Bars & Clubs , News & Events

4+1 απολαυστικά ποτά με λίγες θερμίδες

Για να τα πιείτε χωρίς καθόλου ενοχές

Δημοσιεύτηκε στις 05 Μαΐου 2020

 Οι περισσότεροι από εμάς ανυπομονούμε να απολαύσουμε εκείνο το πρώτο ποτό του καλοκαιριού, είτε στον καναπέ μας είτε ακόμη και σε κάποια ιδιαίτερη «γωνιά» της πόλης, υπό το φως του σεληνόφωτος. Ακόμη και στο μπαλκόνι, παρέα με μια αγαπημένη playlist, οι αιθέριες βραδιές της άνοιξης και μετέπειτα των υπόλοιπων καλοκαιρινών μηνών συνοδεύονται πάντα με τις γεύσεις μοναδικών κοκτέιλς και αρωματικών επιλογών σε κλασικά -και μη- ποτά. 

Ωραία όλα τα παραπάνω, τι γίνεται όμως όταν ιδιαίτερα με την καλοκαιρινή περίοδο να βρίσκεται μια «ανάσα» μακριά μας, εμείς προσπαθούμε να μείνουμε fit, ωστόσο όχι μακριά από λατρεμένες μας γεύσεις και συνήθειες; Γι αυτό και συγκεντρώσαμε όλα εκείνα τα ποτά που μπορείτε να επιλέγετε άφοβα -είτε να φτιάχνετε μόνοι σας- χωρίς να παίρνετε ούτε ένα γραμμάριο...

Vodka & Soda
Το δημοφιλές κλασικό ποτό είναι σχεδόν carb-free, δεδομένου ότι περιέχει αποκλειστικά βότκα, η οποία αποτελεί ένα από τα πιο χαμηλά σε θερμίδες αλκοολούχα ποτά κι έχει μηδενικούς υδατάνθρακες. Μην επιλέξετε να τη συνοδεύσετε με χυμό και προσθέστε μονάχα σόδα, με σκοπό να μειώσετε την πρόσληψη υδατανθράκων και extra θερμίδων. Τα «καθαρά» ή και σκέτα ποτά περιέχουν συνήθως πολύ χαμηλότερη ζάχαρη, άρα και θερμίδες.

Mimosa
Το συγκεκριμένο ποτό αποτελείται από σαμπάνια και χυμό πορτοκαλιού. Η σαμπάνια ως αφρώδης λευκός οίνος διαθέτει στοιχεία αντιοξειδωτικής δράσης και η θερμιδική της πυκνότητα δε μπορεί να αγνοηθεί. Ο χυμός πορτοκαλιού περιέχει, μεταξύ άλλων, βιταμίνες C και B6, κάλιο και ασβέστιο. Εάν έχετε τη διάθεση να πιείτε ένα κοκτέιλ, αλλά να μην καταναλώσετε πάρα πολλές θερμίδες, αυτό το δυναμωτικό κι εύγευστο κοκτέιλ σαμπάνιας είναι η τέλεια επιλογή.

Vodka Martini & Dry Martini
Το βότκα μαρτίνι αποτελεί ένα άοσμο, άχρωμο ποτό που εάν είναι dry μπορεί να γίνει μέρος οποιασδήποτε απαιτητικής δίαιτας, αφού είναι χαμηλό σε περιεκτικότητα υδατανθράκων. Επίσης, το γνωστό σε όλους dry martini περιλαμβάνει τζιν, το οποίο περιέχει μηδενικούς υδατάνθρακες, βερμούτ και μια προσθήκη ελιάς ή μια φέτα λεμονιού. Η έλλειψη οποιουδήποτε αναψυκτικού κάνει τη συγκεκριμένη επιλογή χαμηλή σε θερμίδες, αφού ο συνδυασμός τους με το αλκοόλ είναι που ουσιαστικά μετατρέπει τα ποτά υψηλά σε υδατάνθρακες, συνεπώς και σε extra θερμίδες.

Rum & Diet Cola
Η cola δίαιτας μπορεί να μειώσει τους υδατάνθρακες οποιουδήποτε «σκληρού» ποτού. Η ανάμειξη του αγαπημένου σας αρωματισμένου ρούμι με μία κόλα διαίτης σας γλυτώνει 100 θερμίδες. Αυτή η επιλογή είναι η εξαίρεση στον κανόνα ότι τα σκουρόχρωμα ποτά έχουν αυξημένες θερμίδες.

Sangria
Η σανγκρία είναι μία από τις πιο διαδεδομένες επιλογές ποτού όλο τον χρόνο, αλλά περιέχει αρκετές θερμίδες και ζάχαρη. Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να απολαύσετε μια πιο υγιεινή εκδοχή του αγαπημένου σας ποτού, χωρίς κρασί. Ο λόγος για τη virgin sangria, η οποία έχει ως βάση της το τσάι, ενώ η περιεκτικότητα σε αλκοόλ είναι μηδαμινή.

Για να τη φτιάξετε, θα χρειαστείτε:
1 φλυτζάνι τσάι (μπορείτε να επιλέξετε το χαμομήλι)
½ φλυτζάνι χυμός πορτοκαλιού
1 ξυλάκι κανέλας
φέτες λεμονιού και πορτοκαλιού
κυβάκια μήλου

Eκτέλεση: 
Μόλις ετοιμάσετε το τσάι, τοποθετήστε το σε μία γυάλινη κανάτα και βάλτε την στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει αρκετά. Μόλις φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία, ρίξτε τα υπόλοιπα υλικά –εκτός από τα κυβάκια μήλου- μέσα στο τσάι, ανακατέψτε προσεκτικά και διατηρήστε το μείγμα στο ψυγείο. Τα κυβάκια μήλου μπορείτε να τα προσθέσετε στο ποτό σας λίγο πριν το σερβίρετε, ενώ προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και άλλα φρούτα, όπως raspberries και φράουλες.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close