Δημοσιεύτηκε στις 08 Μαΐου 2020
Η πανδημία ήρθε και έφερε το χάος στους περισσότερους τομείς της καθημερινότητάς μας. Όλοι μας αντιμετωπίζουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και αυτό είναι κάτι που θα συνεχιστεί και τους υπόλοιπους μήνες.
Ενώ υπάρχουν πολλά ερωτηματικά αναφορικά με τον τουρισμό, ένα ακόμα θέμα είναι και η νυχτερινή ζωή της Αθήνας εν όψει καλοκαιριού.
Η λειτουργία των νυχτερινών μαγαζιών, σύμφωνα με το belikeyou.gr υπολογίζεται να ξεκινήσει και πάλι στα τέλη του Ιουνίου και ο τρόπος με τον οποίο θα συμβεί αυτό δεν θυμίζει σε τίποτα όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.
Οι τρεις σημαντικότερες αλλαγές με τις οποίες θα έρθουν αντιμέτωποι επιχειρηματίες και πελάτες είναι οι εξής:
Μειωμένος αριθμός θαμώνων
Τα μαγαζιά δεν θα είναι ξανά γεμάτα, στον βαθμό φυσικά που είχαμε συνηθίσει. Η απόσταση μεταξύ των τραπεζιών θα είναι 1,5 μέτρο και με αυτό τον τρόπο υπολογίζεται πως μόλις οι μισοί άνθρωποι από όσους συνήθιζαν, θα μπορούν να βρίσκονται εντός του χώρου.
Μάσκες και γάντια
Το προσωπικό θα εξυπηρετεί τους θαμώνες φορώντας τα είδη προστασίας που η πανδημία μας επέβαλλε, ενώ θα απολυμαίνουν και τα χέρια των πελατών λίγο πριν εισέλθουν στο χώρο. Οι εργαζόμενοι του μπαρ, οι σερβιτόροι και όσοι εργάζονται στη κουζίνα καθ’ όλη τη διάρκεια θα απαγορεύεται να αποχωριστούν τα γάντια και τις μάσκες του καθώς και οι απολυμάνσεις των τραπεζιών με αντισηπτικά θα γίνονται όποτε αποχωρεί μια παρέα και μέχρι να καθίσει η επόμενη.
Ποτήρι πλαστικό με καλαμάκι
Όσο κυριλέ και αν θεωρείται ένα μαγαζί, υποχρεούται να αντικαταστήσει τα γυάλινα ποτήρια με… πλαστικά. Καλά διαβάσατε.
Πλαστικά ποτήρια μια χρήσης με καλαμάκια θα κάνουν την εμφάνιση τους, ώστε να «μειωθεί» ο κίνδυνος διασποράς της νόσου από κοινόχρηστα αντικείμενα. Ίσως αυτό είναι που θα μας «ξενίσει» περισσότερο.
Όλα αλλάζουν λοιπόν. Παρόλα αυτά, η ανάγκη που έχουμε για διασκέδαση είναι τεράστια οπότε αργά ή γρήγορα θα συμβιβαστούμε με τα μέτρα.
Σχετικά

Spotify: Ετοιμάζεται για αύξηση τιμών συνδρομών το καλοκαίρι
Η Spotify προγραμματίζει αύξηση τιμών συνδρομών σε πολλές χώρες.

16 μουσικά ραντεβού με αγαπημένους καλλιτέχνες τον Μάιο σε όλη την Κύπρο
Μουσικές επιτυχίες από Έλληνες και Κύπριους καλλιτέχνες

Η Χορωδία Amalgamation παρουσιάζει την παράσταση CLAY – ΠΗΛΟΣ στη Λεμεσό
Μια μοναδική μουσική εμπειρία, που συνδυάζει την κυπριακή μουσική παράδοση με σύγχρονα στοιχεία, γιορτάζοντας την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού


Ελένη Τσαλιγοπούλου: Αρχίζει η προπώληση των εισιτηρίων για τη συναυλία της στην Κύπρο
"Το Ρεμπέτικο.... αλλιώς" με τον Κούλλη Θεοδώρου, τη Χορωδία Αδούλωτη Κερύνεια και τις παιδικές χορωδίες Ανθή Φιλίππου και Δήμου Λευκωσίας

Το Paradise Jazz Festival επιστρέφει και φέτος στο μαγευτικό Val’s Place στη Γιαλιά
Το δημοφιλές καλοκαιρινό φεστιβάλ, ανακοίνωσε ημερομηνίες

Eurovision 2025: Προβλήματα με συμμετοχή του Ισραήλ στον διαγωνισμό - Ποιες χώρες αντιδρούν
Η διευθύντρια της δημόσιας τηλεόρασης στη Σλοβενία, ζητά εξηγήσεις από την EBU για άνιση μεταχείριση στα κράτη-μέλη της, συγκρίνοντας τη διαγραφή της Ρωσίας με τη συνεχιζόμενη παρουσία του Ισραήλ στον διαγωνισμό

Ο Κέντρικ Λαμάρ ηγείται των υποψηφιοτήτων για τα Αμερικανικά Μουσικά Βραβεία
Ακολουθούν οι Post Malone, Μπίλι Άιλις, Chappell Roan και Shaboozey


Ανακοινώθηκε η πρώτη καλοκαιρινή συναυλία στο Θεατράκι Κοινοτικού Πάρκου Λυμπιών
Με ένα αγαπημένο δίδυμο

Συναυλία για την Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ με την MorFarm Big Band στην Πλατεία Ελευθερίας
Ελεύθερη είσοδος

Αφιέρωμα στην Άννα Βίσση: Ένα εκρηκτικό βράδυ με τα τραγούδια της απόλυτης σταρ
Με ζωντανή μουσική από εξαιρετικούς τραγουδιστές