Δημοσιεύτηκε στις 27 Αυγούστου 2019
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Καλοπαναγιώτη διοργανώνει για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Μελιού και προϊόντων κυψέλης στο πανέμορφο χωριό τον Καλοπαναγιώτη.
Η κοινότητα και όλοι οι συνεργαζόμενοι φορείς και τα οργανωμένα σύνολα της κοινότητας προετοιμάζονται να υποδεχθούν όλους εσάς τις χιλιάδες των επισκεπτών και να σας χαρίσουν αξέχαστες εμπειρίες ψυχαγωγίας και πάνω από όλα γλυκές αυθεντικές γεύσεις κυπριακών μελιών από όλη την Κύπρο.
Η κοινότητα Καλοπαναγιώτη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την μελισσοκομία από τα πανάρχαια χρόνια. Στην κοινότητα υπάρχει σε παλιό σπίτι, τοίχος με τζιβέρτια που η μια όψη είναι στη βεράντα και η άλλη εντός του δωματίου. Παράλληλα σώζονται μέρη ξύλινου πιεστηρίου για την εξαγωγή του κεριού από τις κηρήθρες. Σε μια επίσκεψη του Ρωμαίου Φιλόσοφου Βιργήλιου περί το 45 π.Χ στο Τρόοδος έγραψε <Δια του μέλιτος των θαυμάσιων μελισσών του Κυπριακού Ολύμπου ετρέφοντο οι θεοί της αρχαιότητας>.
Η κοινότητα ευτύχισε να βρίσκεται στην καρδιά του Κυπριακού Ολύμπου και προικισμένη από κρυστάλλινα νερά και πλούσια βλάστηση, φιλόξενους και προοδευτικούς ανθρώπους, αποτέλεσε και αποτελεί ιδανικό τόπο για τις μέλισσες. Δεν είναι τυχαίο που η Ιερά Μονή Κύκκου έχει έμβλημα της την μέλισσα και δεν είναι τυχαία και η ευχή που δίνεται στα νέα ζευγάρια <Να μην σας λείψει το μέλι και το γάλα>.
Για όλους εσάς που η ευεξία είναι μέρος της ζωής σας εδώ θα βρείτε ένα υπερσύγχρονο SPA, ειδικές θεραπείες και περιποιήσεις θειούχου νερού σε συνδυασμό με προϊόντα μέλισσας.
Φίλοι και φίλες,
Σας προσκαλούμε σε ένα αξέχαστο οδοιπορικό όπου μέσα από την ιστορία, την παράδοση, τα ιερά προσκυνήματα, τις φυσικές ομορφιές και το εξαίρετο κλίμα θα ανακαλύψετε ένα ιδανικό προορισμό για όλες τις μέρες του χρόνου, τον Καλοπαναγιώτη.
-
Άγιος Ιωάννης Λαμπαδιστής (Καλοπαναγιώτης)
21 Σεπτεμβρίου - 22 Σεπτεμβρίου 2019
Σχετικά
Το Μεγάλο Φινάλε του Λεμεσιανού Καρναβαλιού, θα γραφτεί στον ουρανό!
Για 10 λεπτά η Λεμεσός θα ζήσει ένα υπερθέαμα που θα αφήσει εποχή — ένα show που θα μας αφήσει άφωνους και το βλέμμα στραμμένο ψηλά
25+1 (ωραίες) προτάσεις για Καθαρά Δευτέρα στη φύση
Η Κύπρος γιορτάζει με λαγάνα, χαρταετούς, κρασί και παραδοσιακή μουσική
Το Άρσος ανακοίνωσε όλες τις εκδηλώσεις του για τη χρονιά
Όλες οι ημερομηνίες για τις εκδηλώσεις που αναμένεται να ξεχωρίσουν και φέτος στο χωριό της Λεμεσού
Το Λιοπέτρι ακυρώνει την Καρναβαλίστικη Παρέλασή του
Ακυρώνεται η Καρναβαλίστικη Παρέλαση στο Δημοτικό Διαμέρισμα Λιοπετρίου που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2026
Η Δρούσεια φιλοξενεί το πρώτο PIKNIK
To Ξαρκής φιλοξενεί καλλιτέχνες από την Κύπρο και το εξωτερικό, και πάνε για ένα μεγάλο διήμερο πικ-νικ
Ο πρώτος Nicosia Walk του 2026 έρχεται
Μια περιπατητική διαδρομή στη Λευκωσία που εξερευνά τα ορατά και αόρατα «τείχη» της πόλης
ΟΔΗΓΟΣ: Όλα όσα θα γίνουν το τριήμερο του Καρναβαλιού στην Κύπρου
Παρελάσεις, θέατρο, συναυλίες, street parties και γλέντια μέχρι το πρωί – βάλε στολή και βγες!
Common Ground Party: Την Παρασκευή 13 Μαρτίου η Λάρνακα γιορτάζει όπως της αξίζει!
Είναι η γιορτή μιας πόλης που βρίσκει τον Κοινό Τόπο της και τον μετατρέπει σε κινητήρια δύναμη πολιτισμού, συνοχής και ελπίδας.
Καρναβάλι 2026: Οι 7 παρελάσεις, που θα απολαύσουμε στην Κύπρο το σαββατοκύριακο
Κάθε πόλη του νησιού και μια μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση
«Νυχτερινά Μασκαροπερπατήματα» την Πέμπτη στη Λεμεσό
Η πόλη ζει σε ρυθμούς καρναβαλιού, με τους Δέσποινα Ολυμπίου, Γιάννης Μάργαρης, Σμαράγδα Διαμαντίδου και Μαρκέλλα Χατζημιτσή στον Χορός της Πέμπτης στην Πλατεία
Ένα πάρτυ γυναικεία υπόθεση στα στενά της Λευκωσίας
Το Υφαντουργείο και το Nostalgia σε μια μοναδική συνεργασία για την μέρα της γυναίκας