Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Τα φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσεις το σαββατοκύριακο

5 παραδοσιακά και μη φεστιβάλ, για να επισκεφθείς το σαββατοκύριακο

Δημοσιεύτηκε στις 18 Οκτωβρίου 2019

Σε πολλά χωριά του νησιού μας, με πρωτοβουλία των Κοινοτικών Συμβουλίων, των πολιτιστικών συλλόγων ή μεμονωμένα, εξακολουθούν να διοργανώνονται πανηγύρια και παραδοσιακές γιορτές με αφορμή κυρίως τον τρύγο, αλλά και την προβολή και προώθηση της παραδοσιακής κουλτούρα του τόπου μας.

Επίσης, αρκετές από τις παραδοσιακές αυτές εκδηλώσεις είναι βασισμένες στα τοπικά προϊόντα. Και αυτόν το μήνα λοιπόν, παίρνουμε τα βουνά, για να απολαύσουμε τοπικά εδέσματα, μουσικές και χορούς. Γιορτές όμως θα ατηθούν και στις πόεςι,με προϊόντα όπως μέλι κ.ά.

Αυτό το σαββατοκύρακια θα πάμε σε Πολύστυπο, Μοσφιλωτή, Λεμεσό και όχι μόνο. 

Παγκύπριο Φεστιβάλ Μελιού & Παγκύπριο Συνέδριο Μελισσοκομίας
Στο χώρο του Παλιού Λιμανιού Λεμεσού από τις 18-20 Οκτωβρίου ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Μελισσοκόμων - Κέντρο Μελισσοκομίας Κύπρου μας προσκαλεί σε ένα φεστιβάλ τόσο γλυκό όσο το μέλι! Στο χώρο θα μπορείς να μάθεις τα πάντα για το μέλι και τις μέλισσες, να δοκιμάσεις και φυσικά να γνωρίσεις όλα όσα φτιάχνονται από τις μέλισσες: μέλι, βασιλικός πολτός, πρόπολη κ.ά.
Info: Παρασκευλη 18-Κυριακή 20 Οκτωβρίου, Παλιό Λιμάνι Λεμεσού.

Μαδαρή - Μάνα Γη
Η πολύ όμορφη γιορτή με αφορμή τον τρύγο στον Πολύστυπο που έγινε πλέον θεσμός, επιστρέφει τον Οκτώβριο. Κάτω από το γενικό τίτλο "Μαδαρή Μάνα Γη", ο Πολύστυπος μας προσκαλεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, από τις 11.00-14.00, για να απολαύσουμε και φέτος ένα πλούσιο πρόγραμμα, να πιούμε καλό κρασί και να απολαύσουμε ζεστό παλουζέ.
Info: Κυριακή 20 Οκτωβρίου, Πολύστυπος, επ. Λευκωσίας, 11.00-14.00.

3ο Φεστιβάλ Μοσφίλου "Τα Προικιά της Νύφης"
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Μοσφιλωτής μας προσκαλεί στο "3ο Φεστιβάλ Μοσφίλου" που θα τελεί υπό την αιγίδα του Έντιμου Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κώστα Χαμπιαούρη. Το φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου από τις 13.00-18.00 στο Πολυκέντρο Νεολαίας (δίπλα στην εκκλησία) περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα, με τσιαττιστά, αναπαράσταση σκηνών κυπριακού γάμου, παραδοσιακούς χορούς, επίδειξη υφαντουργικής τέχνης, εργαστήρια κατασκευής παραδοσιακών αντικειμένων και παρασκευής παραδοσιακών εδεσμάτων, όπως χαλλούμια, τραχανά, παλουζέ και σουτζούκκο, ψωμί στο φούρνπ, ζαλατίνα κ.ά. Βέβαια η μαρμελάδα μοσφίλου θα έχει την τιμητική της. Στο χώρο θα πωλούνται σουβλάκια και παραδοσιακά προϊόντα, ενώ μουσική συντροφιά θα μας κρατήσουν με παραδοσιακά τραγούδια τα παιδιά της κοινότητας. Στο χώρο τέλος θα στηθεί και παιδική γωνιά για τους μικρούς μας φίλους. 
Info: Κυριακή 20 Οκτωβρίου, Πολυκέντρο Νεολαίας (δίπλα στην εκκλησία), Μοσφιλωτή, Λευκωσία, 13.00-18.00. 

3ο Κινέζικο Φεστιβάλ 
Το 3ο Φεστιβάλ Κινεζικού Πολιτισμού έρχεται στη Λεμεσό και ξεσηκώνει την πόλη με άρωμα Aπω Aνατολής. Στις 19 και 20 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Χώρο Στάθμευσης Εναερίου. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα δοθούν μαγευτικές παραστάσεις, εντυπωσιακή επίδειξη πολεμικών τεχνών, πολύχρωμο live show με παραδοσιακές φορεσιές, ενώ θα υπάρχουν και γευστικοί πειρασμοί κινεζικής και κυπριακής κουζίνας. Θα υπάρχουν παρουσιάσεις παραδοσιακής κινεζικής κουλτούρας και πολλά άλλα. Οργάνωση: Σύνδεσμος Διεθνών Επενδύσεων Κίνας, Δήμος Λεμεσού και Ινστιτούτο Κονφούκιος του Πανεπιστημίου Κύπρου.
Info:  Σάββατο 19 & Κυριακή 20 Οκτωβρίου, Δημοτικός Χώρος Στάθμευσης Εναερίου, Λεμεσός. Είσοδος Δωρεάν. Πληρ. 96668888.

*Κεντρική φωτογραφία: Φεστιβάλ Γλυκού του Κουταλιού, Κακοπετριά (Νεκτάριος Καμμάς).

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close