Δημοσιεύτηκε στις 16 Μαρτίου 2020
Με σημερινή της ανακοίνωση η αεροπορική εταιρεία Ryanair προαναγγέλλει την καθήλωση ακόμη και ολόκληρου του στόλου της τον Απρίλιο και Μάιο. Αφορά όχι μόνο την Ryanair αλλά και τις θυγατρικές της όπως Lauda, Malta Air, Ryanair Sun και Ryanair UK.
Η εταιρεία επικαλείται την εξάπλωση του ιού Covid-19 και τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που επέβαλαν πολλές κυβερνήσεις κλείνοντας τα σύνορα τους «πολλοί από τους οποίους επιβλήθηκαν χωρίς προειδοποίηση» αναφέρει η ανακοίνωση της Ryanair.
Η Ryanair αναμένει ότι το αποτέλεσμα αυτών των περιορισμών θα είναι η καθήλωση της πλειοψηφίας του στόλου των αεροσκαφών της σε όλη την Ευρώπη τις επόμενες 7 έως 10 ημέρες.
Για τον Απρίλιο και τον Μάιο, η Ryanair υπολογίζει να μειώσει τις διαθέσιμες θέσεις κατά 80% ενώ δεν αποκλείει την πλήρη καθήλωση του στόλου της.
Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης πως η Ryanair λαμβάνει άμεσα μέτρα για τη μείωση των λειτουργικών εξόδων της, μεταξύ των οποίων εθελοντικές άδειες προσωπικού, αναστολή συμβάσεων εργασίας, μείωση ωρών εργασίας, περιορισμό πληρωμών κ.λπ.
Ωστόσο διευκρινίζει πως έχει στο ταμείο της πάνω από 4 δις ευρώ.
Στην ίδια ανακοίνωση η Ryanair αναφέρει: «Στόχος μας τώρα είναι να ολοκληρώσουμε τις επόμενες 7 ημέρες όσο το δυνατόν περισσότερο το προγραμματισμένο πτητικό πρόγραμμα, όπου επιτρέπεται από τις εθνικές κυβερνήσεις, έτσι ώστε να μπορέσουμε να επαναπατρίσουμε τους επιβάτες μας, όπου αυτό είναι δυνατόν, ακόμα και όταν επιβάλλονται απαγορεύσεις πτήσεων και μειώνονται οι βασικές υπηρεσίες αεροδρομίων. Διαπιστώσαμε σημαντική μείωση των κρατήσεων τις τελευταίες 2 εβδομάδες και αναμένουμε ότι αυτό θα συνεχιστεί στο προσεχές μέλλον. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τη ζήτηση, καθώς και τους κυβερνητικούς περιορισμούς στις πτήσεις, και θα συνεχίσουμε να κάνουμε περαιτέρω περικοπές στα χρονοδιαγράμματα, όπως είναι απαραίτητο».
Σε δήλωση του το αφεντικό της Ryanair Michael O’Leary μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ο όμιλος της Ryanair είναι μια ανθεκτική ομάδα αεροπορικών εταιρειών με πολύ ισχυρό ισολογισμό και σημαντική ρευστότητα μετρητών και μπορούμε με κατάλληλη και έγκαιρη δράση να επιβιώσουμε μέσω μιας παρατεταμένης περιόδου μειωμένων ή και μηδενικών ωρών πτήσεων, προετοιμασμένοι για την επιστροφή στην ομαλότητα, που θα συμβεί νωρίτερα παρά αργότερα, καθώς οι κυβερνήσεις της ΕΕ θα αναλάβουν πρωτοφανή δράση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19".
Σχετικά
Έντονη καιρική μεταβολή απόψε - Ποιες περιοχές θα πληγούν έντονα (video)
Κίτρινη προειδοποίηση 20 ωρών – Έρχονται καταιγίδες και άνεμοι 8 μποφόρ
Νωρίτερα φέτος η αλλαγή ώρας: Πότε θα γυρίσουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω
Πλησιάζει η αλλαγή της ώρας που θα σημάνει την έναρξη της χειμερινής περιόδου. Ποια Κυριακή θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μια ώρα πίσω
Μια ελληνική γειτονιά στις πιο κουλ του κόσμου για το 2026
Τις πιο κουλ γειτονιές του κόσμου για το 2026 ανακοίνωσε το Time Out. Ποια ελληνική γειτονιά κατέκτησε την 3η θέση
Η πόλη που μυρίζει Χριστούγεννα από τον Σεπτέμβριο
Στην Εστέπα της Ισπανίας 18 εργαστήρια ετοιμάζουν περίπου 20.000 τόνους γλυκισμάτων μέχρι τον Δεκέμβριο και αποφέρουν έσοδα 80 εκατ. ευρώ
Άστατος καιρός με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι – Ποιες περιοχές επηρεάζονται
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Βαρομετρικό χαμηλό «χτυπάει» αύριο την Κύπρο – Έρχονται τα πρωτοβρόχια
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
«Back to Travel» της Cyprus Airways – Πτήσεις με επιστροφή από €80 (μόνο για 2 μέρες)
Στην προσφορά περιλαμβάνονται και οι νέες, όλο τον χρόνο, συνδέσεις της Cyprus Airways με Ρώμη, από τις 11 Δεκεμβρίου, και Μόναχο, από τις 17 Δεκεμβρίου.
Simba Animal Aid: Ένας Σεπτέμβριος γεμάτος δράσεις για τους τετράποδους φίλους μας
Κάθε βοήθεια είναι απαραίτητη
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Η παράδοση του Bring Your Child to Work της Pafilia στο Minthis
To Minthis μετατράπηκε σε έναν χώρο εξερεύνησης για μερικούς πολύ ξεχωριστούς επισκέπτες
Γνωστό κτήμα της Λευκωσίας αποκτά νέα εντυπωσιακή αίθουσα για γάμους
Μια νέα εποχή ξεκινά στο Κτήμα Κουσιουμή!