Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Ανακοινώθηκαν οι νικητές των Cyprus Responsible Business Awards 2019

στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία

Δημοσιεύτηκε στις 11 Οκτωβρίου 2019

Με αθρόα συμμετοχή και περισσότερους από 200 επιφανείς εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, θεσμικών φορέων, της Ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας αλλά και εκπροσώπων κοινωφελών οργανισμών, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019 η τελετή απονομής των Cyprus Responsible Business Awards 2019. Τα βραβεία που διοργανώθηκαν για πρώτη φορά στην Κύπρο από δύο κορυφαίους στο χώρο τους Ομίλους, τον Εκδοτικό Οίκο Δία και Τηλεόραση Σίγμα και την Boussias Communications ανέδειξαν τις άριστες πρακτικές και τις καινοτόμες δράσεις κάθε υπεύθυνης επιχείρησης η οποία δεσμεύεται στις αρχές της αειφορίας, της εταιρικής υπευθυνότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Την Τελετή Απονομής παρουσίασε η δημοσιογράφος Μαρίνα Χατζηκώστα, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, Θεοδόσης Α. Τσιόλας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε πόσο σημαντικό είναι να  δημιουργούνται σωστές προϋποθέσεις και να προσφέρονται κίνητρα, τα οποία επιβραβεύουν τις προσπάθειες όσων εργάζονται και προωθούν την ανάπτυξη, την εξέλιξη και την πρόοδο με θεμιτά μέσα. Ιδιαίτερης σημασίας, είπε, είναι οι προσπάθειες που εστιάζουν εμφαντικά στην αξία και στις ιδιαιτερότητες του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά, οι οποίες επιδεικνύουν ωστόσο τον απαιτούμενο σεβασμό στο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον. 

Στη συνέχεια, την εκδήλωση χαιρέτησε και ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, Βουλευτής Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ο οποίος, στην εναρκτήρια ομιλία του αναφέρθηκε στην ανάγκη εφαρμογής αυστηρότερης νομοθεσίας ΕΚΕ καθώς και στην ανάγκη αφύπνισης της δημόσιας συνείδησης. Τέλος, τόνισε ότι οι εταιρείες που δεσμεύονται στρατηγικά στις αρχές της κοινωνικής υπευθυνότητας αποκτούν πολλά οφέλη. 

Η Μαρία Κυριάκου, Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος του Εκδοτικού Οίκου Δίας αναφέρθηκε με τη σειρά της αναφέρθηκε στην αυξημένη σημασία της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης  για τις εταιρείες και την χώρα. Επισήμανε επίσης το αξιοκρατικό σύστημα που βασίζεται η διαδικασία των βραβείων καθώς και την άριστη συνεργασία με την Boussias Communications . 

Η Τζένη Αναγνωστοπούλου, Γενική Διευθύντρια της Δίας & Boussias Communications, μίλησε για το υψηλό επίπεδο των  υποψηφιοτήτων και το δύσκολο έργο της κριτικής επιτροπής. Τόνισε ότι οι διακρίσεις αφορούν μόνο τις υψηλότερες βαθμολογίες κάτι που όμως δεν μειώνει στο ελάχιστο την αξία των υπόλοιπων υποψηφιοτήτων. 

Κλείνοντας, ανέφερε ότι τα Cyprus Responsible Business Awards υλοποιήθηκαν  με την εμπειρία, το κύρος και τις «δοκιμασμένες» από πλευράς αξιοπιστίας και αδιαβλητότητας συνταγές που μεταφέρθηκαν από την ελληνική στην κυπριακή αγορά.

Συνολικά δόθηκαν 31 βραβεία. Platinum βραβείο έλαβε η Τράπεζα Κύπρου για την μάχη ενάντια στον Καρκίνο ενώ Gold βραβείο έλαβαν:  IDEA Κέντρο Καινοτομίας, Αφοί Λανίτη - Global Water Partnership-Mediterranea, Όμιλος C.A.Papaellinas και Cyta
ΜΚΟ της χρονιάς: Η 'Hope For Children'' CRC Policy Center και ο Κυπριακός Σύνδεσμος Οικογενειακού Προγραμματισμού

Η βραδιά έκλεισε με την πανηγυρική φωτογραφία των νικητών και την ανανέωση του ραντεβού για την επόμενη χρονιά!

Στο site www.responsiblebusinesscy.com  μπορείτε να δείτε τον πίνακα των νικητών, καθώς επίσης φωτογραφίες της βραδιάς.

Τα Cyprus Responsible Business Awards 2019 πραγματοποιήθηκαν υπό την Αιγίδα της Αυτού Εξοχότητάς του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Ανάπτυξης και του Κυπριακού  Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου. 

Χορηγοί των βραβείων ήταν η cyta ενώ υποστηρικτές ήταν οι: CONEQ, HERCULES , η Landas Colour και η Sans Frontieres.

Χορηγός Επικοινωνίας: EconomyToday  
 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close