Δημοσιεύτηκε στις 13 Μαΐου 2020
Ο Στάνλεϊ Κοβάλσκι, ένας άξεστος (όσο και γοητευτικός) Πολωνός, δεύτερη γενιά μετανάστης, και η γυναίκα του Στέλα, από ξεπεσμένη εύπορη οικογένεια του Νότου, ζουν μια μίζερη ζωή σε μια συνοικία της Νέας Ορλεάνης. Η αδελφή της Στέλα, Μπλανς Ντιμπουά, μια εύθραυστη, καταθλιπτική, ξεθωριασμένη καλλονή, ζητά καταφύγιο στο σπίτι του ζευγαριού, όταν χάνει τη δική της στέγη σε πλειστηριασμό. Εκεί αρχίζει να ζει πνίγοντας τα προβλήματά της στο ποτό και ανακαλώντας, μεταξύ αλήθειας και φαντασιώσεων, το παρελθόν της οικογένειάς της.
Το αριστούργημα του Τένεσι Ουίλιαμς «Λεωφορείο ο Πόθος», ένα από τα πιο σημαντικά θεατρικά έργα του 20ού αιώνα, παρουσιάζεται από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, σε σκηνοθεσία Μπένεντικτ Άντριους, με την Γκίλιαν Άντερσον στον εμβληματικό ρόλο της Μπλανς Ντιμπουά, δωρεάν online, από τις 21 έως τις 28 Μαΐου.
Η παράσταση ανέβηκε στη σκηνή του Young Vic το 2014 και η σταρ των «Τhe X Files», «Η Ώρα της Πτώσης» και «Σεξουαλική Αγωγή» έλαβε για την ερμηνεία της εξαιρετικές κριτικές.
Η φήμη του έργου, που χάρισε στον συγγραφέα το βραβείο Πούλιτζερ το 1948, εκτοξεύθηκε με την κινηματογραφική μεταφορά από τον Ελία Καζάν με τον Μπάρλον Μπράντο και τη Βίβιαν Λι, το 1951.
Η ταινία τιμήθηκε με τέσσερα Όσκαρ και η παρουσία του Μπράντο άφησε εποχή. Όπως και η ατάκα της Μπλανς «Πάντα βασιζόμουν στην καλοσύνη των ξένων» που έχει μείνει ιστορική.
Σχετικά
Η Κοκκινοσκουφίτσα του ΘΟΚ τον Νοέμβριο ταξιδεύει σε Πάφο, Λεμεσό και Λάρνακα
Η Κοκκινοσκουφίτσα ανεβαίνει σε μια σύγχρονη διασκευή της Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία Φώτη Νικολάου
«Τάκκουνοι εν δράσει»: Η Λυσιστράτη μιλά κυπριακά στη Λεμεσό
Η κωμωδία των Θεατρικών Παραγωγών Φοίνικας έρχεται στο Θέατρο Συνεργείο στις 31 Οκτωβρίου, σε διασκευή και σκηνοθεσία Νικολέττας Μήτσιου.
«Ημερολόγιο Φρανκενστάιν»: Πέντε γυναίκες μέσα στο ίδιο μυαλό, για 3 μόνο παραστάσεις
Το έργο της Λένας Κιτσοπούλου ανεβαίνει στην Πάνω Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου, σε διασκευή και σκηνοθεσία Ελένης Αναστασίου.
All of It: Μια ολόκληρη ζωή μέσα από την καθηλωτική ερμηνεία της Αντωνίας Χαραλάμπους
Ο απαιτητικός μονόλογος του Άλιστερ ΜακΝτάουαλ, σε σκηνοθεσία Μαρίας Ιόλης Καρολίδου, γίνεται μια παράσταση που ταράζει με την απλότητα της ιστορίας της και τη δύναμη της πρωταγωνίστριάς της Αντωνίας Χαραλάμπους
Η «Οικογένεια Άνταμς» έρχεται στην Κύπρο με τον Νίκο Μουτσινά και τη Μαρία Σολωμού
Το μιούζικαλ σε σκηνοθεσία Θέμιδας Μαρσέλλου ανεβαίνει σε Λεμεσό και Λευκωσία τον Φεβρουάριο του 2027, με πολυμελή θίασο και ζωντανή ορχήστρα.
«Το Όνειρο ενός Γελοίου» του Ντοστογιέφσκι στη Λευκωσία για δύο παραστάσεις
Ο Βασίλης Λάβρικωφ ερμηνεύει τον μονόλογο σε σκηνοθεσία Τάκη Χριστοφάκη, στις 30 και 31 Οκτωβρίου στο Θεατράκι ΡΙΚ — μια διαδρομή από την απόγνωση στην ελπίδα και τη δύναμη της αγάπης.
«Για πάντα δικός μου», μια διασκευή του έργου «Μητέρα» του Φλοριάν Ζελέρ.
Στο Flea Theatre τον Νοέμβριο
Μαραθώνιος Θεατρικών Αναγνώσεων…της Αλεξίας
12 νέα θεατρικά έργα παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό
«Το Παπούτσι το Μονό» για τη στήριξη του TELETHON Κύπρου
Μια τρυφερή και διαδραστική παιδική θεατρική παράσταση, γεμάτη φαντασία, μουσική και χιούμορ, παρουσιάζεται στο πλαίσιο των φιλανθρωπικών εκδηλώσεων του TELETHON 2026.
«Με Δύναμη από την Κηφισιά»: Δύο βραδιές θεάτρου με ελεύθερη είσοδο στη Λεμεσό
Το Θέατρο Versus παρουσιάζει το έργο των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά σε μορφή θεατρικού αναλογίου, σε σκηνοθεσία Λουκά Ζήκου.
«Οι Τρίπλαροι τζαι ο Δράκος της Μηλιάς» επιστρέφουν για τα 10χρονα του Θεάτρου ΑντίΛογος
Το κυπριακό λαϊκό παραμύθι ανεβαίνει ξανά στη σκηνή, δέκα χρόνια μετά την πρώτη του παρουσίαση, για έξι κυριακάτικα ραντεβού με μικρούς και μεγάλους.
«Το Εσωτερικό»: Μια ανείπωτη αλήθεια στη σκηνή του Σατιρικού
Η ομάδα Teatro Angelico παρουσιάζει το έργο του Maurice Maeterlinck σε σκηνοθεσία Άντζελας Ριζάκη, καλώντας το κοινό να πάρει θέση απέναντι στη σιωπή και την ευθύνη.