Δημοσιεύτηκε στις 04 Μαρτίου 2020
Ολοκληρώνεται εντός των ημερών και παραδίδεται στην κυκλοφορία το τμήμα Β’ του έργου ανάπλασης της Κυριάκου Μάτση, από τη συμβολή της Λεωφόρου με την οδό Μαυρομάτη μέχρι τη συμβολή της με την οδό Γλαύκου.
Το έργο επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ο οποίος εξέφρασε ικανοποίηση για την ολοκλήρωση των εργασιών εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος. «Το έργο διευκολύνει την προσβασιμότητα και την ασφαλή διακίνηση όλων των συμπολιτών μας, πεζών και ΑμεΑ και βελτιώνει ουσιαστικά την κυκλοφορία οχημάτων. Επίσης αναβαθμίζει τη λειτουργικότητα και την αισθητική του αστικού περιβάλλοντος, με νέα επίστρωση, αστική επίπλωση και φωτισμό υψηλής απόδοσης και χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας τύπου LED και με υπογειοποίηση και βελτίωση όλων των υπηρεσιών κοινής ωφελείας».

Το πιο σημαντικό όμως, τόνισε ο Δήμαρχος Λευκωσίας, είναι το γεγονός ότι η αναβάθμιση της Λεωφόρου Κυριάκου Μάτση, σε έναν ασφαλή δρόμο με σωστά πεζοδρόμια και οχετούς ομβρίων υδάτων, επιτεύχθηκε διατηρώντας και αναβαθμίζοντας περαιτέρω τον ιδιαίτερο περιβαλλοντικό χαρακτήρα του δρόμου, με προστασία όλων σχεδόν των υφιστάμενων μεγάλων δέντρων και ενίσχυση του πρασίνου με νέες φυτεύσεις. «Αυτή είναι η στόχευση και προτεραιότητα του Δήμου Λευκωσίας σε όλα τα έργα που σχεδιάζουμε και υλοποιούμε».
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες της περιοχής προς τους οποίους εξέφρασε τις ευχαριστίες του Δήμου για την κατανόηση που επέδειξαν.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αρχίσουν εργασίες στο τμήμα Δ’ του έργου, από τη συμβολή της Λεωφόρου με την οδό Γλαύκου μέχρι τη συμβολή με την οδό Σάμου (οι δύο οδοί παραμένουν στη διάθεση του κοινού για χρήση). Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν περίπου τρεισήμισι μήνες. Πληροφορίες για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ανακοινωθούν πριν την έναρξη των εργασιών.

Σχετικά
Η τοιχογραφία που έδωσε χρώμα στον Πρωταρά
Νέα τοιχογραφία δίνει χρώμα και καλλιτεχνική ταυτότητα στην τουριστική περιοχή του Δήμου Παραλιμνίου - Δερύνειας.
Διεθνής διάκριση για την παραλία Αγίου Ερμογένη
Ένα από τα σημαντικά σημεία αναφοράς της παράκτιας ζώνης του Δήμου Κουρίου, πήρε και φέτος τη "Γαλάζια Σημαία"
Δωρεάν είσοδος στο διάσημο υδροπάρκο για όλους τους μπαμπάδες!
Οι μπαμπάδες μπαίνουν δωρεάν στο Fasouri Watermania για τη Γιορτή του Πατέρα
Στο «μενού» βροχές, καταιγίδες και χαλάζι - Πότε αναμένεται άνοδος θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση
Coastal Urban Futures: Τριήμερη έκθεση και πρόγραμμα παράλληλων δράσεων για το μέλλον της παράκτιας ζώνης της Λάρνακας
Με προβολή ταινιών, ποδηλατική περιήγηση και ακρόαση ηχοτοπίων
Αυτές είναι οι 18 πιο καθαρές, οργανωμένες και προσβάσιμες παραλίες του Πρωταρά
Πρώτος παγκύπρια ο Δήμος Παραλιμνίου - Δερύνειας με 18 Γαλάζιες Σημαίες για το 2026
Η καλοκαιρινή Madame Figaro κυκλοφορεί με cover girl τη Βίκυ Καγιά
Ένα τεύχος γεμάτο μόδα, ομορφιά, προτάσεις για τις καλοκαιρινές διακοπές και ουσιαστικές συναντήσεις.
Νέα σημαντική διάκριση για κυπριακό ξενοδοχείο
Το Louis Ledra Beach, μέλος της Elegant Collection της Louis Hotels, βραβεύεται ξανά για τις καινοτόμες κοινωνικές πρακτικές του
Ένα καλοκαίρι γεμάτο εμπειρίες στο Cap St Georges Hotel & Resort
Υπάρχουν μέρη που απλά πας για διακοπές, και υπάρχουν και μέρη που σε κάνουν να νιώθεις ότι ζεις κάτι πραγματικά ξεχωριστό
Αυτές είναι οι παραλίες της Κύπρου με Γαλάζια Σημαία για το 2026
56 παραλίες και οι 2 μαρίνες βραβεύθηκαν φέτος από σύνολο 123 περιοχών νερών κολύμβησης
Καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες το απόγευμα – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Απόψε ξεκινά το Μουντιάλ 2026: Πρεμιέρα με Μεξικό–Νότια Αφρική στο Sigma
Το Μουντιάλ 2026 κάνει πρεμιέρα και το Sigma σε βάζει στο παιχνίδι