Δημοσιεύτηκε στις 05 Μαΐου 2020
Πλέον, η εικόνα αλλάζει και οι δεξιώσεις γάμων θα είναι με την απαιτούμενη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών, τα αντισηπτικά στα τραπέζια ανάμεσα σε ποτά και φαγητά, την κυλιόμενη προσέλευση στην πίστα για χορό, τα γάντια, τα μαντήλια και την απαραίτητη απόσταση ασφαλείας.
Στα plus εντάσσεται και η υπηρεσία live streaming για τους μεγαλύτερους σε ηλικία και όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Αυτή θα είναι η εικόνα στα γαμήλια πάρτι στην εποχή του κορvνοϊού, όπως λένε διοργανωτές γάμων και ιδιοκτήτες χώρων δεξιώσεων, οι οποίοι ετοιμάζονται και αυτοί για την επιστροφή σε δράση.
«Οι αλλαγές είναι πολλές και τόσο τα ζευγάρια όσο και οι άνθρωποι που ασχολούνται με τους γάμους αναζητούν τρόπους ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια όλων και ταυτόχρονα να το γλεντήσουν», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διοργανώτρια γάμων Φαίδρα Λιάκου.
«Η χοροθέτηση είναι το μεγαλύτερο θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Οι δεξιώσεις γίνονται μικρότερες, τα ζευγάρια κάνουν εκ νέου επιλογή καλεσμένων και σβήνουν από τις λίστες τους αρκετούς από αυτούς, προστατεύοντας τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας», λέει η κ. Λιάκου.
Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια, αρκετοί είναι αυτοί που έχουν «κλείσει» και την υπηρεσία live streaming ώστε να βοηθήσουν γιαγιάδες και παππούδες να μείνουν στο σπίτι αλλά να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη δεξίωση των αγαπημένων τους προσώπων από την οθόνη τους.
Αλλαγές και στο φαγητό
Το τοπίο όμως, αλλάζει και στο φαγητό, αφού σύμφωνα με τη διοργανώτρια γάμων, στόχος είναι η αποφυγή της επιλογής του μπουφέ.
«Προσπαθούμε να είναι το κάθε τραπέζι σε οικογενειακή δομή και όχι να το μοιράζονται άγνωστοι μεταξύ τους, ενώ το ανώτατο όριο είναι τέσσερα άτομα ανά τραπέζι, τηρώντας φυσικά τις απαραίτητες αποστάσεις του ενός τραπεζιού από το άλλο», αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Λιάκου.
Προετοιμασία για τα νέα δεδομένα έχουν ήδη ξεκινήσει οι ιδιοκτήτες αιθουσών δεξιώσεων. Η Χρύσα Γεωργιάδου- Γρανούζη, που διαθέτει υπαίθριο χώρο εκδηλώσεων, επισημαίνει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως ήδη έχουν σχεδιάσει τις δεξιώσεις στη βάση των νέων συνθηκών που επιβάλλει ο κορωνοϊός, «παντρεύοντας» το γλέντι με την ασφάλεια. «Στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, όπου βρίσκεται το κτήμα μας, υπήρχαν έτσι κι αλλιώς κάμερες και δίδονταν η δυνατότητα σε κάποιον να παρακολουθεί το μυστήριο από οθόνες και εκτός του ναού. Αυτήν την περίοδο ωστόσο, θα γίνει πιο εκτεταμένη χρήση της τεχνολογίας με δεδομένο ότι πρέπει να αποφύγουμε τον συγχρωτισμό», δηλώνει η κ. Γεωργιάδου.
Αναφέρει ακόμη ότι από τους επαγγελματίες του είδους δίνεται ένας αγώνας, ώστε να μείνουν ικανοποιημένοι τόσο το ζευγάρι όσο και οι καλεσμένοι, ενώ η απώλεια εσόδων της επιχείρησης έρχεται σε ...δεύτερη μοίρα, όπως τονίζει, με την ασφάλεια να είναι σε πρώτο πλάνο. «Επειδή οι εγκαταστάσεις μας το επιτρέπουν, θα θέσουμε σε λειτουργία τρεις πίστες αντί για μία, δώδεκα τουαλέτες αντί για πέντε και θα εργάζεται επιπλέον προσωπικό για να συστήνει στον κόσμο να τηρεί τα μέτρα», εξηγεί.
Προσθέτει δε, πως«Όσο για το χορό, έχουμε ως σχεδιασμό να χορεύουν με γάντια, σε ξεχωριστές πίστες το σόι της νύφης και του γαμπρού, ενώ στους συρτούς χορούς θα χρησιμοποιούνται μαντήλια, ώστε να αποφεύγεται η επαφή με τα χέρια και να υπάρχει απόσταση.
Για μια πρωτόγνωρη κατάσταση κάνει λόγο, από την πλευρά του, ο Σωτήρης Καραμπέρης, που από το 1973 έχει διοργανώσει περισσότερες από 1.500 δεξιώσεις. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τονίζει ότι τα ζευγάρια έχουν, σήμερα, περισσότερες απορίες από κάθε άλλη φορά.
«Ευνοούνται τα μεγάλα μαγαζιά, οι μεγάλοι χώροι και οι υπαίθριοι γάμοι. Σε όλα τα τραπέζια πλέον θα υπάρχουν απολυμαντικά. Οι σερβιτόροι θα φορούν μάσκες, με ... χαριτωμένο τρόπο -διότι δεν ξεχνάμε πως μιλάμε για ένα ευχάριστο γεγονός- και θα κάνουν συστάσεις στους "παραβάτες" που θα παρασυρθούν σε αγκαλιές και φιλιά!», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Καραμπέρης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο χορός, που μάλλον θα πρωταγωνιστήσει θα είναι το μοναχικό ζεϊμπέκικο, ενώ η γαμήλια τούρτα, θα είναι ίσως το μόνο που δεν θα αλλάξει, αφού οι νεόνυμφοι, με δεδομένο ότι θα μοιραστούν μία ολόκληρη ζωή, μπορούν να μοιραστούν και το ίδιο κουταλάκι. Πηγή: www.lifo.gr
Σχετικά
Το ήσυχο ελληνικό νησί που αναμένεται να γίνει top τουριστικός προορισμός το 2027
Διεθνή μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν, ότι μετά την κινηματογραφική επιτυχία της «Οδύσσειας» του Κρίστοφερ Νόλαν, η Ιθάκη θα είναι από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς το 2027
The Deck: Εκεί όπου οι ξεχωριστές βραδιές αποκτούν νόημα
Το ιδανικό περιβάλλον για να απολαύσεις κάθε στιγμή
Η Cyprus Airways βάζει τον κόσμο σε mood ταξιδιού με εισιτήρια από €80 (μετ' επιστροφής)
Ετοιμάσου να ταξιδέψεις σε Ρώμη, Παρίσι, Μόναχο, Ηράκλειο κ.ά. με μόνο €80
5 λόγοι για να κάνεις διακοπές τον Σεπτέμβριο στο AYA Resort
Από το day pass μέχρι μια ονειρεμένη διαμονή
Προσφορές σε 6 υπέροχα ξενοδοχεία του νησιού, ιδανικά για Weekend Escapes
Weekend Escapes στα ξενοδοχεία της Louis Hotels σε Λεμεσό, Πρωταρά και Πάφο
Το BoC Fintech Hackathon 7.0 είναι γεγονός! | Build The Future!
27-29 Νοεμβρίου 2026 στο IDEA Innovation Center, στη Λευκωσία
Αίθριο το σκηνικό με αυξημένες νεφώσεις - Στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Το Enavsma Foundation επενδύει ξανά στα όνειρα και το μέλλον των νέων
Απονομή υποτροφιών για την ακαδημαϊκή περίοδο 2026-2027
Αίθριος καιρός με βροχές στα ορεινά - Το σκηνικό μέχρι και την Κυριακή
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Αυτοί είναι οι πιο φθηνοί προορισμοί για ένα city break στην Ευρώπη
Πόσο κοστίζει ένα Σαββατοκύριακο στις πιο οικονομικές πόλεις της Ευρώπης - Το εντυπωσιακό εύρημα της μελέτης
Η Ryanair ανακοίνωσε προσφορές για 9 προορισμούς, με τις τιμές να ξεκινούν από μόλις €14.99
Για τρεις μόνο μέρες