Δημοσιεύτηκε στις 19 Μαρτίου 2020
Ασθενής χαμηλή πίεση και σχετικά ψυχρή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή.
Σήμερα, αρχικά, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές κυρίως στα βόρεια, ενώ σταδιακά θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιόνια στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Στα ψηλότερα ορεινά θα σημειωθεί χιόνι ή χιονόνερο. Από το απόγευμα και μετά, τα φαινόμενα εξασθενούν και περιορίζονται κυρίως στα ανατολικά και νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ και παροδικά, στα νοτιοδυτικά, μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα δυτικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 βαθμούς στα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια. Στα ψηλότερα ορεινά ενδέχεται να σημειωθεί ελαφρά χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ασθενείς 3 και τοπικά μέτριοι 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι λίγο ταραγμένη και στα δυτικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους πλην 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά και στα ημιορεινά θα σχηματιστεί παγετός.
Την Παρασκευή από το μεσημέρι και μετά, αναμένονται τοπικά βροχές ή και καταιγίδα κυρίως στα ορεινά και στα νότια, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ενδέχεται θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Το Σάββατο, αρχικά, αναμένονται τοπικά βροχές στα ανατολικά και βορειοανατολικά, ενώ από το μεσημέρι και μετά θα καταστεί κυρίως αίθριος. Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ενώ το απόγευμα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο την Παρασκευή, μη αξιόλογη μεταβολή το Σάββατο και περαιτέρω άνοδο την Κυριακή για να κυμανθεί κοντά ή λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματικές τιμές. Το ύψος των χιονιών στην Πλατεία Τροόδους κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου ήταν 1 εκατοστό.
Σχετικά
Το ήσυχο ελληνικό νησί που αναμένεται να γίνει top τουριστικός προορισμός το 2027
Διεθνή μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν, ότι μετά την κινηματογραφική επιτυχία της «Οδύσσειας» του Κρίστοφερ Νόλαν, η Ιθάκη θα είναι από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς το 2027
The Deck: Εκεί όπου οι ξεχωριστές βραδιές αποκτούν νόημα
Το ιδανικό περιβάλλον για να απολαύσεις κάθε στιγμή
Η Cyprus Airways βάζει τον κόσμο σε mood ταξιδιού με εισιτήρια από €80 (μετ' επιστροφής)
Ετοιμάσου να ταξιδέψεις σε Ρώμη, Παρίσι, Μόναχο, Ηράκλειο κ.ά. με μόνο €80
5 λόγοι για να κάνεις διακοπές τον Σεπτέμβριο στο AYA Resort
Από το day pass μέχρι μια ονειρεμένη διαμονή
Προσφορές σε 6 υπέροχα ξενοδοχεία του νησιού, ιδανικά για Weekend Escapes
Weekend Escapes στα ξενοδοχεία της Louis Hotels σε Λεμεσό, Πρωταρά και Πάφο
Το BoC Fintech Hackathon 7.0 είναι γεγονός! | Build The Future!
27-29 Νοεμβρίου 2026 στο IDEA Innovation Center, στη Λευκωσία
Αίθριο το σκηνικό με αυξημένες νεφώσεις - Στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Το Enavsma Foundation επενδύει ξανά στα όνειρα και το μέλλον των νέων
Απονομή υποτροφιών για την ακαδημαϊκή περίοδο 2026-2027
Αίθριος καιρός με βροχές στα ορεινά - Το σκηνικό μέχρι και την Κυριακή
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Αυτοί είναι οι πιο φθηνοί προορισμοί για ένα city break στην Ευρώπη
Πόσο κοστίζει ένα Σαββατοκύριακο στις πιο οικονομικές πόλεις της Ευρώπης - Το εντυπωσιακό εύρημα της μελέτης
Η Ryanair ανακοίνωσε προσφορές για 9 προορισμούς, με τις τιμές να ξεκινούν από μόλις €14.99
Για τρεις μόνο μέρες