Δημοσιεύτηκε στις 07 Απριλίου 2020
Μετά τη θερμή υποδοχή των δύο πρώτων δωρεάν προβολών των παραστάσεων του ΘΟΚ που απευθύνονταν σε όλη την οικογένεια (σχεδόν 9.000 επισκέψεις για το «Κορίτσι που επιμένει» και το «Κάλι-Καντζάρ & ΣΙΑ!…»), η διαδικτυακή δράση του Οργανισμού συνεχίζεται με μια παράσταση που απευθύνεται στο ενήλικο κοινό: «Ριχάρδος Γ΄» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Πάρι Ερωτοκρίτου, με τον Προκόπη Αγαθοκλέους στον ομώνυμο ρόλο (ερμηνεία που του χάρισε το Βραβείο Θεάτρου ΘΟΚ 2019 για Νέους Δημιουργούς).
Μια σύγχρονη και ιδιαίτερα τολμηρή ανάγνωση του κλασικού αριστουργήματος του Σαίξπηρ, με ένα σύνολο εξαιρετικών ηθοποιών, που προκάλεσε ενθουσιώδεις αντιδράσεις και γόνιμους προβληματισμούς σχετικά με τη διαχρονικότητα των ερωτημάτων και τη δύναμη της θεατρικής γλώσσας του μεγάλου ελισαβετιανού συγγραφέα.
Μη χάσετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τον γοητευτικότερο «κακό» του παγκόσμιου θεάτρου, από την Παρασκευή 10 έως την Κυριακή 12 Απριλίου. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΘΟΚ για να βρείτε τους σχετικούς σύνδεσμους (www.thoc.org.cy) ή μπείτε στο κανάλι youtube του Οργανισμού (THOC Cyprus).
Ο ΘΟΚ επιθυμεί να ευχαριστήσει εκ νέου όλους τους συντελεστές και τους ηθοποιούς της παράστασης, που συναίνεσαν στη δωρεάν προβολή και στην προσφορά της στο θεατρόφιλο κοινό. Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι θα συνεχίσει την παρουσίαση παλαιότερων παραστάσεών του καθ’ όλη τη διάρκεια της δύσκολης περιόδου που διανύει η χώρα αλλά και όλη η ανθρωπότητα, ελπίζοντας ότι πολύ σύντομα θα υποδεχθεί το κοινό στον φυσικό του χώρο, εκεί όπου το θέατρο ζει και αναπνέει: στις σκηνές του.
Σχετικά
H πρωτότυπη παράσταση «Προσπαθούμε» επιστρέφει για δεύτερη χρόνια
Μια σύγχρονη κωμωδία που επιθυμεί να ρίξει φως σε ένα θέμα τόσο καθημερινό και συνάμα τόσο μυστικό
«Η Δημοπρασία» του Σταύρου Τσιώλη ανεβαίνει στην Αξιοθέα
Ο Αργύρης Μπακιρτζής πρωταγωνιστεί στο συγκινητικό μονόπρακτο, αποτίοντας φόρο τιμής στον σπουδαίο σκηνοθέτη και στην πολύχρονη φιλία τους
«Το Χρονικό της Κύπρου» επιστρέφει σε μία παράσταση αφιερωμένη στον Μιχάλη Πιερή
Η ιστορική και πολυβραβευμένη παραγωγή του Θεατρικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημίου Κύπρου παρουσιάζεται ξανά, πέντε χρόνια μετά τον θάνατο του ιδρυτή και σκηνοθέτη του Θ.Ε.ΠΑ.Κ.
Γρηγόρης Μπιθικώτσης: Η ζωή του γίνεται παράσταση στην Αθήνα
Ποιοι γνωστοί τραγουδιστές και ηθοποιοί θα συμμετάσχουν
Η «Πριγκίπισσα των Αγίων Σαράντα» επιστρέφει στην Κύπρο για δέκα παραστάσεις
Ο Χάρης Ρώμας φέρνει ξανά στο νησί την ξεκαρδιστική και συγκινητική κωμωδία του, με ένα εκλεκτό καστ ηθοποιών και παραστάσεις σε πέντε πόλεις.
8 ελληνικές παραστάσεις ταξιδεύουν το φθινόπωρο στην Κύπρο
Αγαπημένοι πρωταγωνιστές, μεγάλες επιτυχίες, κωμωδίες και έργα που συγκινούν έρχονται σε θέατρα σε όλο το νησί.
Οι «Επτά επί Θήβας» ανεβαίνουν στο Αρχοντικό Αξιοθέας
Η πολυγλωσσική σκηνική πρόταση της Λέας Μαλένη φέρνει την τραγωδία του Αισχύλου στο σήμερα, μιλώντας για τον πόλεμο, τον ξεριζωμό και τον φαύλο κύκλο της βίας.
Φαίδων ή ο ίλιγγος: Η ποίηση της Μαργκερίτ Γιουρσενάρ σε τρεις ξεχωριστούς χώρους στην Κύπρο
Η σύνθεση της νομπελίστριας Μαργκερίτ Γιουρσενάρ παρουσιάζεται ως θεατρικό ντουέτο σε «ποιητικούς» χώρους της Κύπρου
Το ΚΤΗΡΙΟΝ 53 παρουσιάζει σε Παγκύπρια πρώτη το έργο του Βρετανού συγγραφέα Άλιστερ ΜακΝτάουαλ «All of It».
Πρόκειται για έναν μονόλογο τύπου stream of consciousness – έναν κατακλυσμό σκέψεων και εικόνων που αναδύονται από το μυαλό της αφηγήτριας σε μια αδιάκοπη ροή
«Το Μεγάλο Βιβλίο Των Μικρών Πλασμάτων», ένα μιούζικαλ για μικρούς και μεγάλους εξερευνητές
Το Θέατρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» και η Urban Productions παρουσιάζουν τη νέα παιδική παράσταση
18 θεατρικές παραστάσεις που θα δούμε τον Σεπτέμβριο στην Κύπρο
Από αρχαίο δράμα και βραβευμένες διεθνείς παραγωγές μέχρι σύγχρονα κυπριακά έργα, δυνατούς μονολόγους και απολαυστικές κωμωδίες
Πάφος: Προετοιμασίες για «Το Ελιξίριο του Έρωτα» στο Μεσαιωνικό Κάστρο
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη μεγάλη φετινή διοργάνωση του Pafos Aphrodite Festival