Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Τα 13 καλύτερα πράγματα για να κάνεις το weekend

Άλλο ένα weekend είναι εδώ κι εμείς αποφασίσαμε να το περάσουμε εκτός!

Δημοσιεύτηκε στις 01 Νοεμβρίου 2019

Αυτό το σαββατοκύριακο, το πρώτο του Νοεμβρίου, αποφασίσαμε να το περάσουμε σε συναυλίες, θέατρα, φεστιβάλ, ταβερνάκια, εστιατόρια, ξενοδοχεία και όχι μόνο.

Στο κείμενο που ακολουθεί, επιλέξαμε όπως πάντα, πολλά ενδιαφέροντα events που θα λάβουν χώρα αυτό το σαββατοκύριακο και σου τα προτείνουμε μιας και αξίζει να τα παρακολουθήσεις!

Πλατφόρμα Χορογραφίας Κύπρου 
Δεκατρείς χορογράφοι παρουσιάζουν καινούριες δουλειές τους στην ανανεωμένη 19η Πλατφόρμα, με επίκεντρο τη σύγχρονη χορογραφία και τη στήριξη νέων χορογράφων. 
Παρουσιάζονται έργα των χορογράφων: Σουζάνα Φιαλά, Μαρία Κασάπη, Annesha Michael, Χάρης Κούσιος, Χλόη Μελίδου, Νάταλυ Τσίγκη, Ανδρομάχη Δ. Lindahl, Πάνος Μαλακτός, Έλενα Χριστοδουλίδου, Παναγιώτης Ττοφή, Μελίνα Σοφοκλέους, Κωνσταντίνα Σκαλιώντα και Λία Χαράκη. 
Διοργάνωση: Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και Θέατρο Ριάλτο. Με τη συνεργασία της Στέγης Χορού & του Δήμου Λεμεσού. 
>> Μέχρι Κυριακή 3 Νοεμβρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30. Εισιτήρια: €8 (€15 για όλες τις παραστάσεις). 

Τρέχω, Περπατώ, Ποδηλατώ, Θυμάμαι
Η Κίνηση Πρωτοβουλίας και Αλληλεγγύης Λαζανιά, διοργανώνει για 8η συνεχή χρονιά το συμβολικό αγώνα δρόμου «Τρέχω, Περπατώ, Ποδηλατώ, Θυμάμαι» σε συνεργασία με το Σωματείο Δρομέων Κύπρου "ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ". Το πρωινό του Σαββάτου 2 Νοεμβρίου, βάλε τα αθλητικά σου παπούτσια και έλα: να περπατήσεις την απόσταση Μαχαιρά-Λαζανιά ή να τρέξεις ή να ποδηλατήσεις την απόσταση Λαζανιά-Εκδρομικός Χώρος Κιονιών-Λαζανιά. Η κάθε απόσταση δεν είναι υποχρεωτική και είναι ανάλογα με την αντοχή του κάθε ατόμου. Συγκέντρωση και εγγραφές: 09:00πμ (Είσοδος Εστιατορίου "Μαγεία Λαζανιά"). Εκκίνηση: 09:30πμ. Ο φετινός συμβολικός αγώνας δρόμου είναι αφιερωμένος στη μνήμη της Λένιας Καττάμη και τελεί υπό την αιγίδα της Πρώτης Κυρίας, Άντρης Αναστασιάδη.
>> Σάββατο 2 Νοεμβρίου, Λαζανιάς, επ. Λευκωσίας. Σημεία Εκκίνησης: Πεζοπόροι: Ιερά Μονή Μαχαιρά & Δρομείς και Ποδηλάτες: Λαζανιά. Συμμετοχή ελεύθερη. Πληρ. 99411411.

Παζαράκι μεταχειρισμένων
Ο Κυπρο-Γερμανικός Πολιτιστικός Σύνδεσμος διοργανώνει για πρώτη φορά παζαράκι με στόχο την φτηνή πρόσβαση σε καλής ποιότητας μεταχειρισμένα προϊόντα. Τέτοια παζαράκια είναι πολύ διαδεδομένα στο εξωτερικό, και ιδιαίτερα στη Γερμανία, εδώ και χρόνια. Εκεί μπορείτε να βρείτε βιβλία, δίσκους, κοσμήματα, ρούχα, μεταχειρισμένες ηλεκτρικές συσκευές και άλλα είδη σε πολύ καλή κατάσταση και σε χαμηλές τιμές. Αν λοιπόν θέλετε να ξεφορτωθείτε τα βιβλία που έχετε ήδη διαβάσει και τα ρούχα που έχετε βαρεθεί ή να αποκτήσετε vintage κομμάτια και χρήσιμες συσκευές σε τιμή ευκαιρίας, ελάτε στο Flohmartk, στο Σπίτι της Συνεργασίας (Home for Cooperation), το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 από τις 10:00 μέχρι τις 14:00. Το παζαράκι θα συνοδεύεται από ζωντανή μουσική, ενώ εκεί θα μπορείτε ακόμα να απολαύσετε brunch και γερμανικές μπύρες! Η εκδήλωση είναι μέρος του προγράμματος των Εβδομάδων Γερμανικής Γλώσσας, που οργανώνονται από τις γερμανόφωνες πρεσβείες και το Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου.
>> Σάββατο 2 Νοεμβρίου, Home for Cooperation, Λευκωσία, 10.00. Πληρ.: info@kyprogermanikos.eu

Places - αφήγηση ιστοριών & stop motion animation
Η σχολή ξένων γλωσσών C-Quals και το Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας διοργανώνουν ένα δικοινοτικό εργαστήρι το οποίο θα συνδυάζει την αφήγηση ιστοριών με τη την τεχνική δημιουργίας ‘stop motion animation’. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα ξεναγηθούν στο μουσείο και θα γνωρίσουν πτυχές της καθημερινής ζωής στην Κύπρο κατά τη διάρκεια της Αγγλοκρατίας. Έπειτα, θα κάνουν κάποιες δραστηριότητες που θα αφορούν την αφήγηση σύντομων ιστοριών, τις οποίες θα χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν το σκηνικό για το stop-motion animation, ενός φανταστικού κόσμου που συνδυάζει το παρελθόν με τον παρόν. Σκοπός του εργαστηρίου είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες να έρθουν σε επαφή με την ιστορία με έναν παιγνιώδη τρόπο και να δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες. Ηλικία: 12-15. Εμψυχώτριες: Tanya Guryel και Νατάσα Χαραλάμπους. *Το εργαστήριο θα διεξαχθεί στα Αγγλικά. *Περιορισμένος αριθμός θέσεων/απαραίτητη η προκράτηση.
>> Σάββατο 2 Νοεμβρίου, Κέντρο Εικαστικών Τεχνών & Έρευνας (CVAR), Λευκωσία, 10.30. 

15η Έκθεση Βιβλίου Moufflon
Σας προσκαλούμε στην 15η Έκθεση Βιβλίου του Moufflon Bookshop όπου θα βρείτε τεράστια ποικιλία βιβλίων από 1 Ευρώ: Εξαντλημένα και σπάνια βιβλία, μεταχειρισμένα, πρώτες εκδόσεις και υπογεγραμμένα βιβλία, περιοδικά, ημερολόγια και όχι μόνο. Θέματα: Αναψυχή, Αρχαιολογία, Αρχιτεκτονική, Για μικρούς αναγνώστες, Ιατρική, Γλώσσα Γραμματόσημα, Εθνογραφία, Θέατρο, Θρησκεία, Ιστορία, Κλασικά, Κοινωνιολογία, Λογοτεχνία, Μουσική-Όπερα, Νέα Εποχή, Νομικά, Νομίσματα, Σχεδιασμός, Ταξιδιωτικοί Οδηγοί, Τέχνη, Φαγητό-Ποτό, Φιλοσοφία, Φυσική Ιστορία, Χάρτες, Χειροτεχνία, Χιούμορ, Χρηματοοικονομικά-Επιχειρηματικά.
>> Σάββατο 2 Νοεμβρίου, Μιχάλη Παρίδη 2, Λευκωσία, 10.00-20.00.

Άνθρωποι και Ποντίκια
Μια παράσταση από το Σατιρικό Θέατρο. Το εμβληματικό έργο του βραβευμένου με βραβείο Πούλιτζερ και Νόμπελ λογοτεχνίας Τζον Στάινμπεκ, έχει παρουσιαστεί στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση και θεωρείται από τα αναμφισβήτητα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας του 20ου αιώνα. Στην Αμερική του μεσοπολέμου, του μεγάλου κραχ, ο οξύνους Τζωρτζ και ο μεγαλόσωμος αγαθός Λένι, γυρνούν από τόπο σε τόπο, αναζητώντας δουλειά. Όνειρό τους να μπορέσουν κάποτε να αποκτήσουν τον δικό τους παράδεισο, μια μικρή έκταση γης, και να ζήσουν πια ελεύθεροι. Μετάφραση/Σκηνοθεσία: Στέλιος Καυκαρίδης, Σκηνικά/Κοστούμια: Άντης Παρτζίλης. Ηθοποιοί: Βασίλης Μιχαήλ, Αλέξανδρος Μαρτίδης, Νεόφυτος Νεοφύτου, Πέτρος Γιωρκάτζης, Σπύρος Γεωργίου, Μαρία Φιακά, Ανδρέας Ρόζου, Μάριος Στυλιανού, Μιχάλης Καζάκας, Πόλυς Χατζηκώστα.
>> Σάββατο 2 Νοεμβρίου, Σατιρικό Θέατρο, Λευκωσία, 20.30 & Κυριακή στις 18.30.

Ελένη Βιτάλη
Η παρέα της βεγγέρας της Ελένης, μετά από τις sold out παραστάσεις του περσινού χειμώνα, πλέον στην δεύτερη σεζόν της, ωριμάζει και έρχεται στην Κύπρο, με καλεσμένο τον τραγουδιστή, τραγουδοποιό και ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος «Άγαμοι Θύται», Στάθη Παχίδη. Ο Στάθης Παχίδης μετράει πάνω από 1.200 παραστάσεις τους στο κοντέρ αλλά και συνεργασίες με Χρήστο Νικολόπουλο, Αρλέτα, Αγάθωνα Ιακωβίδη, Μελίνα Κανά, Γ. Ανδρέου και Β. Κοντόπουλο (αλεΡΕτούρ), ΚΟΖΑ ΜΟΣΤΡΑ κ.ά. Μια παράσταση, φτιαγμένη με μεράκι και ταλέντο, γεμάτη τραγούδια και κέφι. Πρωταγωνίστρια και οικοδεσπότης, η Ελένη Βιτάλη, λίγο πριν την έκδοση του νέου της δίσκου, τραγουδάει τις μεγάλες δισκογραφικές της επιτυχίες αλλά και πολλά εξαιρετικά τραγούδια αγαπημένων της καλλιτεχνών και δημιουργών (Τόκας, Μητροπάνος, Μάλαμας, Περίδης, Παπάζογλου, Ρασούλης, Σούκας, Καζαντζίδης, Παπαιωάνου κλπ), επιμελημένα με την αισιόδοξη, εφηβική και ανοιχτόκαρδη ματιά της Ελένης Βιτάλη και του Νίκου Ξύδη. Οι ερμηνείες της Ελένης, με τα πολλά πρόσωπα και τις διαφορετικές φόρμες, οι πρωτότυπες ενορχηστρώσεις του Νίκου Ξύδη και των Τζουμ που ενθουσίαζουν, και πληθωρική παρουσία του Στάθη Παχίδη, υπόσχονται μια αξέχαστη ‘’βεγγέρα της Ελένης’’, που δικαίως θεωρείται μια από τις καλύτερες παραστάσεις των τελευταίων ετών. Την εικόνα συμπληρώνει ο απολαυστικός στο κλαρίνο, μεγάλος μας σολίστας, Μάνος Αχαλινωτόπουλος.
Οι ΤΖΟΥΜ είναι: Ρήγας Βοργιάς: ηλεκτρικό μπάσο, τρομπέτα Νίκος Ξύδης: ηλεκτρική/ακουστική κιθάρα, λαούτο Νίκος Σαμαράς: μπουζούκι, σάζι, τζουράς, τρομπέτα Δημήτρης Σίντος: πιάνο, λαούτο Θάνος Τσελεμπής: τύμπανα, σαντούρι Και… ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος: κλαρίνο, νέι, καβάλ, φλογέρα. Τους ΤΖΟΥΜ έστησε και συντονίζει, ο Νίκος Ξύδης.
>> Σάββατο 2 Νοεμβρίου, «Διαχρονική Μουσική Σκηνή», Λευκωσία, 22.30.

6ο Φεστιβάλ Παραμυθιού "Με χίλιους τρόπους θα το πω"
Το Κέντρο Λόγου και Τεχνών Τεχνοδρόμιο και η ομάδα Παραμυθοδρόμιο διοργανώνουν φέτος το 6ο στη σειρά Φεστιβάλ Παραμυθιού Κύπρου με τίτλο «Με χίλιους τρόπους θα το πω», αφιερωμένο στην σχέση της τέχνης της αφήγησης και του παραμυθιού με τις άλλες τέχνες. Πώς συνδυάζονται οι άλλες τέχνες με την προφορική αφήγηση; Πώς η αφηγηματικότητα άλλων τεχνών (μουσική, θέατρο, κινηματογράφος, εικαστικά, λογοτεχνία, χορός) συνδράμει στην προφορική αφήγηση; Παραστάσεις σε Λεμεσό, στο Πλουμιστό Ψωμί και στο Καφέ Μπαρ Στο Δρόμο (Λεμεσός) και στη Λευκωσία, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμoυ Στροβόλου. Περιλαμβάνει αφηγήσεις, εργαστήρια, προβολές.
Μάθε περισσότερα ΕΔΩ
>> Παρασκευή 1-Κυριακή 3 Νοεμβρίου & Παρασκευή 8- Κυριακη 11 Νοεμβρίου, διάφορες τοποθεσίες. Πληρ. 99526772.

 



Φεστιβάλ Παραδοσιακών και Τοπικών Γεύσεων
Η κίνηση «Γεύσεις και Αρώματα της Κύπρου μας» κάνει στάση στο πανέμορφο Μαρώνι. Το Κοινοτικό Συμβούλιο, η Αθλητική Ένωση και ο Σύνδεσμος κυριών Μαρωνίου ενώνουν δυνάμεις και διοργανώνουν στις 3  Νοεμβρίου 2019 από τις 11π.μ. μέχρι και τις 5μ.μ., ένα διαφορετικό φεστιβάλ. Ένα φεστιβάλ παραδοσιακών και τοπικών γεύσεων στα γραφικά δρομάκια του χωριού. Στόχος της εκδήλωσης είναι να γνωρίσει ο επισκέπτης, τον πολιτισμό,  την τοπική γαστρονομία, τις παραδοσιακές καθώς και καινοτόμες δημιουργικές συνταγές με τη χρήση τοπικών προϊόντων. Σκοπός η ανάδειξη, προβολή, προώθηση της παράδοσης και της κουλτούρας του τόπου μας, μέσα από τη γαστρονομία. Κάνοντας τη βόλτα σας στα γραφικά πανέμορφα δρομάκια του χωριού θα μπορείτε να αγοράσετε φαγητό και   τοπικά εδέσματα που θα παρασκευάζονται επί τόπου. Άμα χορτάσετε, εξερευνήστε το χωριό και ανακαλύψτε τις πανέμορφες γειτονιές,  καθίστε στο παραδοσιακό καφενείο να απολαύσετε τον καφέ και το γλυκό σας. Ο Σεφ Χρίστος Χριστοδούλου θα παρουσιάζει και θα επιμελείται ονειρεμένες  συνταγές με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα. 3 Νοεμβρίου γιορτάζει και ο Πολιούχος Άγιος της κοινότητας ο Άγιος Γεώργιος. Κάντε μια στάση και στην πανέμορφη εκκλησία για ν' ανάψετε ένα κεράκι.
>> Κυριακή 3 Νοεμβρίου, Μαρώνι, επ. Λάρνακας, 11.00-17.00.

Φεστιβάλ Ζιβανίας
Ένας ωραίος και επιτυχημένος θεσμός έχει γίνει η Γιορτή της Ζιβανίας, που διοργανώνεται για δέκατη χρονιά φέτος σε δυο πανέμορφα χωριά της Πιτσιλιάς, στην Άλωνα και στο γραφικό Πελέντρι. Στην Άλωνα η γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Νοεμβρίου. Στο Πελέντρι θα γίνει μια βδομάδα αργότερα, θα είναι διήμερη, και θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο 9 και 10 Νοεμβρίου. Και οι δύο εκδηλώσεις συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον από ντόπιους και ξένους, αφού τους δίνουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παραδοσιακή παρασκευή ζιβανίας και προϊόντων του αμπελιού, να τα γευτούν και να απολαύσουν μουσική και χορούς του τόπου μας.
ΕΔΩ μπορείς να δεις και το πρόγραμμα.
>> Κυριακή 3 Νοεμβρίου, Άλωνα, επ. Λευκωσίας, 11.00.

Αστερισμοί
Μια παράσταση για όλη την οικογένεια, από την πολυβραβευμένη χορευτική ομάδα Aracadanza (Ισπανία), σε χορογραφία Enrique Cabrera, που μας βυθίζει στο σύμπαν του μεγάλου ζωγράφου Joan Miró. Στο έργο «Αστερισμοί», ο χορογράφος Enrique Cabrera χρησιμοποίησε ως σημείο εκκίνησής το αφηρημένο έργο του καλλιτέχνη και μετρ του χρώματος Joan Miró, και επανειλημμένα γέμιζε τον λευκό καμβά της φαντασίας του με μια σύνθεση αισθήσεων, έντονο χρώμα, σχήμα και κίνηση. Θαυμάσιος χορός, ευρηματικό κουκλοθέατρο και υπέροχες ψηφιακές εικόνες παρουσιάζονται με υπόβαθρο την παιγνιώδη διάθεση, τη δημιουργικότητα, τη δεξιοτεχνία αλλά και την προσβασιμότητα που χαρακτηρίζουν την πολυβραβευμένη διεθνή ομάδα Aracaladanza. Η ομάδα ικανοποιεί με συνέπεια το ευρωπαϊκό κοινό με εντυπωσιακά μαγικό χορευτικό θέατρο που δημιουργείται ειδικά για παιδιά και οικογένειες. Τα έργα τους είναι βασισμένα σε απλές ιστορίες. Μέσα από τον ευρηματικό σχεδιασμό κοστουμιών, τη μουσική, τον ρυθμό και την κίνηση, η ομάδα καταφέρνει να γοητεύσει μικρούς και μεγάλους μεταφέροντάς τους σε έναν φανταστικό κόσμο που περιέχει στοιχεία ονείρου. Στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας.
>> Κυριακή 3 Νοεμβρίου, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com.

Η αξία της ζωής
Το βραβευμένο με Pulitzer έργο Cost of living/ Η αξία της ζωής της Martyna Majok παρατηρεί δύο ζευγάρια και τις αναπηρίες τους, συναισθηματικές και σωματικές. Παρουσιάζει με χιούμορ και απλό λόγο πόσο δύσκολη και πολύπλοκη έχει γίνει η επικοινωνία ανάμεσα στους ανθρώπους. Άνθρωποι μόνοι, ευάλωτοι, σκληροί και αστείοι. Εμείς. Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και έχει τη δική του μοναδική ιστορία. Κανένας δεν είναι παράσιτο. Η Θεατρική Ομάδα παράσιτα δημιουργήθηκε το 2015 από τους Φώτη Γεωργίδη, Άντρια Ζένιου και Μαρίνα Μανδρή. Σκοπός της ομάδας είναι να επικοινωνήσει στο κοινό της Κύπρου έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου που προβληματίζουν, αφυπνίζουν και αντικατοπτρίζουν τα κακώς κείμενα της σύγχρονης κοινωνίας. Έχοντας ήδη στο ενεργητικό της τρεις πετυχημένες παραστάσεις η ομάδα,αυτή τη φορά, επιλέγει να παρουσιάσει για πρώτη φορά σε Κύπρο και Ελλάδα το έργο της Martyna Majok, COST OF LIVING. ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Σκηνοθεσία: Φώτης Γεωργίδης, Μετάφραση: παράσιτα, Παίζουν: Φώτης Γεωργίδης, Παναγιώτα Παπαγεωργίου, Άντρια Ζένιου, Αντρεας Παπαμιχαλόπουλος, Φωτισμοί: Βασίλης Πετειναρης, Συμπαραγωγός- Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ.
>> Κυριακή 3 Νοεμβρίου, Πολιτιστικό και Ερευνητικό ίδρυμα ARTos, Λευκωσία, 20.30. Κρατήσεις: 97788610.

Γυναικείες Φιγούρες
Mία φιλανθρωπική έκθεση ζωγραφικής και τρισδιάστατων γυναικείων φιγούρων της ζωγράφου Μαριάννας Χριστοδουλίδου (Decor D' art by Marianna Chris) από τις 3 Νοεμβρίου μέχρι τις 6 Νοεμβρίου 2019 υπό την αιγίδα της “Europa Donna” στο πολιτιστικό κέντρο Πάνου Σολομωνίδη στη Λεμεσό. Τα εγκαίνια θα τελέσει ο έντιμος Δήμαρχος Λεμεσού κύριος Νίκος Νικολαίδης και θα προλογίσει η πρόεδρος της Europa Donna.Μέρος των εσόδων θα διατεθούν για την παροχή εξειδικευμένης φροντίδας και στήριξης στις/στους ασθενείς με καρκίνο του μαστού. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να στείλετε μήνυμα στην σελίδα : www.facebook.com/Decordartshop.
>> Κυριακή 3 Νοεμβρίου, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης, Λεμεσός.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close