ εάν χρειάζεται να κάνουν το τεστ κορωνοϊού, θα μπορούν να το αναρτήσουν μέσω αυτής της ιστοσελίδας».
Σε ερώτηση για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στα δύο αεροδρόμια της Κύπρου, η κ. Καλογήρου είπε πως «μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου είχαν ήδη εφαρμοστεί τα συγκεκριμένα μέτρα. Υπάρχουν παντού αυξημένα μέτρα καθαριότητας και χώροι με αντισηπτικό, όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να φορούν μάσκα και γάντια, εκεί όπου είναι τα check - in και τα γραφεία έκδοσης ων εισιτηρίων θα υπάρχουν screens για να διατηρείται η απόσταση μεταξύ εργαζομένου και επιβάτη, ενώ λαμβάνονται όλα τα μέτρα φυσικής απόστασης που θα πρέπει να τηρούνται».
Σε ερώτηση κατά πόσον ο κόσμος θα μπορεί να εισέρχεται στο αεροδρόμιο για να παραλάβει συγγενείς που φτάνουν από το εξωτερικό, απάντησε αρνητικά και σημείωσε πως «η είσοδος στα αεροδρόμια θα επιτρέπεται μόνο σε επιβάτες και υπαλλήλους που εργάζονται στους αερολιμένες. Οι συγγενείς πρέπει να περιμένουν έξω ή στο χώρο στάθμευσης» είπε και πρόσθεσε πως «η Hermes είναι σε στενή συνεργασία με τις ιατρικές υπηρεσίες της κυβέρνησης και σε περίπτωση που διαφοροποιηθούν τα μέτρα που λαμβάνονται, τότε θα τα διαφοροποιήσουμε και εμείς ανάλογα».
Όσον αφορά τους χώρους εστίασης εντός των αεροδρομίων και τα καταστήματα αδασμολόγητων ειδών, η κα. Καλογήρου είπε πως «θα ισχύει ακριβώς ό,τι ισχύει στα άλλα καταστήματα και εστιατόρια, εκτός αεροδρομίου, δηλαδή στις πόλεις».
Η Εκτελεστική Διευθύντρια της Hermes Airports σημείωσε ακόμα ότι «θα πραγματοποιηθεί εκστρατεία ενημέρωσης με όλα τα μέτρα που λαμβάνονται στα αεροδρόμια, ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος για το τι ακριβώς απαιτείται. Επίσης εντός των αερολιμένων θα υπάρχει αναρτημένο ενημερωτικό υλικό σε screens ή μεγάλα πανό» είπε και σημείωσε ότι «το σημαντικό είναι ο κόσμος να γνωρίζει όσα πρέπει να κάνει προτού φτάσει στο αεροδρόμιο και να είναι προετοιμασμένος».
Σχετικά
Πανσέληνος Νοεμβρίου: Πότε θα φωτίσει τον νυχτερινό ουρανό το «Φεγγάρι του Κάστορα»
Γιατί ονομάζεται Φεγγάρι του Κάστορα
Μια εντυπωσιακή τοιχογραφία 70 μέτρων αφηγείται την ιστορία της Χοιροκοιτίας
Μια εντυπωσιακή νέα τοιχογραφία ξεδιπλώνει την ιστορία, τις παραδόσεις και τους θρύλους της κοινότητας
Αυτές είναι οι 15 ασφαλέστερες πόλεις του κόσμου για ταξίδια το 2027
Ευρωπαϊκές πόλεις όπως η Ζυρίχη, το Άμστερνταμ και το Ρέικιαβικ είναι από τις ασφαλέστερες στον κόσμο για τους ταξιδιώτες, σύμφωνα με μια νέα κατάταξη
Η μαγεία των Χριστουγέννων ζωντανεύει στο Adams Beach Hotel
Από τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου και το φιλανθρωπικό Christmas Market μέχρι τα εορταστικά δείπνα, τις μουσικές βραδιές και τις οικογενειακές δραστηριότητες, το Adams Beach Hotel ετοιμάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα για όλη την περίοδο των γιορτών
«Μικρά μωρά, μεγάλες προοπτικές»
Τα «Μωρά Θαύματα» αναδεικνύουν τη σημασία της συστηματικής παρακολούθησης των πρόωρων παιδιών
Καιρός: Πότε αναμένονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός μέχρι το Σάββατο
Διπλή επιτυχία για την Pafilia στα European Property Awards 2026–2027
Το Minthis ενισχύει τη διεθνή του αναγνώριση με το βραβείο πέντε αστέρων στην κατηγορία Best Mixed Use Development στην Κύπρο, ενώ το Elysia Blu διακρίνεται στην κατηγορία Residential Development 20+ Units
Αυτή αναδείχθηκε λέξη της χρονιάς για το 2026 σύμφωνα με το λεξικό Collins του Ηνωμένου Βασιλείου
Η λέξη της χρονιάς για το 2025 ήταν το «vibe coding», η δημιουργία μιας εφαρμογής μέσω περιγραφών σε εργαλεία AI
Το νέο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο της Λάρνακας που θα γίνει talk of the town
Με 47 δωμάτια και σχεδιασμό εμπνευσμένο από τη Μεσόγειο, το πλήρως ανακαινισμένο ibis Styles Larnaca Finikoudes Beach προσθέτει μια νέα επιλογή διαμονής στο κέντρο της πόλης.
Χειμώνας στην Ευρώπη: 10 προορισμοί που αξίζει να ανακαλύψετε
Η Ευρώπη διαθέτει μια τεράστια ποικιλία προορισμών για να επισκεφθεί κανείς τον χειμώνα, είτε αναζητά χιονισμένες αποδράσεις, είτε παραθαλάσσιες διακοπές, είτε ιστορικές περιηγήσεις
Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Πέφτει η θερμοκρασία
Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό
Javokhir Sindarov: Η μεγάλη επιστροφή στο Cap St Georges Hotel & Resort
Η επιστροφή του Javokhir Sindarov στο Cap St Georges Hotel & Resort έχει ιδιαίτερο συμβολισμό.