Δημοσιεύτηκε στις 11 Μαΐου 2020
Για το πότε αναμένεται να ανοίξουν τα αεροδρόμια μίλησε στο Πρωτοσέλιδο ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος.
Συγκεκριμένα, ο Υπουργός ανέφερε ότι ετοιμάζεται το σχέδιο δράσης, το οποίο θα εφαρμοστεί και θα συμπεριλαμβάνει όλες τις διαδικασίες που θα απαιτούνται όπως για παράδειγμα εάν θα χρειάζεται τεστ για κορωνοϊό, πότε θα γίνεται αυτό, ενώ στη συζήτηση βρίσκεται και το εάν θα χρειαστούν άλλες υποδομές στα αεροδρόμια για τη νέα αυτή κατάσταση.
Εξήγησε ότι αυτό το σχέδιο δράσης θα είναι έτοιμο τις επόμενες ημέρες και σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Τουρισμού θα τεθούν οι διαδικασίες και τα πρωτόκολλα που θα ισχύουν για όλες τις αεροπορικές οδηγίες καθώς και στους τουριστικούς πράκτορες.
Ο κ. Καρούσος είπε ότι το άνοιγμα των αεροδρομίων υπολογίζεται ότι θα γίνει στα μέσα Ιουνίου με μια σταδιακή άρση των μέτρων, ενώ οι προορισμοί θα βασίζονται στα επιδημιολογικά δεδομένα. Αυτό μπορεί να γίνει στο πλαίσιο διμερών συμφωνιών με κάθε χώρα, όπου θα ακολουθούνται συγκεκριμένες διαδικασίες.
Σε ερώτηση εάν έχουν γίνει επαφές ώστε η Κύπρος να ενταχθεί στο πτητικό πρόγραμμα εταιρειών, ο Υπουργός Μεταφορών απάντησε ότι μέσω τηλεδιάσκεψης υπήρξε επικοινωνία με πολλές αεροπορικές και υπάρχει ενδιαφέρον για αποκατάσταση της συνδεσιμότητας. Πρόσθεσε ότι με την ανακοίνωση του Σχεδίου Δράσης, θα δοθεί η ευκαιρία σε τουριστικούς πράκτορες και αεροπορικές εταιρείες να γνωρίσουν ενάμιση μήνα πριν το άνοιγμα ποιες διαδικασίες θα ακολουθούνται στην Κύπρο.
Όσον αφορά σε μια ενδεχόμενη αύξηση των τιμών, εξήγησε ότι η μία χώρα μετά την άλλη εξήγγειλαν ότι τα αεροπλάνα θα πατούν με 100% πληρότητα, έτσι δεν αναμένεται να αλλάξει η τιμή. Από την άλλη όμως, εάν αποφασιστεί η χωρητικότητα να είναι τα 2/3 του αεροσκάφους, αναμένεται ότι θα υπάρξουν αυξήσεις στα εισιτήρια. Για την Κύπρο, εξήγησε ότι θα αναμένεται τις συμβουλές των ειδικών.
Κληθείς να απαντήσει εάν χρειάζεται ένας κρατικός αερομεταφορέας, είπε ότι έχουμε στηρίξει τη Cyprus Airways αναφέροντας το παράδειγμα της αποζημίωσης για το γεγονός ότι δεν μπορεί να πετάει πάνω από την Τουρκία.
Σχετικά
«Dai Dai»: Η Shakira αποκάλυψε το νέο τραγούδι του Μουντιάλ 2026
Στο βίντεο, η Σακίρα εμφανίζεται στον αγωνιστικό χώρο του ιστορικού γηπέδου μαζί με χορευτές, ερμηνεύοντας στίχους στα αγγλικά
Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες – Δεν υποχωρεί η σκόνη
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Επαναπιστοποίηση ISO 50001 για το σύνολο των εγκαταστάσεων της Lidl Κύπρου
Η εταιρεία ενδυναμώνει σταθερά το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα με στόχο τη μέγιστη ενεργειακή απόδοση
TUS Airways: Οι νέοι, υπέροχοι προορισμοί που θα μας ταξιδέψει
Η TUS Airways ανακοίνωσε την περαιτέρω ενίσχυση του στόλου της με την προσθήκη ακόμη ενός αεροσκάφους Airbus A320, το οποίο αφίχθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας
Αυτό είναι το νέο ξενοδοχείο-κόσμημα της Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean
Η Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean εδραιώνει την παρουσία της στη Βόρεια Ελλάδα με το MERAVIA – Leonardo Limited Edition
Η ευρωπαϊκή πόλη που ανακηρύχθηκε ως η πιο πολύχρωμη στον κόσμο -Ποιες άλλες είναι στη 10άδα
Σε μια εποχή όπου η ταξιδιωτική εμπειρία συνδέεται με την εικόνα μια νέα μελέτη από την JustCover επιχειρεί να αναδείξει τις πιο πολύχρωμες πόλεις του κόσμου
5* Premium All-Inclusive Imperial Island Resort: Μία όαση οικογενειακών αναμνήσεων άνοιξε στην Πάφο
Οι φετινές διακοπές στο 5* Imperial Island Resort ξεκινούν με 35% έκπτωση και δωρεάν διανυκτερεύσεις.
Harry Potter: Το HBO ανανέωσε από τώρα τη δεύτερη σεζόν - Πότε ξεκινούν τα γυρίσματα
Η πρώτη σεζόν της σειράς αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τα Χριστούγεννα του 2026
Καιρός: Έρχεται μίνι καλοκαίρι
Ανεβαίνει αισθητά από σήμερα η θερμοκρασία–Περαιτέρω άνοδος τις επόμενες μέρες
Άνοιξαν οι οι αιτήσεις για τα Χριστουγεννιάτικα Χωριά 2026
Τα χωριά της Κύπρου θα μετατραπούν και φέτος σε ζωντανούς γιορτινούς προορισμούς