Ο πανέμορφος Καλοπαναγιώτης φιλοξενεί για 3η χρονιά το πιο γλυκό φεστιβάλ της Κύπρου

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Καλοπαναγιώτη διοργανώνει για τρίτη χρονιά  το Φεστιβάλ Μελιού και προϊόντων κυψέλης  στο πανέμορφο χωριό τον Καλοπαναγιώτη.

Η κοινότητα και όλοι οι συνεργαζόμενοι φορείς και τα οργανωμένα σύνολα της κοινότητας  προετοιμάζονται να υποδεχθούν όλους εσάς τις χιλιάδες των επισκεπτών και να σας χαρίσουν αξέχαστες εμπειρίες ψυχαγωγίας  και πάνω από όλα γλυκές αυθεντικές γεύσεις κυπριακών μελιών από όλη την Κύπρο.

Η κοινότητα Καλοπαναγιώτη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την μελισσοκομία από τα πανάρχαια χρόνια.  Στην κοινότητα υπάρχει σε παλιό σπίτι, τοίχος με τζιβέρτια που η μια όψη είναι στη βεράντα και η άλλη εντός του δωματίου.  Παράλληλα σώζονται μέρη ξύλινου πιεστηρίου για την εξαγωγή του κεριού από τις κηρήθρες.  Σε μια επίσκεψη του Ρωμαίου Φιλόσοφου Βιργήλιου περί το 45 π.Χ  στο Τρόοδος έγραψε <Δια του μέλιτος των θαυμάσιων μελισσών του Κυπριακού Ολύμπου ετρέφοντο οι θεοί της αρχαιότητας>. 

Η κοινότητα ευτύχισε να βρίσκεται στην καρδιά του Κυπριακού Ολύμπου  και προικισμένη  από κρυστάλλινα νερά και πλούσια βλάστηση, φιλόξενους και προοδευτικούς ανθρώπους, αποτέλεσε και αποτελεί  ιδανικό τόπο για τις μέλισσες.  Δεν είναι τυχαίο που η Ιερά Μονή Κύκκου έχει έμβλημα της την μέλισσα και δεν είναι τυχαία και η ευχή που δίνεται στα νέα ζευγάρια <Να μην σας λείψει το μέλι και το γάλα>.

 Για όλους εσάς που η ευεξία είναι μέρος της ζωής σας εδώ θα βρείτε ένα υπερσύγχρονο  SPA, ειδικές θεραπείες και περιποιήσεις θειούχου νερού σε συνδυασμό με προϊόντα μέλισσας.

Φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε σε ένα αξέχαστο οδοιπορικό όπου μέσα από την ιστορία, την παράδοση, τα ιερά προσκυνήματα, τις φυσικές ομορφιές και το εξαίρετο κλίμα θα ανακαλύψετε ένα ιδανικό προορισμό για όλες τις μέρες του χρόνου, τον Καλοπαναγιώτη.

Άγιος Ιωάννης Λαμπαδιστής (Καλοπαναγιώτης) title
Χρήσιμες πληροφορίες:
  • Τηλ. Επικ.:
  • Website:
Κοινότητα Καλοπαναγιώτη, Λευκωσία
Διαθέσιμο Parking

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31