Θέατρο , News

Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει το πρώτο Διαδικτυακό Φεστιβάλ

Από τις 17 Μαΐου έως και τις 8 Ιουνίου 2020, 11 νέες βίντεο-παραστάσεις δωρεάν στο σπίτι σας.

Δημοσιεύτηκε στις 18 Μαΐου 2020

Έναν νέο κύκλο στον καλλιτεχνικό της προγραμματισμό εγκαινιάζει η Εθνική Λυρική Σκηνή. Το πρώτο Διαδικτυακό Φεστιβάλ με τίτλο Έξοδος: Άνοιξη, σε καλλιτεχνική διεύθυνση Γιώργου Κουμεντάκη, ανοίγει τα φτερά του στον ψηφιακό κόσμο και σε καλεί να βιώσεις μια καινούρια εμπειρία θέασης και ακρόασης.

Από τις 17 Μαΐου έως και τις 8 Ιουνίου 2020, έντεκα νέες βίντεο-παραστάσεις μουσικής, όπερας, οπερέτας, μουσικού θεάτρου -οι οποίες δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία-, καθώς και μια μαγνητοσκοπημένη παράσταση χορού, έρχονται δωρεάν στο σπίτι σου. Όλες οι βίντεο-παραστάσεις του Φεστιβάλ θα κινηθούν γύρω από τον θεματικό άξονα της προσμονής της άνοιξης, της αναγέννησης της φύσης, του ερχομού του καινούριου.

Τα σπουδαία πιανιστικά του Μπαχ, του Σούμπερτ, του Τσαϊκόφσκι, η 5η Σονάτα της "Άνοιξης" του Μπετόβεν, τα τραγούδια και οι άριες των Πουλένκ, Μασνέ, Μασκάνι, η Ιεροτελεστία της άνοιξης του Στραβίνσκι, οι μεταγραφές έργων του Μπαχ για κρουστά, η "Άνοιξη" από τις Τέσσερις εποχές του Βιβάλντι, τα Δωδεκανησιακά τραγούδια του Γιάννη Κωνσταντινίδη, η Άνοιξη στα Απαλάχια του Κόπλαντ, η Συνέλευση των ζώων του Γιώργου Κουρουπού σε λιμπρέτο του Περικλή Κοροβέση, καθώς επίσης η opera povera και η operetta povera, είναι μερικά από τα highlights που θα δούμε στις βίντεο-παραστάσεις του Φεστιβάλ από καλλιτέχνες της ΕΛΣ και όχι μόνο, σε χώρους απρόσμενους, με concept μη αναμενόμενα, με αιχμηρή ματιά, χωρίς συντηρητισμούς, παρωπίδες και στεγανά.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close