Δημοσιεύτηκε στις 12 Μαΐου 2020
Ανέκαθεν οι νοσηλευτές είναι από τους πιο αφοσιωμένους επαγγελματίες στο χώρο της υγείας. Παρέχουν φροντίδα, ανακούφιση και ενδιαφέρον σε κάθε άνθρωπο που βιώνει καταστάσεις όπου βάλλεται η υγεία του.
Και θα έπρεπε καθημερινά προς όλους αυτούς τους ανθρώπους, να δείχνουμε την ευγνωμοσύνη μας.
Για την προσφορά τους θα έπρεπε να είχαμε φυλαγμένο κάθε μέρα ένα μεγάλο ευχαριστώ.
Αντ’ αυτού χρειάστηκε μια πανδημία κι ένας κορωνοϊός για να μας αλλάξει τη συμπεριφορά. Έτσι σε μια νύχτα από το «σε πληρώνουμε για να κάνεις τη δουλειά σου» περάσαμε στο «χειροκροτούμε τους ήρωες».
Σήμερα, είναι οι άνθρωποι με τις μάσκες, που έμειναν μακριά από τις οικογένειές τους, ενώ όλοι οι υπόλοιποι καλούμασταν να μείνουμε στο σπίτι. Σήμερα είναι οι άνθρωποι που μπήκαν σε μία ασφυκτική στολή (με την ίδια αγωνία, τον φόβο και την ανησυχία που νιώθαμε όλοι), για να ανταποκριθούν στη νοσηλεία και την υποστήριξη των αρρώστων .
Οι νοσηλευτές όλης της χώρας, έδωσαν πραγματικά μεγάλη μάχη ενάντια στον Covid-19. Μία μάχη δύσκολη, επίπονη και κάποιες φορές άνιση.
Και το χειροκτρότημά μας είναι ένα ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης, για όλες τις σημαντικές πρωτοβουλίες που έχoυν αναλάβει από την αρχή αυτής της κρίσης, ώστε κανένα ασθενής να μη χαθεί.
Και το "ευχαριστώ" μας είναι λίγο για την αυτοθυσία όλων των ανθρώπων στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης.
Γι' αυτό σήμερα, 12 Μαΐου, που καθιερώθηκε να γιορτάζεται ως η Διεθνής Ημέρα Νοσηλευτών (για να τιμήσει τη γέννηση το 1820 της Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ, της Αγγλοϊταλίδας φιλανθρώπου που θεωρείται η ιδρύτρια της σύγχρονης νοσηλευτικής), λέμε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" για την ανεκτίμητη προσφορά τους.
Ένα "ευχαριστώ" που ευχόμαστε να μην ξεχαστεί μετά τον "πόλεμο", αλλά να μείνει χαραγμένο στη μνήμη για πάντα!
Σχετικά
10 φθηνά ελληνικά νησιά για διακοπές το 2026
Αναζητάτε νησιά με φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια και φθηνά ξενοδοχεία; Δείτε τη λίστα με τα πιο οικονομικά νησιά για τις καλοκαιρινές σας διακοπές.
Πώς θα είναι το φετινό καλοκαίρι στην Κύπρο - Η πρόβλεψη του Τμ. Μετεωρολογίας
"Στην Κύπρο, οι μετεωρολογικές προβλέψεις δείχνουν να έχουμε ένα φυσιολογικο καλοκαίρι"
Το ελληνικό νησί που υμνούν οι βρετανικοί Times
Το δημοσίευμα σημειώνει πως το συγκεκριμένο νησί συνεχίζει να διατηρεί τη μυθική του γοητεία με τους σύγχρονους επισκέπτες να σαγηνεύονται κυρίως από τις «απίθανες παραλίες» και τα «δελεαστικά, τιρκουάζ νερά»
40 χωριά που αξίζει να ανακαλύψεις φέτος: Πού να μείνεις, τι να φας και τι να δεις
Αν ψάχνεις την πιο αυθεντική καλοκαιρινή εμπειρία, ήρθε η ώρα να πας χωριό
Η απόλυτη εμπειρία του «slow travel», σε ένα σαββατοκύριακο στο Annabelle
Γαστρονομία, wine tasting και θαλασσινό αεράκι, στο εμβληματικό ξενοδοχείο της Πάφου
Οι Times ξεχώρισαν τα 17 ελληνικά νησιά της «απόλυτης γαλήνης», δείτε την λίστα
Σε αφιέρωμά τους, οι βρετανικοί Times ξεχωρίζουν 17 «ήσυχους» παραδείσους της Ελλάδας, προορισμούς με γαλήνια ατμόσφαιρα, ειδυλλιακές παραλίες και χαλαρούς ρυθμούς ζωής, ιδανικούς για όσους αναζητούν διακοπές μακριά από τα πλήθη
Το Cap St Georges Hotel & Resort στα Booking.com Click. EMEA 2026 Partner Spotlight Awards
Η κορυφαία αυτή αναγνώριση απονεμήθηκε στο πλαίσιο του Click. EMEA 2026, της αποκλειστικής ετήσιας συνόδου συνεργατών της Booking.com
«Φεγγάρι της Φράουλας»: Πότε θα λάμψει η πανσέληνος του Ιουνίου, η 1η του καλοκαιριού
«Strawbery Moon»: Το φεγγάρι της φράουλας, το πρώτο φεγγάρι του καλοκαιριού θα λάμψει στον ουρανό σε λίγες ημέρες
Η Ryanair ανακοίνωσε εκπτώσεις σε 13 υπέροχους προορισμούς, με τιμές που αρχίζουν από €17.99
Ετοιμάσου για καλοκαιρινή απόδραση, σε οικονομικές τιμές
Ακόμη δύο βιβλιοθήκες-βάρκες έπιασαν θέση στις παραλίες του Πρωταρά
Εγκατάσταση ακόμη δύο δανειστικών βιβλιοθηκών στις παραλίες Αγίας Τριάδας και Κάππαρη.