Δημοσιεύτηκε στις 30 Απριλίου 2020
Σε συνέχεια της ανακοίνωσης ημερομηνίας 6 Απριλίου 2020 και με βάση τα νέα δεδομένα όπως διαμορφώνονται και έχοντας υπόψη τις μέχρι τώρα ισχύουσες επί του θέματος αποφάσεις της Κυβέρνησης, τις οποίες και οι Δήμοι έχουν υποχρέωση να υιοθετούν, εφιστάται η προσοχή των Δήμων και δημοτών, για εφαρμογή των πιο κάτω μέτρων ρυθμίσεων, από τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020.
1. Επιτρέπονται οι εξωτερικές επισκέψεις στα Δημαρχεία, με πιστή εφαρμογή των οδηγιών που αφορούν την είσοδο σε κλειστούς χώρους (χρήση μάσκας από επισκέπτες, θερμικός έλεγχος πριν την είσοδο εντός των κτιρίων των Δήμων, χρήση απολυμαντικού χεριών). Δεν μπορούν να εισέρχονται ταυτόχρονα στα Δημαρχεία πέραν των τριών ατόμων. Προτρέπεται το κοινό να επισκέπτεται τα Δημαρχεία για τα επείγοντα θέματα. Για μη επείγοντα, καλείται το κοινό να επικοινωνεί τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά.
2. Τα ταμεία των Δήμων ανοίγουν, με πιστή εφαρμογή των οδηγιών για τήρηση απόστασης δύο μέτρων. Συστήνεται η χρήση του διαδικτύου για πληρωμές.
3. Δεν γίνονται πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις με συμμετοχή του κοινού.
4. Δημοτικές Βιβλιοθήκες, Δημοτικά Θέατρα, Δημοτικά Αθλητικά Κέντρα και Κολυμβητήρια, Δημοτικά Πάρκα, Παιχνιδότοποι, άλλοι ανοικτοί χώροι, Πολυδύναμα Δημοτικά Κέντρα (Κέντρα Ενηλίκων, Παιδικές Λέσχες), Ανοικτά Σχολεία παραμένουν κλειστά.
5. Δεν τελούνται πολιτικοί γάμοι.
6. Επιτρέπεται η χρήση γραμμικών πάρκων για περπάτημα, πεζόδρομων, ποδηλατόδρομων με τους όρους χρήσης που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση.
7. Δημοτικές λαϊκές αγορές λειτουργούν, με τους όρους που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση.
8. Οι Δήμοι για στήριξη των δημοτών τους και ιδιαίτερα των ευπαθών/ευάλωτων ομάδων συνεχίζουν να λειτουργούν Κέντρα Στήριξης και Αλληλεγγύης Δημοτών.
Τονίζεται με έμφαση ότι στις υπηρεσίες των Δήμων εφαρμόζονται όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, με επιστροφή του προσωπικού στην εργασία. Να προσεχθούν και εφαρμοστούν οι προϋποθέσεις που αφορούν στις ευπαθείς ομάδες.
Το Κλιμάκιο Δημάρχων Λευκωσίας καλεί τους δημότες να συνεχίσουν να επιδεικνύουν το ίδιο πνεύμα συνεργασίας και να εφαρμόζουν πιστά τις οδηγίες και αποφάσεις του Κράτους, ώστε με υπομονή και ψυχραιμία να ξεπεράσουμε όσο το δυνατό πιο σύντομα τη δοκιμασία αυτή.
Σχετικά
Επαναπιστοποίηση ISO 50001 για το σύνολο των εγκαταστάσεων της Lidl Κύπρου
Η εταιρεία ενδυναμώνει σταθερά το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα με στόχο τη μέγιστη ενεργειακή απόδοση
TUS Airways: Οι νέοι, υπέροχοι προορισμοί που θα μας ταξιδέψει
Η TUS Airways ανακοίνωσε την περαιτέρω ενίσχυση του στόλου της με την προσθήκη ακόμη ενός αεροσκάφους Airbus A320, το οποίο αφίχθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας
Αυτό είναι το νέο ξενοδοχείο-κόσμημα της Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean
Η Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean εδραιώνει την παρουσία της στη Βόρεια Ελλάδα με το MERAVIA – Leonardo Limited Edition
Η ευρωπαϊκή πόλη που ανακηρύχθηκε ως η πιο πολύχρωμη στον κόσμο -Ποιες άλλες είναι στη 10άδα
Σε μια εποχή όπου η ταξιδιωτική εμπειρία συνδέεται με την εικόνα μια νέα μελέτη από την JustCover επιχειρεί να αναδείξει τις πιο πολύχρωμες πόλεις του κόσμου
5* Premium All-Inclusive Imperial Island Resort: Μία όαση οικογενειακών αναμνήσεων άνοιξε στην Πάφο
Οι φετινές διακοπές στο 5* Imperial Island Resort ξεκινούν με 35% έκπτωση και δωρεάν διανυκτερεύσεις.
Harry Potter: Το HBO ανανέωσε από τώρα τη δεύτερη σεζόν - Πότε ξεκινούν τα γυρίσματα
Η πρώτη σεζόν της σειράς αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τα Χριστούγεννα του 2026
Καιρός: Έρχεται μίνι καλοκαίρι
Ανεβαίνει αισθητά από σήμερα η θερμοκρασία–Περαιτέρω άνοδος τις επόμενες μέρες
Άνοιξαν οι οι αιτήσεις για τα Χριστουγεννιάτικα Χωριά 2026
Τα χωριά της Κύπρου θα μετατραπούν και φέτος σε ζωντανούς γιορτινούς προορισμούς
Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ για την Κάιλι Μινόγκ στο Netflix
Το Netflix κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ του KYLIE, της νέας σειράς ντοκιμαντέρ για την Κάιλι Μινόγκ, που έρχεται στις 20 Μαΐου με σπάνιο αρχειακό υλικό
24ώρη ανάσα πολυτέλειας στο ανανεωμένο Anassa Hotel
Aνανεωμένο εκπληκτικά, το Anassa προσφέρει κάτι παραπάνω από μια μοναδική εμπειρία διαμονής. Βρίσκεται, εξάλλου, στο πιο ήρεμο σημείο της Κύπρου