Things to Do , Προσεχώς

Η Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες θα έχει και φέτος εκπλήξεις

Περπατάμε και φέτος στη μεγαλύτερη πορεία ζωής που γίνεται στην Κύπρο.

Δημοσιεύτηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 2019

Τη 15η Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες διοργανώνει φέτος η Europa Donna Κύπρου, με την ευκαιρία του παγκόσμιου μήνα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 5 Οκτωβρίου στις 5.00 μ.μ, με σημείο εκκίνησης, το χώρο στάθμευσης απέναντι από την ΠΑ.ΣΥ.ΔΥ. Οι συμμετέχοντες στην Πορεία, θα κατευθυνθούν προς τα κεντρικά  γραφεία της AstroBank, στη συμβολή των οδών Γρίβα Διγενή και Θεμιστοκλή Δέρβη, όπου θα τοποθετηθούν οι «φιγούρες» και στη συνέχεια θα γίνει επιστροφή στο χώρο εκκίνησης. Εκεί, θα σχηματιστεί και φέτος για 2η φορά, η πιο μεγάλη ανθρώπινη ροζ κορδέλα, το χαρακτηριστικό σύμβολο ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου του μαστού. Θα ακολουθήσει εκδήλωση με εδέσματα και μουσική.   

Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Προεδρικού Μεγάρου, ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Πορείας, μιας εκδήλωσης που έχει καταστεί θεσμός για την πόλη της Λευκωσίας καθώς κάθε χρόνο, προσελκύει χιλιάδες κόσμου, γυναίκες, άντρες και παιδιά, από όλες τις πόλεις της Κύπρου. Η Πορεία έχει τεθεί και φέτος, υπό την αιγίδα της Πρώτης Κυρίας, Άντρης Αναστασιάδη. 

Αξίζει να επισημανθεί, ότι στη φετινή Πορεία, η  Europa Donna Κύπρου περιλαμβάνει για πρώτη φορά και τις ασθενείς με καρκίνο των ωοθηκών, ο οποίος κατέγραψε 59 νέα περιστατικά κατά το περασμένο έτος στη χώρα μας. 

Σε χαιρετισμό  της Προέδρου της Europa Donna Κύπρου, κας Στέλλας Κυριακίδου, τον οποίο ανέγνωσε η Αντιπρόεδρος, κα Στέλλα Μάστορα, η κα Κυριακίδου ανέφερε ότι «η Οργάνωση έχει ανοίξει την αγκαλιά της σε όλες τις γυναίκες με καρκίνο των ωοθηκών, όπως έχει κάνει και η Ευρωπαϊκή Οργάνωση, στην οποία ο Σύνδεσμος είναι μέλος. Φέτος, σημείωσε, η πορεία μας δεν θα είναι μονάχα πορεία ευαισθητοποίησης αλλά επίσης, είναι και πορεία διεκδίκησης. Διεκδικούμε την εξειδίκευση για όλες τις γυναίκες, με ιδιαίτερη αναφορά στην χειρουργική του καρκίνου των ωοθηκών», επισήμανε η Πρόεδρος της Europa Donna Κύπρου. 

Όσον αφορά στα νέα περιστατικά που διαγνώστηκαν με καρκίνο του μαστού, στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής διάσκεψης, ανακοινώθηκε ότι κατά το 2018:  
•     Διαγνώστηκαν 575 νέα περιστατικά σε γυναίκες,
•    6 περιστατικά σε άνδρες, ενώ 
•    άλλοι 135 ασθενείς, έχασαν τη μάχη με την ασθένεια. 

Στο δικό της χαιρετισμό, η Πρώτη Κυρία Άντρη Αναστασιάδη, εξέφρασε τη μεγάλη της εκτίμηση προς την πολύχρονη και πολυεπίπεδη δράση της Europa Donna η οποία αποτελεί πολύτιμο στήριγμα για όλους τους ασθενείς που έρχονται αντιμέτωποι με αυτή την ασθένεια. «Kυρίως όμως», τόνισε η κ. Αναστασιάδη, «θέλω να αναφερθώ στις γυναίκες εκείνες που εμπνέουν και γίνονται παράδειγμα αδιάλειπτης προσφοράς. Γυναίκες, όπως η αείμνηστη Εύη Παπαδοπούλου η οποία φεύγοντας άφησε πίσω της μεγάλο έργο. Αλλά και η Πρόεδρος της Europa Donna κ. Στέλλα Κυριακίδου που με την ευκαιρία αυτή συγχαίρω θερμά για το διορισμό της ως Επιτρόπος Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ένας διορισμός που ασφαλώς αναγνωρίζει και αντανακλά την πολύχρονη και πλούσια δραστηριότητα της προς όφελος των πασχόντων  συνάνθρωπων μας». 

Μιλώντας εκ μέρους της AstroBank, ο Εκτελεστικός Σύμβουλος και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας, κ. Γιώργος Άππιος, σημείωσε ότι η AstroBank συνεχίζει να στηρίζει με την ίδια αγάπη και αφοσίωση την Europa Donna Κύπρου για 10η συνεχή χρονιά. «Η Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες, ανέφερε, έχει πλέον καθιερωθεί ως μια σημαντική ετήσια κοινωνική εκδήλωση που συμβάλλει ουσιαστικά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, με τις συμμετοχές να φτάνουν τα τελευταία χρόνια τις 10.000 άτομα». «Πρόκειται», πρόσθεσε, «για τη μεγαλύτερη πορεία ζωής που γίνεται στην Κύπρο. Και αυτό γιατί είναι μια μοναδική ευκαιρία έκφρασης δύναμης, χαράς, διεκδίκησης, ελπίδας και αισιοδοξίας. Έχει πλέον εμπεδωθεί στον κόσμο, ότι ο καρκίνος του μαστού δεν είναι ανίκητος και πως η σωστή ενημέρωση και η πρόληψη μας αφορά όλους», κατέληξε ο κ. Άππιος.  

Η Europa Donna Κύπρου, καλεί όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν και φέτος μαζικά στη μεγάλη της Πορεία, να περπατήσουν μαζί της, και να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας και αποφασιστικότητας, προς κάθε γυναίκα και άνδρα που βιώνει καρκίνο του μαστού.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close