Guide , Ξενοδοχεία να μείνεις

Ένα υπέροχο ξενοδοχείο στο βουνό, ιδανικό για απόδραση στο χωριό

Άνετη διαμονή στο βουνό, σε ένα ξενοδοχείο ιδανικό για στιγμές απομόνωσης, αλλά και για οικογένειες που αγαπούν την εξοχή

Δημοσιεύτηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2020

Στην αναζήτηση για άνετα ξενοδοχεία για διαμονή στο βουνό τόσο τους χειμερινούς όσο και τους καλοκαιρινούς μήνες, οι επιλογές που έχουμε δεν είναι πολλές. Μετρημένες θα έλεγα. Είναι όμως αξιόλογες! 

Στην κορυφή ενός βουνού, ωστόσο, ιδανική είναι η επιλογή που μας δίνει το ξενοδοχείο Ρόδον, στο δημοφιλές χωριό της επαρχίας Λεμεσού, τον Αγρό. Έχει υπέροχη θέα, εκπλεπτυσμένη αισθητική, άνετες παροχές, φιλόξενη ατμόσφαιρα και ποικιλία δραστηριοτήτων στον περιβάλλοντα χώρο.

Πρόκειται εξάλλου, για ένα ξενοδοχείο, που σου δίνει την ιδανική επιλογή για διακοπές κάθε εποχή του χρόνου. Το ξενοχοδοχείο Ρόδον, λειτουργεί για πάνω από 30 χρόνια, αποκτώντας τη φήμη ενός πραγματικού παραδεισένιου προορισμού στην περιοχή της Πιτσιλιάς και του Τρόοδους γενικότερα.

Είναι παραδοσιακά χτισμένο, σε μία κορυφή βουνού που προσφέρει πανοραμική και ανεμπόδιστη θέα! Και οι παροχές του, δεν περιορίζονται μόνο σε ένα από τα (156 φρεσκοανακαινισμένα) άνετα δωμάτιά του! Αλλά η προσεγμένη διακόσμηση, η εκλεκτή κουζίνα, η δροσερή πισίνα για ατέλειωτες βουτιές τους καλοκαιρινούς μήνες, το γυμναστήριο, τα γήπεδα τένις, μπάσκετ, ποδοσφαίρου και βόλεϊ, μπορούν να σε κρατήσουν απασχολημένο για ώρες!

Είναι ένα ξενοδοχείο που προσφέρεται για ξεκούραση, εκπαίδευση, σωματική άσκηση, υγιεινή ζωή και ποιοτική ψυχαγωγία. Τι άλλο να ζητήσει κανείς! Στο Ρόδον δεν θα πλήξεις ποτέ.

Ανακάλυψε ακόμα...
Προσφέρεται όμως και για να ανακλύψεις τη γύρω περιοχή. Το χωριό, τα μονοπάτια της φύσης, τις τοπικές βιοτεχνίες. Μην ξεχνάς ότι στο χωριό παράγονται τα Παραδοσιακά Αλλαντικά Αγρού Καυκαλιά (25521426) παρασκευασμένα όλα με βάση παραδοσιακές, πατροπαράδοτες συνταγές των παππούδων της οικογένειας. Ή τα αλλαντικά από τα Αλλαντοπωλεία του Δασκάλου (25522505), που επίσης είναι φτιαγμένα βάσει συνταγών των προπάππων της οικογένειας. Μην παραλείψεις, ωστόσο, να δοκιμάσεις μία από τις 90 και πλέον γεύσεις σε μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού της βραβευμένης με Eating Award στην Κατηγορία Κυπριακό Προϊόν της Χρονιάς 2016, Νίκης Αγαθοκλέους, η οποία φτιάχνει τα Σπιτικά γλυκά της Νίκης (25521400). Προτείνουμε να δοκιμάσεις το φημισμένο και με ευρωπαϊκή, μάλιστα, αναγνώριση γλυκό τριαντάφυλλο του Αγρού. Θα εντυπωσιαστείς με τη γεύση και το άρωμά του! Εξάλλου, το χωριό φημίζεται για τα μυρωδάτα τριαντάφυλλά του, που καλλιεργούνται στην περιοχή από τα περίπου 100 μέλη της Συνεργατικής Εταιρείας Τριανταφυλλοπαραγωγών Αγρού (25521224), η οποία από το 1961 μέχρι και σήμερα ανέλαβε την εμπορία και απόσταξη του διάσημου Ροδοστάγματος. Κάτω από την επωνυμία Agrose θα βρεις προϊόντα όπως σιρόπι τριαντάφυλλου, τσάι, ινδοκάρυδο, λουκούμι, ακόμα και σειρά καλλυντικών. Σήμα κατατεθέν, όμως, στο χωριό είναι και το Εργοστάσιο Τριανταφύλλων Χριστάκης Τσολάκης (25521893), όπου φτιάχνονται προϊόντα όπως λικέρ τριαντάφυλλο, rose aperitif, rose wine, αιθέριο έλαιο, αρωματικά κεριά, ροδόσταγμα, τσάι, σαπούνι, ξίδι, μαρμελάδα, κρέμες προσώπου κ.ά. Όλα στο ροζ χρώμα της διάσημης ποικιλίας Ροδής της Δαμασκηνής!

Στα σκαριά και το SPA
Στο πλαίσιο της συνολικής ποιοτικής αναβάθμισης των κτηριακών εγκαταστάσεων του Ξενοδοχείου Ρόδον, προχωρούμε άμεσα σε περεταίρω συμπληρωματικές εργασίες ανακαίνισης και αναβάθμισης του ξενοδοχείου. Για το λόγο αυτό, το Ξενοδοχείο Ρόδον θα παραμείνει κλειστό για το κοινό από 7 μέχρι 22 Ιανουαρίου, ενώ από 23 Ιανουαρίου μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου θα είναι ανοικτό για το κοινό κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Τον Μάρτιο (σ.σ. από τις 10 Μαρτίου) το ξενοδοχείο θα είναι σε πλήρη λειτουργία. Το συμπληρωματικό μέρος των εργασιών ανακαίνισης θα συμπεριλαμβάνει τη δημιουργία SPA για εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος, αναβάθμιση όλων των λοιπών δωματίων και λοιπών εγκαταστάσεων και συνεδριακών χώρων, ενεργειακή αναβάθμιση και δημιουργία εξωτερικού παιδότοπου. Με παράλληλο στόχο την προσφορά στην τοπική κοινωνία, το όραμα της Εταιρείας είναι να καταστήσει το Ξενοδοχείο Ρόδον τον καλύτερο και πιο ελκυστικό τουριστικό προορισμό για Κύπριους και ξένους επισκέπτες και παραθεριστές που επιλέγουν για επίσκεψη ή για διακοπές τα ορεινά θέρετρα της Κύπρου, προσφέροντας πάντα την πατροπαράδοτη κυπριακή φιλοξενία.

Μάθε τέλος ότι...
Το ξενοδοχείο μέχρι και τις 10 Μαρτίου 
θα είναι ανοικτό για το κοινό κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Από τις 11 Μαρτίου το ξενοδοχείο θα είναι σε πλήρη λειτουργία.

Οι τιμές για διαμονή είναι στα €70 για δύο άτομο με πρωινό. 

Πληρ. 25 521201.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close